Tuesday, June 30, 2020

Care este diferența între ciocolata neagră și ciocolata albă?

Trebuie să știți pentru început că și ciocolata neagră și ciocolata albă conțin unt de cacao și sunt consumate ca desert sau utilizate în produse de cofetărie.

Ciocolata belgiana Leonidas


Ciocolata este derivată din fasolea plantei de cacao care este descompusă în lichior de ciocolată, untul de cacao (componenta grăsime) și pudra de cacao (partea fără grăsimi din boabele de cacao măcinate într-o pulbere).

Ciocolata neagră este produsă prin adăugarea de unt de cacao la zahăr și praful de cacao. Spre deosebire de ciocolata cu lapte, ciocolata neagră nu conține lapte.

Ciocolata albă conține numai unt de cacao, zahăr și substanțe solide din lapte, fără lichior de ciocolată sau praf de cacao. Deci din punct de vedere tehnic, ciocolata albă nu este deloc ciocolată.

Iată care sunt diferențele între ciocolata neagră și ciocolata albă

COMPARAȚIECIOCOLATA ALBĂCIOCOLATA NEAGRĂ
IngredienteAceasta conține zahăr, unt de cacao și lapte solid (adică lapte praf), dar nu are în compoziție praf de cacao.Are în compoziție pulbere de cacao, unt de cacao și zahăr dar fără adaos de lapte.
GustCiocolata albă nu are gust ciocolată, deoarece nu are cacao, dar este mai dulce, mai bogată, mai cremoasă și untoasă.Ciocolata neagră are un gust mai asemănător de ciocolată și un gust amărui datorită conținutului de pulbere de cacao.
TexturaAre o textură ușoară și untoasă.Are o textură uscată și calcaroasă din cauza lipsei de solide din lapte.
Beneficii pentru sănătateNu oferă aceleași beneficii pentru sănătate ca ciocolata neagră și are mai mult zahăr și grăsimeConținutul ridicat de cacao a fost asociat cu beneficii pozitive pentru sănătate, în special sănătatea cardiovasculară, datorită antioxidanților flavonolici.

 

Ciocolata neagră trebuie să conțină cel puțin 35% cacao în substanța solidă și cel puțin 18% unt de cacao pentru a putea fi numită astfel. Cu toate acestea, conținutul de cacao poate fi, și de multe ori este, mult mai mare decat atât, si poate ajunge până la 70% și chiar 85%.

Ciocolata de înaltă calitate are un gust amărui și foarte aromată. Ciocolata neagră este sănătoasă, fiind o foarte bună sursă de antioxidanți cum am mai menționat.

Însă ciocolata albă conține grăsimea din lapte, lapte praf sau lapte condensat, care dau un gust dulce și o textură mai fină.

Ciocolata albă nu este ciocolată din punct de vedere tehnic, deoarece nu conține cacao, ci doar unt de cacao, zahar și lapte. Ciocolata albă trebuie să conțină substanțe solide din cacao, respectiv unt de cacao, în proporție de cel putin 14%, iar lapte și grăsimi din lapte cel putin 3,5%.

Despre valorile calorice pe care le are ciocolata trebuie spus că diferențele între cele trei tipuri sunt mici. Cele mai multe calorii le conține ciocolata cu lapte, 565 calorii. Urmează ciocolata albă, care are 540 calorii și ciocolata neagră cu 65% cacao, care are 535 calorii.

Cea mai „slabă” este ciocolată cu 86% cacao care conține 520 calorii. Diferențele sunt date de concentrația de cacao și de cantitatea de zahăr. Contribuie la stabilirea numărului de calorii și grăsimile din cacao, lapte și alte ingrediente adăugate. Dar un pătrățel de ciocolată are doar 50-60 de calorii.

Unii producători de ciocolată adaugă, de asemenea, grăsimi precum untul sau uleiurile vegetale – ar trebui să evitaţi ciocolata care conţine ulei de palmier. Adeseori, sunt adăugate şi substanţe artificiale, pentru sporirea aromelor şi culorilor.

Aproximativ 10-20g de ciocolată neagră (70% sau, de preferat, 80% substanţă solidă din cacao) pe zi, combinate cu fructe şi nuci, ar fi o alegere foarte bună pentru o gustare sau un desert.

