Thursday, August 20, 2020

Hardbody: Ce este potasiul și ce beneficii are acesta pentru organism?

Potasiul este un mineral cu largă răspândire în natură cu rol crucial în menținerea echilibrului fluidelor și electroliților în organism, susține activitatea cardiacă și stimulează inima să bată cu o frecvență de peste o sută de mii de bătăi în fiecare zi.


Potasiul este un ion ce se găsește atât în celule cât și în afara lor, în spațiul extracelular, iar concentrațiile sale din cele două medii și echilibrul acestora influențează funcționalitatea inimii. Reducerea nivelului de potasiu, indiferent de cauză, poate precipita apariția aritmiilor, iar în miocardul ischemiat potasiul se găsește în concentrații crescute.

Organismul poate primi suficient potasiu dacă dieta este variată și echilibrată, situație în care nu trebuie să recurgi la suplimente nutritive. Principalele surse de potasiu sunt fructele și legumele, însă produsele lactate, cerealele integrale, carnea și peștele pot avea și ele un conținut optim în acest mineral.

Organismul uman efectuează continuu un act de echilibrare între doi electroliți: potasiu și sodiu. Când nivelul de sodiu crește, scade nivelul de potasiu și invers. Este important să nu exagerați cu alimente pe baza de sodiu și totodată să vă mențineți aportul de potasiu.

Ce alimente au un conținut ridicat în potasiu?

Avocado – un fruct bogat îngrăsimi mononesaturate, antioxidanți polifenolici (beta-criptoxantina, luteina, zeaxantina etc.) și vitamine (C, A, E, K)

Spanacul – recunoscut pentru conținutul său ridicat de fier, este o sursă excelentă de mulți fitonutrienți, de minerale precum potasiu, mangan, magneziu, cupru și zinc, are un conținut foarte scăzut de calorii și grăsimi, dar înglobează o cantitate importantă de fibre alimentare solubile, fiind recomandat în controlul colesterolului și în programele de reducere a greutății; consumul regulat de spanac poate ajuta la prevenirea osteoporozei și a deficitului de fier în anemii.

Cartoful dulce – conține o cantitate mare de nutrienți, fiind bogat în potasiu, calciu, acid folic, beta-caroten, vitamina C și vitamina B6; pentru a obține maximum de beneficii de sănătate din consumul acestuia, trebuie evitată curățarea și aruncarea cojii.

Somonul – pe lângă conținutul ridicat de potasiu, vitamine, minerale și proteine, este bogat în acizi grași esențiali Omega 3

Caisele uscate – sursă importantă de potasiumagneziu, calciu, fier, fibre alimentare, beta-caroten și vitaminele A, C și B

Rodia – conține o catitate mare de antioxidanți (polifenoli, tanini și antocianini), vitamine (B, C, E, K), minerale (potasiu, sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc) și acid folic

Apa de nucă de cocos – conține o cantitate ridicată de electroliți, antioxidanți (datorită prezentei citokinelor), vitamina A, aminoacizi și fitohormoni

Bananele – sursă importantă de potasiu, vitaminele A, C, B, acid folic, magneziu, fier și zinc; cercetările științifice au aratat că bananele sunt bogate în dopamină (un hormon major de îmbunătățire a dispoziției) și conțin o substanță numită triptofan (un aminoacid pe care organismul îl transformă în serotonină – substanță care relaxează, înlătură stresul și îmbunătățește starea afectivă).

Fasolea albă – pe lângă conținutul ridicat de potasiu, fier, cupru, zinc, fosfor, este o sursă importantă de fibre, proteine și amidon. Datorită proprietăților sale alcaline, aceasta ajută la menținerea echilibrului acido-bazic în organism și consumul are un efect pozitiv asupra florei bacteriene din intestin.

Ciupercile – ele oferă aproximativ 0,3 grame de potasiu la 100 de grame consumate. În plus, ele se pot găti în numeroase feluri, se pot combina cu zeci de alte alimente și sunt slabe în calorii, având numai 28 kcal pe suta de grame.

