Thursday, August 6, 2020

Cele mai importante beneficii ale jocului LEGO

Mindtoys este magazinul online din care părinții pot cumpăra cele mai interesante jocuri Lego pentru copiii lor. Joaca cu LEGO în mod indiviual sau în grupuri mici poate ajuta copiii în numerose moduri incredibile și atunci când copilul se joacă, părinții ar trebui să se gândească la toate avantajele expuse în cele ce urmează, care determină ca astfel de jocuri să fie recomandate pentru dezvoltarea celor mici.


Jocurile Lego permit activitati in echipa si dezvoltarea abilitatilor sociale

Un aspect foarte important ale jocurilor LEGO consta in faptul ca majoritatea copiilor prefera sa se joace impreuna pentru a construi diverse forme. Copiii pot avea un rol bine stabilit in acest joc - in timp ce unul dintre ei este constructor, celalalt va fi arhitect. Pot exista si alte roluri in joc - copii cu rol de furnizori sau de directori de constructii.

Cei mici vor invata astfel un set de reguli noi si speciale pentru toate rolurile posibile, dar si sa se asculte unii pe ceilalti pe baza rolului pe care il primesc. Fiecare copil va sti astfel cand ar trebui sa intre in joc si de ce. Datorita acestei munci in echipa, este incurajata concentrarea, schimburile, consolidarea comportamentului pozitiv si a contactului social. In mod cert, aptitudinile si conventiile sociale sunt incurajate si consolidate cu ajutorul jocului de LEGO.

Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de limbaj

Pentru ca micutii sa poata sa construiasca impreuna un model de Lego, trebuie sa invete sa comunice unul cu celalalt, sa isi exprime corect gandurile si toate dorintele, dar si nevoile prin ascultarea celor din jur si prin oferirea de raspunsuri la intrebari.

Datorita diferitelor roluri pe care elevii le primesc in grupuri si prin conversatiile purtate, toate abilitatile lingvistice sunt mai bine dezvoltate si sunt astfel adaugate idei cu privire la compromis si la negociere. Pentru copiii care prefera sa se joace in mod individual, pot sa fie create si povesti, pot fi adaugate personje si elemente de dialog, astfel incat jocul sa fie mai interesant.

Copiii invata sa rezolve probleme si sa inteleaga spatiul din jurul lor

Faptul ca micutii trebuie sa urmareasca instructiuni si pasi, sa descifreze ordinea in care trebuie sa fie puse piesele si sa inteleaga modul in care trebuie sa le aleaga, determina sa descopere noi notiuni in ceea ce priveste simetria, modelele si locatia in care trebuie sa puna caramizile de LEGO, ceea ce ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile matematice si un simt spatial corect. De asemenea, vor intelege cum sa rezolve anumite probleme si vor incepe sa vina cu o serie de idei noi.

Copiii isi descopera creativitatea si pasiunea de a experimenta

Atunci cand se joaca cu LEGO, copiii descopera o forma de arta si pot sa devina creatori de povesti. Pe langa instructiunile cu care un set Lego vine la pachet, in fata copilului se deschide si o noua lume in care este incurajat sa construiasca, sa inventeze si sa fie creativ. In momentul in care copilul se joaca cu un set LEGO se poate simti incurajat sa fie aventuros si sa experimenteze, sa testeze si sa construiasca o serie de idei noi.

Lego incurajeaza dezvoltarea fizica

Jocurile de Lego sunt recunoscute pentru faptul ca incurajeaza dezvoltarea fizica prin consolidarea abilitatilor motrice foarte fine. Copilul va dezvolta astfel rezistenta si dexteritate la nivelul degetelor, deoarece trebuie sa aplice un volum specific de presiune asupra pieselor de Lego.

Jocurile LEGO implica exercitii minunate pentru degetele care se afla in dezvoltare si ajuta mai tarziu copiii sa poata tine mai bine creionul sau stiloul si sa poata controla mai usor presiunea pe care o aplica in momentul scrierii.

Toate aceste avantaje fac ca un joc Lego sa fie un cadou foarte bun pentru orice copil. In plus, aceste jucarii ajuta si la gestionarea frustrarilor pentru ca micutii pot fi foarte deranjati si suparati atunci cand piesele cad sau in momentul in care nu reusesc sa asambleze corect un LEGO. Astfel, copilul poate invata sa aiba rabdare si sa persevereze, sa citeasca din nou instructiunile si sa elaboreze strategii de constructie, sa determine unde a gresit si sa isi repare greselile sau sa le evite la urmatoarea incercare de construire.

Magazinul online Mindtoys ofera o gama variata de jocuri Lego, astfel incat fiecare parinte sa poata alege varianta perfecta pentru copilul sau.

Din toata gama de seturi LEGO poți alege pentru copilul tău LEGO Friends, LEGO City, LEGO Star Wars inspirate după faimoasa serie de filme Star Wars, LEGO Ninjago, LEGO DOTS unde puteți găsii o gamă variată de brățări, LEGO Minecraft după faimosul joc online, LEGO Technic, LEGO DUPLO pentru cei mici sub 5 ani, LEGO Classic sau pentru adulți LEGO Architecture sau LEGO Creator Expert.

No comments:

Post a Comment