Pe leonidas.store.ro găsiți drajeuribatoanetablete și mici delicii din ciocolatată neagrăciocolata cu lapte și albă pentru toate gusturile. Fă-ți un cadou cu gust sau cumpără pentru cineva drag ție.

Thursday, June 25, 2020

Timely: Cate feluri de panouri solare exista?

Panourile solare sunt grupuri de celule solare care funcționează împreună, cu scopul de a converti energia solară în energie termică (panourile solare) sau în energie electrică(panourile fotovoltaice).

Panouri solare Timely

Dincolo de rigiditatea detaliilor utilizate în descrierea panourilor solare și a performanțelor ce le însoțesc, trebuie reținut faptul că utilizarea acestora la scară largă înseamnă o contribuție majoră la purificarea mediul înconjurător.

Un beneficiu adus de panourile solare este acela că nu afectează în mod negativ mediul înconjurător: nu emană gaze și nu poluează aerul.

Așadar un panourile solare convertesc energia solară (căldura) în energie termică, transferabilă prin intermediul instalației speciale, în sistemul de încălzire al casei. Practic, rolul acestora este de a prelua căldura soarelui, multiplicând-o și conducând-o în boiler, unde încălzește apa menajeră, sistemul de încălzire al casei sau chiar apa din piscină.

Judecand dupa intrebuintarea lor, poti alege intre panouri solare fotovoltaice si termice, iar selectandu-le dupa modul cum sunt construite, se impart în monocristaline, policristaline si amorfe pentru cele fotovoltaice si plane sau cu tuburi vidate pentru cele termice.

Panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice transforma radiatia solara in energie electrica, in cadrul unui sistem fotovoltaic cu baterii sau conectat la retea. Celulele sale fotovoltaice capteaza energia ca un detector de lumina si o convertesc in electricitate, printr-o pelicula argintie in 2 straturi montata in jurul unui strat semiconductor.

1. Panourile fotovoltaice monocristaline

Sunt cele mai calitative produse, dar si cele mai scumpe. Tehnologia a evoluat de la 6% randament din 1950 la 20% astazi, in functie si de marimea panoului solar.

2. Panourile fotovoltaice policristaline

Cele mai raspandite panouri fotovoltaice sunt insa cele policristaline, pentru pretul cu 10% mai redus, dar si cu o eficienta maxima de 16%.

3. Panourile fotovoltaice amorfe

Aceste tipuri de panouri solare raman cele mai putin eficiente in conditii de lumina intensa (5-7% randament) insa compenseaza daca sunt amplasate in medii cu conditii slabe de lumina, cand se dovedesc cele mai performante. Un alt beneficiu este faptul ca pot fi montate pe suport curbat sau flexibil. Sunt, de obicei, alegerea transportatorilor pentru a fi amplasate pe barci.

Panourile solare termice

Leonardo Da Vinci utiliza energia solara in scopuri casnice, inca din secolul XV, cand folosea o oglinda concava pentru a directiona lumina spre a incalzi apa. Panourile solare termice de astazi sunt construite in acelasi scop, extins la incalzirea locuintei sau a piscinei, intr-un sistem putin mai dezvoltat decat cel al ganditorului renascentist. Panourile solare termice sunt de 2 tipuri.

1. Panourile termice plane folosesc un element absorbant ce transforma radiatia solara in energie termica si-o cedeaza unui agent termic (apa/antigel). Astfel, energia este preluata spre a fi stocata sau utilizata pe loc de catre colector. Carcasa metalica este rezistenta la intemperii iar pierderile energetice sunt, de obicei, reduse.

2. Panourile termice cu tuburi vidate consta in 2 tuburi concentrice din sticla borosilicata sudate intre ele in fiecare tub al colectorului. Spatiul dintre tuburi se videaza iar avantajul lor este absorbirea energiei in mod eficient si reflexivitatea redusa. Exista multiple tipuri de tuburi vidate, insa cele de tip heat-pipe sunt cele mai recomandate.

Pe Timely puteți găsi produse pentru instalații termicesisteme gazsisteme apasanitare sau electrice.