Roșiile – consumând și numai 50 grame de pastă de roșii, vei asimila 0,6 grame de potasiu. În plus, 50 grame de pastă de roșii conține numai 57 kcal.

Iaurtul – acest aliment este mai cunoscut pentru alte beneficii, cum ar fi conținutul de calciu. Cu toate acestea, este și o sursă bună de potasiu, căci 230 ml de iaurt conțin 0,57 de grame din acest mineral.

Află care sunt beneficiile consumului de potasiu

Potasiul este o parte esențială a unei diete sănătoase. Nu numai că este un mineral esențial, ci și un electrolit. Cu această dublă identitate vin o mulțime de beneficii atunci când consumați în mod regulat alimente bogate în potasiu.

1.Menține oasele și mușchii sănătoși

Alimentele bogate în potasiu mențin un mediu alcalin în organism, spre deosebire de acidoză. Acidoza metabolică este cauzată de o dietă bogată în alimente acidifiante, cum ar fi carnea, produsele lactate și cerealele prelucrate. Acidoza, sau tulburarea homeostazică internă, este un rezultat comun al unei diete tipice occidentale.

O cantitate mai mare de potasiu poate duce la creșterea densității osoase. S-a constatat faptul că aportul de potasiu este legat de menținerea nivelului de calciu la persoanele adulte sănătoase. În schimb, un aport mai mic de potasiu este legat de pierderea calciului prin urină, în timp ce creșterea cantității de potasiu reduce pierderea de calciu prin urină.

2.Reduce tensiune arterială

Sodiul joacă un rol important în echilibrul corect al potasiului. O cantitate mică de potasiu și mai mult sodiu poate duce la creșterea tensiunii arteriale. Prin urmare, este important să combinăm un consum mai ridicat de potasiu și mai puțin de sodiu pentru a preveni apariția bolilor cardiovasculare.

3.Protejează rinichii reducând riscul formării de pietre

Aportul ridicat de potasiu s-a dovedit a fi eficient pentru protecția rinichilor comparativ cu cei care au avut un aport mai scăzut de potasiu. Acest efect nu a influențat tensiunea arterială. Cantitatea de potasiu poate preveni inflamația renală. Mai ales în combinație cu magneziul ajută la prevenirea leziunilor renale datorate nivelurilor ridicate de ciclosporină, substanțe ale căror efectul secundar este și insuficiența renală.

4.Protejează împotriva accidentelor vasculare cerebrale

Persoanele care consumă între 3 și 5 porții de fructe și legume cu conținut ridicat de potasiu pe zi pot reduce riscul accidentelor vascular cerebrale cu până la 26% în comparație cu cei care mănâncă mai puțin de 3 porții pe zi. Și asta datorită influenței potasiului obținut din fructe și legume în combinație cu fibre asupra tensiunii arteriale.

5.Ajută în prevenirea diabetului zaharat

Potasiul este cel care sprijină buna funcționare a ficatului. Dacă o persoană are valori scăzute de potasiu, acest lucru înseamnă că nu poate depozita zahăr acolo unde e nevoie de el și anume în mușchi și ficat. În lipsa potasiului, organismul transformă zahărul în grăsimi. După acest proces, nivelul zahărului scade și organismul cere mai mult zahăr.

Deși organismul cere mai mult zahăr, în realitate el are nevoie de potasiu. Valorile scăzute ale acestui mineral reduc toleranța la glucoză asociată cu reducerea eliberării de insulină, determinând modificări semnificative ale metabolismului glucozei.

Carente de potasiu în alimentație

Semne ale carenței de potasiu includ uscăciunea anormală a pielii, acneea, frisoanele, tulburările cognitive, constipația, depresia, diareea, diminuarea reflexelor, edemele, nervozitatea, setea continuă, aritmiile cardiace, intoleranță la glucoză, dereglările în creștere, nivelul ridicat al colesterolului, insomniile, hipotensiunea arterială, slăbiciunea și oboseala musculară, vomă, greață, durerile de cap, proteinuria (proteine în urină), retenția de apa în organism și probleme respiratorii.
Doza zilnică recomandată este de 2500 mg/ zi la o persoană adultă.

