Thursday, June 11, 2020

10 idei pentru a încuraja joaca în familie cu jucăriile LEGO

Copiii vor continua să descopere și să ne arate calea acum și în viitor. Ca adulți, noi trebuie să protejăm și să prioritizăm joaca pentru că viitorul copiilor noștri depinde de asta. Pentru că societatea are nevoie de viitor adulți creativi, plini de idei bune, încrezători și dornici să descopere lucruri noi. Jucați-vă împreună și intrați în lumea creativă a jucăriilor LEGO!

Incurajeaza joaca in familie cu seturi LEGO


Renunță la prejudecăți

Joaca cu copilul tău nu este o pierdere de timp și nu e o opțiune a leneșilor. Beneficiile jocului sunt profunde pentru copii, familii și societatea noastră. Crezi în asta și transformă joaca într-o prioritate!

Dacă micuțul tău nu are mai mult de 4 anișori poți apela cu ușurință la LEGO Duplo ce oferă ore întregi de distracție. Pentru fetițele de peste 4 ani jucăriile LEGO FriendsLEGO Dots sau LEGO Disney sunt o opțiune bună.

Pentru băieți seturile LEGO TechnicLEGO NinjagoLEGO CityLEGO Star Wars sau LEGO Speed Champions sunt opțiune bună.

În orice caz poți găsi multe variante de cărămiduțe creative pentru copilul tău pe care le poți combina ușor cu alte seturi din aceeași categorie.

Încurajează joaca liberă

Joaca liberă, nestructurată și cât mai puțin supervizată este cea care le oferă copiilor cea mai mare satisfacție. Ajută-ți copilul cu sugestii, dar lasă-l pe el să acționeze. În acest fel el își va dezvolta încrederea în forțele proprii.

Începe cu jocul fizic

10 minute de activitate este suficientă pentru a-i ajuta pe părinți să se destindă după o zi de lucru, pentru a stârni râsete și pentru a pregăti joaca în familie.

Varietatea este esențială

Există multe modalități de joacă: fizică, creativă, emoțională, socială, digitală și cognitivă. Echilibrul și varietatea sun esențiale pentru a dezvolta o gamă cât mai largă de aptitudini.

Lasă-te dus de val

Reține momentul în care ai fost acaparat de joacă apoi reia procesul și distrează-te din ce în ce mai tare!

Suprinde creativitatea din dezordine

Copiii nu văd dezordinea, ei văd un mediu stimulativ plin d instrumente care îi ajută să fie creativi. Adoptarea acestei viziuni ne va ajuta să lăsăm la dispoziția copiilor jucăriile și ustensilele necesare.

Acceptă greșelile

Dacă copilul tău face o greșeală atunci când vă jucați împreună, nu-i spune direct și nu interveni peste el. Ajută-l să-și dea seama singur că a greșit, punându-i întrebări adiționale. În acest fel, îl ajuți să-și dezvolte o gândire flexibilă.

Fii amuzant

Copiilor le place să-și vadă părinții și în alt fel. Vocile, imitațiile și gesturile caraghioase ajută copii să-și dezvolte imaginația și să descopere universul sentimentelor.

Puteți să vă jucați pe roluri cu minifigurinele LEGO, să imitați scene amuzante din filmele cu Trolls, cu personajele din Toy Story (LEGO Movie) sau scene eroice din Star Wars (LEGO Star Wars), Avengers (LEGO Super Heroes) sau LEGO Ninjago.

Planifică o zi de joacă în familie

Copii adoră să aibă un moment pe care să îl aștepte cu nerăbdare, aș că planifică o zi de joacă în familie. Lasă-i pe ei să decidă activitățile. În acest fel îi vei încuraja să fie creativi și să ia decizii singuri.

Tranformă treburile casnice în joacă

O modalitate simplă de a face mai distractive treburile casnice este să pui de exemplu muzică și să transformi curățenia într-o petrecere unde toată familia dansează. Sau transformă-le într-o competiție contra cronometru, pentru a economisi timp prețios pentru alte activități.

Joaca dezvăluie copiilor lumea și să îi ajută să înțeleagă viața de zi cu zi.

Pentru a achiziționa jocuri LEGO poți accesa diverse magazine online de profil precum Mindtoys. Varietatea de seturi și teme, cât și prețurile adesea reduse sigur te vor ajuta să achiziționezi setul potrivit pentru copilul tău.

No comments:

Post a Comment