Friday, June 12, 2020

Care este rolul și importanța contabilității pentru afacerea ta?

În momentul în care îți dorești și te decizi să-ți începi propria afacere trebuie să ai în vedere anumite aspecte de tip organizatoric de care trebuie să ții cont. Printre aceste aspecte se numără și angajarea unui contabil sau poți alege să colaborezi cu o firmă de contabilitate care să se ocupe de această parte a afacerii tale.

Care este rolul contabilitatii pentru afacerea ta

Care este rolul contabilității?

În primul rând trebuie să știți că, contabilitatea nu mai reprezintă doar acea parte care ține evidența banilor din cadrul unei firme. Acum contabilitatea însumează și realizarea unor analize,  precum și evidența schimbărilor legislative sau rectificărilor bugetare care îți pot afecta afacerea, într-o măsură mai mică sau mai mare.

Principalul scop al serviciilor de contabilitate este acela de a înregistra tranzacțiile efectuate în cadrul firmei, de a le păstra în siguranță si de a le face ușor de accesat. Acest lucru te ajută în momentul în care, după o anumită perioadă de timp vei realiza un inventar al modului de funcționare a firmei tale.

De exemplu dacă afacerea ta este reprezentată de un magazin de cărți, intrările pe care tu le faci în cadrul magazinului fizic sau online sunt reprezentate de produsele pe care le achiziționezi de la diverși furnizori și le oferi spre vânzare clienților magazinului tău.

Intrările de produce sunt însoțite de facturi pe care trebuie să le oferi în mod constant contabilului sau către firma de contailitate pentru a le introduce într-un soft de contabilitate precum SAGA.

Ieșirile, semnificând produsele pe care tu le vinzi sunt confirmate prin bonurile fiscale dacă ai magazin fizic sau prin facturi dacă ai magazin online și trimiți produsele prin curier. Fiecare bon sau factură rămâne într-un exemplar și pentru tine și, lunar, va trebui să oferi pe acestea contabilului tău.

După o anumită perioadă de timp poți fi interesat de cum arată situația finaciară a afacerii tale, cum sunt raportate câștigurile la cheltuielile pe care tu ai fost nevoit să le faci. Iar partea de contabilitate, prin intermediul facturilor și bonurilor pe care tu le-ai furnizat în mod constant, te va ajuta cu această analiză.

Importanța contabilității

Importanța contabilității într-o firmă este dată și de capacitatea contabilului de a te ține informat. În cazul în care apar noi propuneri ce au legătură cu fiscalitatea sau se aprobă diverse legi care pot influența mersul afacerii tale, rolul contabilului este de a te informa și de a te ține la curent cu acestea.

Astfel, alături de firma de contabilitate, ContabilServ, vei avea toate datele financiare ale firmei organizate într-un mod eficient, vei putea face oricând dovada acestora prin rapoarte semestriale sau anuale și vei ști mereu care sunt îndatoririle tale legate de taxele către stat.

Situația financiar-contabilă actualizată zilnic

Aceste informații sunt mereu la dispoziția ta, fiind actualizată zilnic prin intermediul unui soft de contabilitate. De ce este bine să folosim un soft de contabilitate? Deoarece un soft bun de contabilitate poate contribui la creșterea valorii societății tale și, pe lângă asta, există numeroase avantaje atât pentru tine în calitate de antreprenor, cât și pentru contabil.

Astfel, vei ști dacă afacerea ta merge în direcția pe care ți-o dorești sau dacă este nevoie să abordezi o altă strategie care să te avantajeze mai mult în contextul economic din prezent.

În plus, evidența acestor tranzacții de care se ocupă firma de contabilitate te va ajuta și în cazul unor diverse controale. Pentru a confirma în fața inspectorilor financiari că firma ta respectă legile și normele în vigoare, contabilul îți va pune la dispoziție toate dovezile financiare ale achizițiilor și vânzărilor tale din ultimele luni.

Pentru a discuta mai multe despre contabilitatea firmei tale ne puteți contacta aici Firma Contabilitate București.

Contabilul trebuie ales încă de la început, deoarece cu ajutorul acestuia putem să investim într-un mod corect și să evităm falimentul.

Concluzionând, contabilitatea este un domeniu foarte vast, care poate fi înteles doar pe baza unor cunoștințe temeinice. De aceea, în acest domeniu trebuie să activeze doar persoane bine pregătite, care sunt autorizate. Aceste persoane fac parte dintr-o firmă de contabilitate sau dintr-un departament de contabilitate. Este bine să vă informați și să alegeți firma potrivită pentru tipul dumneavoastră de afacere, pentru a putea să obtineți o bună organizare și eficientă pe care o căutați.

 

Firma de contabilitateContabilserv, oferă servicii de contabilitate in Bucuresti la standarde inalte de calitate, echipa noastra fiind formata din contabili si experti contabili acreditati CECCAR.

 

Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitateconsultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.

No comments:

Post a Comment