Pe langa panouri solare si sistem solar presurizat, pe Timely mai puteti gasi fitinguri alamateava si fitinguri cupruteava si fitinguri PPR,teava si fitinguri pexalteava si fitinguri PVCfitinguri zincrobineti gazcontoare apamufe rapide si mansoane reparatiiobiecte sanitare, baterii sau electrice.

Alte articole ce v-ar putea interesa:

Ghidul Timely: Cum aleg un panou solar?

Sistem de panouri solare pentru preparare apa calda si incalzire

Panouri solare: ce sunt si ce beneficii aduc acestea?

Iată 3 criterii de a alege proteine ideale pentru tine de pe High Energy

Mușchii noștrii sunt formați în proporție de 80% din proteină, așadar aceasta are o importanță vitală în creșterea, menținerea și refacerea mușchilor și, implicit, un impact major asupra forței, performanțelor și constituției.

3 criterii de a alege proteine ideale pentru tine

Pe lângă alimentele cu un conținut mare de proteine vegetale sau din zer, foarte mulți sportivi, culturiști se bazează pe suplimentarea cu proteină pentru a crește performanța, rezistența și masa musculară.

Dacă te numeri printre ei și mai ales dacă ești la început, se poate ca alegerea unui astfel de supliment să-ți impună dificultăți, date fiind toate produsele disponibile astăzi pe piață. De aceea noi, cei din echipa High Energy am enumerat mai jos câteva criterii de care poți ține cont atunci când vei dori să achiziționezi un supliment cu proteine din zer sau proteine vegetale.

Clasificarea pudrelor proteice în funcție de potențialul lor

  1. Concentrate: conțin 70-80% proteină, iar procentul rămas este format din carbohidrați, minerale, apă și grăsimi.
  2. Izolate: au un conținut de până la 90% proteină și, deci, o cantitate mai mică de nutrienți non-proteici. Este ideal pentru cei care doresc să consume proteine pure și să-și ia restul de nutrienți din alte suplimente nutritive.
  3. Hidrolizate: în urma procesului de hidrolizare, care imită procesul digestiv, pudra devine parțial digerată. Dintre toate tipurile de pudre proteice, acestea se absorb cel mai rapid.

Nutriționiștii sportivi recomandă consumul a 20 – 25 de grame de proteine la fiecare 3 – 4 ore în timpul zilei pentru a facilita dezvoltarea masei musculare slabe. Proteinele SiS conțin un nivel foarte scăzut de carbohidrați și grăsimi (mai puțin de 2g per porție), fiind ușor de introdus în dieta zilnică a oricărei persoane.

Este recomandat consumul a 1.4 – 1.6 grame de proteine per kg corp per zi pentru a susține dezvoltarea masei musculare. De exemplu, pentru un bărbat cu greutatea de 75kg care se antrenează regulat, doza recomandată ar fi de 120 de grame de proteine pe zi.

Ideal ar fi ca pudra proteica pe care o alegi să conțină 7-10 ingrediente.

Dintre toate sortimentele de pudre proteice, acelea obținute din zer, cazeina și pudra proteică din ou sunt cele mai utilizate dar să nu uităm și de proteinele vegetale.

Discutăm mai departe despre 3 sortimente de pudre proteice disponibile pe site-ul nostru.

Proteina din zer

În compoziția laptelui intră două proteine: zerul, în proporție de 20%, și cazeina, în proporție de 80%. Zerul este un derivat al laptelui și a fost multă vreme considerat un lichid rezidual fără importanță.

Proteina din zer este considerată cea mai bună sursă proteică pentru că în compoziția ei se regăsesc toți cei 9 aminoacizi esențiali necesari pentru creșterea masei musculare.

Unul dintre avantajele majore ale acestei proteine este acela că se digeră și absoarbe rapid și o face ideală atât înainte, dar mai ales dupa antrenamentele intense.

Un alt aspect important este conținutul de aminoacizi BCAA, dintre aceștia 9 sunt esențiali, ceea ce înseamnă că organismul nu poate funcționa fără ei. 

