Thursday, August 6, 2020

Timely: Iată cum poți alege o baterie bună pentru baia ta

Înainte de a alege o baterie pentru baie trebuie să iei în calcul mai multe aspecte care să te ajute să faci alegerea corectă.


Pentru a nu avea parte de o surpriză neplăcută, în urma achiziției, este bine să consulți diferite opinii din mediul online, înainte de a te decide asupra unui model.

Bateria de baie pentru lavoar trebuie să îndreplinească două funcții cu succes:

– cea utilă, practică, ce constă în a furniza apa la temperatura dorită la o manevrare cât mai simplă, fără scurgeri, fără să stropească și într-un mod accesibil oricui;
– aspectul ce ar trebui să se integreze cu decorul băii tale, armonizându-se cu restul accesoriilor și să pe gustul tău.

Iată criteriile de alegere a unei baterii perfecte

Calitatea produsului

Materialul din care este făcută bateria este un criteriu foarte important, cele mai bune fiind realizate din alamă sanitară, un aliaj de 58-62% cupru, 30-38% zinc și un procent foarte mic din alte materiale.

Cum este construită bateria

Fiecare baterie are o valvă internă care permite reglarea debitului de apă.
Bateriile cu cartuș ceramic sunt în prezent cel mai frecvent utilizat model deoarece furnizează un plus de siguranță în utilizare.

Modul de pornire/oprire a apei

1.Baterii monocomandă adică baterie cu un singur mâner

Bateriile cu un singur mâner vă permit reglarea facilă, dintr-un singur foc, a temperaturii și a debitului apei.

Baterii monocomandă disponibile atât în varianta pentru chiuveta de baie / lavoar, duș, cadă și bideu, cât și cu montare pe tencuială sau încastrate în aceasta. Dacă alegeți montarea pe unul sau pe două orificii a bateriei, este exclusiv decizia dumneavoastră.

Între timp există baterii cu un singur mâner cu funcție de oprire a volumului și/sau cu control de temperatură integrat pentru apa caldă. Astfel puteți economisi energie și apă. Cea mai nouă tehnologie a senzorilor permite acționarea fără contact a bateriei, temperatura putând fi reglată de la un mâner sau de la un buton rotativ.

2.Baterii cu dublă comandă adică cu două mânere

Dacă doriți să reglați apa caldă și apa rece separat, de la două mânere diferite, atunci veți opta pentru o baterie cu dublă comandă. La alegerea unei baterii cu două mânere, țineți cont de faptul că aceasta implică un consum de apă mai ridicat, dat fiind faptul că trebuie să reglați din nou temperatura de fiecare dată.

Bateriile cu două mânere sunt disponibile atât în varianta pentru chiuveta de baie / lavoar, duș, cadă și bideu, cât și cu montare pe tencuială sau încastrate în aceasta. Pentru economie de spațiu, se recomandă bateriile cu montare pe un singur orificiu, dar dacă vreți să fiți generoși, se recomandă o baterie șic, cu montare pe trei orificii.

3.Baterii cu senzor de prezență/mișcare

Aceastea declanșează curgerea apei în momentul în care senzorul detectează apropierea mâinilor.

Aspect și design

Cele mai întâlnite tipuri de finisaje sunt cel cromat, argintiu, auriu sau bronz. Aspectul unei baterii devine una din principalele caracteristici care îți atrag atenția asupra unui model sau altul de baterie de lavoar.

Caracteristicile de calitate ale bateriilor

Bateriile de calitate ridicată se remarcă prin componentele de primă clasă integrate în acestea. De la perlator și până la racorduri și fitinguri – aici trebuie să se potrivească totul, pentru ca bateria să funcționeze timp îndelungat!

Componentele unei baterii sunt următoarele:

  • Mâner
  • Filet de cartuș
  • Perlator
  • Cartuș ceramic
  • Cromare de înaltă calitate
  • Corp baterie (din alamă)
  • Furtunuri omologate
  • Garnitură scurgere

De bateriile ieftine nu vă veți bucura multă vreme, deoarece prelucrarea de slabă calitate și componentele ieftine integrate se traduc în durate de utilizare scurte. Majoritatea bateriilor ieftine nu sunt așadar nici controlate și nici certificate, au foarte puține posibilități de reglare în scopul economiei de apă sau în scopul utilizării confortabile!

De asemeneanea pe Timely puteți găsi produse pentru instalații termicesisteme gazsisteme apasanitare sau electrice.

Pe langa panouri solare si sistem solar presurizat, pe Timely mai puteți găsi fitinguri alamateava si fitinguri cupruteava si fitinguri PPR,teava si fitinguri pexalteava si fitinguri PVCfitinguri zincrobineti gazcontoare apa, baterii.

No comments:

Post a Comment