De ce este important pentru sportivi acest mineral?

Previne balonarea și reținerea apei

Cantitățile excesive de sodiu din alimentație duc la reținerea apei în organism și provoacă balonarea. Doar potasiul este cheia pentru a fi evitate aceste probleme. Imediat după consum, sodiul împreună cu apa ajung să fie absorbite de celule. Ulterior, apa din organism se depune între mușchi și piele, ceea ce duce la balonare. Potasiul este soluția ideală pentru această problemă.

Suplimentarea cu potasiu acționează asupra echilibrului electrolitic. Ceea ce înseamnă că potasiul împinge sodiul și apa din celule cu ajutorul pompei electrolitice. Astfel, sodiul și apa sunt eliminate prin urină și se creează un echilibru din mediul interior. Acest beneficiu este apreciat în special de către sportivi, deoarece rezolvă problema abdomenului balonat din cauza apei reținute.

Ajută la descompunerea glicogenului

Potasiul face parte din procesul de descompunere a glicogenului din celulele musculare și furnizează energie celulelor în timpul antrenamentului de anduranță. Atunci, când glicogenul se descompune, celulele din mușchi diminuează potasiul care ajunge în circulația sanguină sau este eliminat prin urină sau transpirație.

Sprijină funcționarea sistemului muscular

Concentrațiile diferite de potasiu și sodiu din interiorul și exteriorul celulelor creează sarcini electrice care ajută sistemul nervos să trimită semnale către creier. Datorită acestor semnale mușchii pot funcționa. Astfel, potasiul acționează asupra contracțiilor musculare și ajută corpul nostru să fie pregătit pentru antrenamente. În plus, ajută la regenerarea masei musculare și previne spasmele musculare.

Sursa: Hardbody

Thursday, August 6, 2020

Timely: Iată cum poți alege o baterie bună pentru baia ta

Înainte de a alege o baterie pentru baie trebuie să iei în calcul mai multe aspecte care să te ajute să faci alegerea corectă.


Pentru a nu avea parte de o surpriză neplăcută, în urma achiziției, este bine să consulți diferite opinii din mediul online, înainte de a te decide asupra unui model.

Bateria de baie pentru lavoar trebuie să îndreplinească două funcții cu succes:

– cea utilă, practică, ce constă în a furniza apa la temperatura dorită la o manevrare cât mai simplă, fără scurgeri, fără să stropească și într-un mod accesibil oricui;
– aspectul ce ar trebui să se integreze cu decorul băii tale, armonizându-se cu restul accesoriilor și să pe gustul tău.

Iată criteriile de alegere a unei baterii perfecte

Calitatea produsului

Materialul din care este făcută bateria este un criteriu foarte important, cele mai bune fiind realizate din alamă sanitară, un aliaj de 58-62% cupru, 30-38% zinc și un procent foarte mic din alte materiale.

Cum este construită bateria

Fiecare baterie are o valvă internă care permite reglarea debitului de apă.
Bateriile cu cartuș ceramic sunt în prezent cel mai frecvent utilizat model deoarece furnizează un plus de siguranță în utilizare.

Modul de pornire/oprire a apei

1.Baterii monocomandă adică baterie cu un singur mâner

Bateriile cu un singur mâner vă permit reglarea facilă, dintr-un singur foc, a temperaturii și a debitului apei.

Baterii monocomandă disponibile atât în varianta pentru chiuveta de baie / lavoar, duș, cadă și bideu, cât și cu montare pe tencuială sau încastrate în aceasta. Dacă alegeți montarea pe unul sau pe două orificii a bateriei, este exclusiv decizia dumneavoastră.

Între timp există baterii cu un singur mâner cu funcție de oprire a volumului și/sau cu control de temperatură integrat pentru apa caldă. Astfel puteți economisi energie și apă. Cea mai nouă tehnologie a senzorilor permite acționarea fără contact a bateriei, temperatura putând fi reglată de la un mâner sau de la un buton rotativ.