Daca obiectivul tău este acela de a-ți dezvolta sau menține masa muscularăproteina din zer ar putea fi cea mai bună alegere. Însă dacă dorești să consumi o anumită cantitate zilnică de proteine, ar trebui să-ți îndrepți antenția către izolate proteic din zer pentru că acesta conține concentrații de proteina de până la 90% și cantități mici de grăsimi, carbohidrați și lactoză.

Indicat este să o consumi la 30-60 de minute după un antrenament intens pentru că se digeră relativ ușor. 

În rest poți încetinii digerarea acestei proteine consumând-o alături de alte alimente.

Proteina din ou

Această proteină este obținută din albușul ouălelor și este o alegere excelentă pentru cei care au intoleranță la lactate. 

Proteina din albuș de ou este și ea de bună calitate conținând toți aminoacizii esențiali pentru sinteza proteinei. Un alt avantaj important este acela că se digeră ușor cu timp de absorbție moderat, de 3-4 ore. 

Fiind obținute din albuș de ou, aceste proteine nu conțin grăsimi.

Pe High Energy găsiți proteine din albuș de ou de la Ovowhite

Motivul pentru care Ovowhite pornește cu un mare avantaj este acela că reprezintă o proteină 100% naturală pură din albuș de ou. Este o pudră ce se dizolvă instant, cu o compoziție simplă, ceea ce face ca proteina să fie mai ușor de digerat în comparație cu alte proteine ​​cum ar fi zerul, carnea, legumele etc.

În plus, Ovowhite conține toți aminoacizii esențiali pe care corpul nostru nu îi poate produce. Unii aminoacizi sunt conținuți în cantități mai mari – glutamină, serină și lizină, dar conține și aminoacizi cu catenă ramificată (BCAA), cum ar fi leucină, izoleucină și valină – aceștia vor forma diferitele proteine ​​responsabile pentru menținerea și creșterea masei musculare.

Cum să o utilizați? Consumați între mesele principale și în primele 30 de minute după efort. Pentru rezultate optime, consumați 3 cupe de proteină Ovowhite pe zi timp de minim 6 săptămâni.

Cazeina

Cazeina are o concentrație de 80% din proteina laptelui, un conținut mare de aminoacizise digeră lent și are efect anticatabolic.

Spre deosebire de proteina din zer care se absoarbe rapid, cazeina este absorbită de-a lungul zilei. Acest lucru duce la o eliberare constantă, îndelungată de aminoacizi în organism.

Nu este recomandată înainte sau după antrenamente atunci când obiectivul principal este creșterea masei musculare. Cu toate acestea, meritul cazeinei este acela că îți conferă o senzație îndelungată de sațietate.

Cercetări recente au dovedit că o absorbție rapidă a aminoacizilor în sânge ajută creșterea sintezei proteice, lucru la care caseina este deficitară.

Pentru că se digera lent, nu este cea mai bună alegere de pudră proteică înainte sau după antrenament, când obiectivul tău ar trebui să fie acela de a furniza rapid organismului aminoacizii necesari. Din acest motiv, este recomandat consumul de cazeină seara, înainte de culcare sau odată cu mesele din timpul zilei.

Dar să nu uităm și de proteine vegetale pentru că veganii nu consumă produse de origine animală adică nu mănâncă carne, ouă sau lapte și nu acceptă nici consumult de proteine din zer, cazeină sau ouă. Din fericire, există nenumărate tipuri de pudre proteice care sunt indicate și persoanelor vegane pe care le găsiți și pe High Energy.

Când vrei să crești în masă musculară cel mai important este să alegi pudră proteică în funcție de valoarea biologică, care ar trebui să fie cât mai mare. Din acest punct de vedere, proteina și izolatul din zer sunt cele mai recomandate.

Spor la antrenamente!

Pe Digimall gasiti produse la preturi avantajoase.



Friday, June 12, 2020

Care este rolul și importanța contabilității pentru afacerea ta?

În momentul în care îți dorești și te decizi să-ți începi propria afacere trebuie să ai în vedere anumite aspecte de tip organizatoric de care trebuie să ții cont. Printre aceste aspecte se numără și angajarea unui contabil sau poți alege să colaborezi cu o firmă de contabilitate care să se ocupe de această parte a afacerii tale.

Care este rolul contabilitatii pentru afacerea ta

Care este rolul contabilității?