2.Baterii cu dublă comandă adică cu două mânere

Dacă doriți să reglați apa caldă și apa rece separat, de la două mânere diferite, atunci veți opta pentru o baterie cu dublă comandă. La alegerea unei baterii cu două mânere, țineți cont de faptul că aceasta implică un consum de apă mai ridicat, dat fiind faptul că trebuie să reglați din nou temperatura de fiecare dată.

Bateriile cu două mânere sunt disponibile atât în varianta pentru chiuveta de baie / lavoar, duș, cadă și bideu, cât și cu montare pe tencuială sau încastrate în aceasta. Pentru economie de spațiu, se recomandă bateriile cu montare pe un singur orificiu, dar dacă vreți să fiți generoși, se recomandă o baterie șic, cu montare pe trei orificii.

3.Baterii cu senzor de prezență/mișcare

Aceastea declanșează curgerea apei în momentul în care senzorul detectează apropierea mâinilor.

Aspect și design

Cele mai întâlnite tipuri de finisaje sunt cel cromat, argintiu, auriu sau bronz. Aspectul unei baterii devine una din principalele caracteristici care îți atrag atenția asupra unui model sau altul de baterie de lavoar.

Caracteristicile de calitate ale bateriilor

Bateriile de calitate ridicată se remarcă prin componentele de primă clasă integrate în acestea. De la perlator și până la racorduri și fitinguri – aici trebuie să se potrivească totul, pentru ca bateria să funcționeze timp îndelungat!

Componentele unei baterii sunt următoarele:

  • Mâner
  • Filet de cartuș
  • Perlator
  • Cartuș ceramic
  • Cromare de înaltă calitate
  • Corp baterie (din alamă)
  • Furtunuri omologate
  • Garnitură scurgere

De bateriile ieftine nu vă veți bucura multă vreme, deoarece prelucrarea de slabă calitate și componentele ieftine integrate se traduc în durate de utilizare scurte. Majoritatea bateriilor ieftine nu sunt așadar nici controlate și nici certificate, au foarte puține posibilități de reglare în scopul economiei de apă sau în scopul utilizării confortabile!

De asemeneanea pe Timely puteți găsi produse pentru instalații termicesisteme gazsisteme apasanitare sau electrice.

Pe langa panouri solare si sistem solar presurizat, pe Timely mai puteți găsi fitinguri alamateava si fitinguri cupruteava si fitinguri PPR,teava si fitinguri pexalteava si fitinguri PVCfitinguri zincrobineti gazcontoare apa, baterii.

Ce este proteina din albuș de ou și de ce sunt recomandate suplimentele care o conțin

Magazinele care comercializează suplimente alimentare includ în oferte și proteine din albuș de ouStudiile arată că ouăle întregi, nu doar albușul, sunt foarte eficiente pentru a crește în masa musculară. Spre exemplu, în studiul publicat de American Journal of Clinical Nutrition, s-a ajuns la concluzia că bărbații care consumă ouă sau proteine din albuș de ou, imediat după ce desfășoară un antrenament, trec printr-o stimulare mai bună a sintezei de proteine, coparativ cu persoanele care nu consumă ouă.


Ce este gama de proteine din albuș de ou?

Proteinele din albuș de ou sunt obținute, după cum este simplu de intuit, din albușul de ou, și se prezintă sub forma de praf pentru shake, un produs ideal pentru toate persoanele care își doresc să ia rapid o porție de proteine fără să fie nevoie de gătit și pregătiri speciale. Aceste pulberi sunt o alegere perfectă în special pentru persoanele foarte ocupate.

Ce beneficii au proteinele din albuș de ou?

Cel mai important avantaj al produselor cu aceasta denumire constă în faptul că deși sunt comercializate în general sub formă procesată, au un conținut foarte ridicat de proteine, ceea ce se va dovedi extrem de benefic, în special în cazul persoanelor care au o dietă specifică. De asemenea, produsele nu au în compoziția lor grăsimi. Un astfel de produs poate să susțină cu succes tot ce înseamnă obiectiv de antrenament și este cea mai bună soluție pentru persoanele care merg la sală.

De ce ar trebui să fie alese proteinele din albuș de ou?

Pulberile obținute din albuș de ou sunt naturale și oferă substanțe nutritive de care organismul are nevoie. Pulberea din albuș de ou este bogată în proteine, rolul acestora fiind acela de a ajuta și la creșterea sau menținerea masei musculare în formă. De asemenea, pulberea de proteine din albuș de ou are rolul de a susține organismul în momentul în care sunt practicate exerciții precum ridicarea de greutăți, când se execută circuite de exerciții sau atunci când dieta este predominant proteică.

Deoarece aceste proteine din albuș de ou nu conțin grăsimi și nici zaharuri, avantajul este că pot fi introduse inclusiv în diete speciale, în diverse preparate, nu doar în shake-uri.

Proteinele au un efect dovedit de a crește masa musculară și de a o menține organismul în formă. În plus, creatina prezentă în albușul de ou are rolul de a îmbunătăți considerabil performanța fizică atunci când sunt efectuate serii de exerciții succesive și de scurtă durată, dar care implica intensitate majoră. Efectele benefice se pot observa atunci când se administrează în fiecare zi 3 grame de creatină.

Pentru a fi obținute cele mai mari rezultate se recomandă ca pulberea să fie preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apa sau în lapte, și administrată după sau înaintea antrenamentului. Pulberea poate fi consumată la orice ora și va contribui la creșterea aportului de proteine.

Aceste pulberi proteice din albuș de ou sunt o soluție ideală pentru începerea zilei în forță, pot fi incluse în micul dejun și vor ajuta orice persoană să ajungă la cele mai bune performanțe în timpul zilei.

Ce conține pudra proteică Ovowhite de la High Energy?

Motivul pentru care Ovowhite pornește cu un mare avantaj este acela că reprezintă o proteină 100% naturală pură din albuș de ou. Este o pudră ce se dizolvă instant, cu o compoziție simplă, ceea ce face ca proteina să fie mai ușor de digerat în comparație cu alte proteine ​​cum ar fi zerul, carnea, legumele etc.

În plus, Ovowhite conține toți aminoacizii esențiali pe care corpul nostru nu îi poate produce. Unii aminoacizi sunt conținuți în cantități mai mari – glutamină, serină și lizină, dar conține și aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA), cum ar fi leucină, izoleucină și valină – aceștia vor forma diferitele proteine ​​responsabile pentru menținerea și creșterea masei musculare.

Pudra proteică din albuș de ou, Ovowhite, conține și vitamine precum biotină, vitamine B2 dar și numeroase minerale precum magneziu, fosfor, potasiu și acid folic.

Cele mai importante beneficii ale jocului LEGO

Mindtoys este magazinul online din care părinții pot cumpăra cele mai interesante jocuri Lego pentru copiii lor. Joaca cu LEGO în mod indiviual sau în grupuri mici poate ajuta copiii în numerose moduri incredibile și atunci când copilul se joacă, părinții ar trebui să se gândească la toate avantajele expuse în cele ce urmează, care determină ca astfel de jocuri să fie recomandate pentru dezvoltarea celor mici.


Jocurile Lego permit activitati in echipa si dezvoltarea abilitatilor sociale

Un aspect foarte important ale jocurilor LEGO consta in faptul ca majoritatea copiilor prefera sa se joace impreuna pentru a construi diverse forme. Copiii pot avea un rol bine stabilit in acest joc - in timp ce unul dintre ei este constructor, celalalt va fi arhitect. Pot exista si alte roluri in joc - copii cu rol de furnizori sau de directori de constructii.

Cei mici vor invata astfel un set de reguli noi si speciale pentru toate rolurile posibile, dar si sa se asculte unii pe ceilalti pe baza rolului pe care il primesc. Fiecare copil va sti astfel cand ar trebui sa intre in joc si de ce. Datorita acestei munci in echipa, este incurajata concentrarea, schimburile, consolidarea comportamentului pozitiv si a contactului social. In mod cert, aptitudinile si conventiile sociale sunt incurajate si consolidate cu ajutorul jocului de LEGO.

Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de limbaj

Pentru ca micutii sa poata sa construiasca impreuna un model de Lego, trebuie sa invete sa comunice unul cu celalalt, sa isi exprime corect gandurile si toate dorintele, dar si nevoile prin ascultarea celor din jur si prin oferirea de raspunsuri la intrebari.

Datorita diferitelor roluri pe care elevii le primesc in grupuri si prin conversatiile purtate, toate abilitatile lingvistice sunt mai bine dezvoltate si sunt astfel adaugate idei cu privire la compromis si la negociere. Pentru copiii care prefera sa se joace in mod individual, pot sa fie create si povesti, pot fi adaugate personje si elemente de dialog, astfel incat jocul sa fie mai interesant.

Copiii invata sa rezolve probleme si sa inteleaga spatiul din jurul lor

Faptul ca micutii trebuie sa urmareasca instructiuni si pasi, sa descifreze ordinea in care trebuie sa fie puse piesele si sa inteleaga modul in care trebuie sa le aleaga, determina sa descopere noi notiuni in ceea ce priveste simetria, modelele si locatia in care trebuie sa puna caramizile de LEGO, ceea ce ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile matematice si un simt spatial corect. De asemenea, vor intelege cum sa rezolve anumite probleme si vor incepe sa vina cu o serie de idei noi.

Copiii isi descopera creativitatea si pasiunea de a experimenta

Atunci cand se joaca cu LEGO, copiii descopera o forma de arta si pot sa devina creatori de povesti. Pe langa instructiunile cu care un set Lego vine la pachet, in fata copilului se deschide si o noua lume in care este incurajat sa construiasca, sa inventeze si sa fie creativ. In momentul in care copilul se joaca cu un set LEGO se poate simti incurajat sa fie aventuros si sa experimenteze, sa testeze si sa construiasca o serie de idei noi.

Lego incurajeaza dezvoltarea fizica

Jocurile de Lego sunt recunoscute pentru faptul ca incurajeaza dezvoltarea fizica prin consolidarea abilitatilor motrice foarte fine. Copilul va dezvolta astfel rezistenta si dexteritate la nivelul degetelor, deoarece trebuie sa aplice un volum specific de presiune asupra pieselor de Lego.

Jocurile LEGO implica exercitii minunate pentru degetele care se afla in dezvoltare si ajuta mai tarziu copiii sa poata tine mai bine creionul sau stiloul si sa poata controla mai usor presiunea pe care o aplica in momentul scrierii.

Toate aceste avantaje fac ca un joc Lego sa fie un cadou foarte bun pentru orice copil. In plus, aceste jucarii ajuta si la gestionarea frustrarilor pentru ca micutii pot fi foarte deranjati si suparati atunci cand piesele cad sau in momentul in care nu reusesc sa asambleze corect un LEGO. Astfel, copilul poate invata sa aiba rabdare si sa persevereze, sa citeasca din nou instructiunile si sa elaboreze strategii de constructie, sa determine unde a gresit si sa isi repare greselile sau sa le evite la urmatoarea incercare de construire.

Magazinul online Mindtoys ofera o gama variata de jocuri Lego, astfel incat fiecare parinte sa poata alege varianta perfecta pentru copilul sau.

Din toata gama de seturi LEGO poți alege pentru copilul tău LEGO Friends, LEGO City, LEGO Star Wars inspirate după faimoasa serie de filme Star Wars, LEGO Ninjago, LEGO DOTS unde puteți găsii o gamă variată de brățări, LEGO Minecraft după faimosul joc online, LEGO Technic, LEGO DUPLO pentru cei mici sub 5 ani, LEGO Classic sau pentru adulți LEGO Architecture sau LEGO Creator Expert.