În primul rând trebuie să știți că, contabilitatea nu mai reprezintă doar acea parte care ține evidența banilor din cadrul unei firme. Acum contabilitatea însumează și realizarea unor analize,  precum și evidența schimbărilor legislative sau rectificărilor bugetare care îți pot afecta afacerea, într-o măsură mai mică sau mai mare.

Principalul scop al serviciilor de contabilitate este acela de a înregistra tranzacțiile efectuate în cadrul firmei, de a le păstra în siguranță si de a le face ușor de accesat. Acest lucru te ajută în momentul în care, după o anumită perioadă de timp vei realiza un inventar al modului de funcționare a firmei tale.

De exemplu dacă afacerea ta este reprezentată de un magazin de cărți, intrările pe care tu le faci în cadrul magazinului fizic sau online sunt reprezentate de produsele pe care le achiziționezi de la diverși furnizori și le oferi spre vânzare clienților magazinului tău.

Intrările de produce sunt însoțite de facturi pe care trebuie să le oferi în mod constant contabilului sau către firma de contailitate pentru a le introduce într-un soft de contabilitate precum SAGA.

Ieșirile, semnificând produsele pe care tu le vinzi sunt confirmate prin bonurile fiscale dacă ai magazin fizic sau prin facturi dacă ai magazin online și trimiți produsele prin curier. Fiecare bon sau factură rămâne într-un exemplar și pentru tine și, lunar, va trebui să oferi pe acestea contabilului tău.

După o anumită perioadă de timp poți fi interesat de cum arată situația finaciară a afacerii tale, cum sunt raportate câștigurile la cheltuielile pe care tu ai fost nevoit să le faci. Iar partea de contabilitate, prin intermediul facturilor și bonurilor pe care tu le-ai furnizat în mod constant, te va ajuta cu această analiză.

Importanța contabilității

Importanța contabilității într-o firmă este dată și de capacitatea contabilului de a te ține informat. În cazul în care apar noi propuneri ce au legătură cu fiscalitatea sau se aprobă diverse legi care pot influența mersul afacerii tale, rolul contabilului este de a te informa și de a te ține la curent cu acestea.

Astfel, alături de firma de contabilitate, ContabilServ, vei avea toate datele financiare ale firmei organizate într-un mod eficient, vei putea face oricând dovada acestora prin rapoarte semestriale sau anuale și vei ști mereu care sunt îndatoririle tale legate de taxele către stat.

Situația financiar-contabilă actualizată zilnic

Aceste informații sunt mereu la dispoziția ta, fiind actualizată zilnic prin intermediul unui soft de contabilitate. De ce este bine să folosim un soft de contabilitate? Deoarece un soft bun de contabilitate poate contribui la creșterea valorii societății tale și, pe lângă asta, există numeroase avantaje atât pentru tine în calitate de antreprenor, cât și pentru contabil.

Astfel, vei ști dacă afacerea ta merge în direcția pe care ți-o dorești sau dacă este nevoie să abordezi o altă strategie care să te avantajeze mai mult în contextul economic din prezent.

În plus, evidența acestor tranzacții de care se ocupă firma de contabilitate te va ajuta și în cazul unor diverse controale. Pentru a confirma în fața inspectorilor financiari că firma ta respectă legile și normele în vigoare, contabilul îți va pune la dispoziție toate dovezile financiare ale achizițiilor și vânzărilor tale din ultimele luni.

Pentru a discuta mai multe despre contabilitatea firmei tale ne puteți contacta aici Firma Contabilitate București.

Contabilul trebuie ales încă de la început, deoarece cu ajutorul acestuia putem să investim într-un mod corect și să evităm falimentul.

Concluzionând, contabilitatea este un domeniu foarte vast, care poate fi înteles doar pe baza unor cunoștințe temeinice. De aceea, în acest domeniu trebuie să activeze doar persoane bine pregătite, care sunt autorizate. Aceste persoane fac parte dintr-o firmă de contabilitate sau dintr-un departament de contabilitate. Este bine să vă informați și să alegeți firma potrivită pentru tipul dumneavoastră de afacere, pentru a putea să obtineți o bună organizare și eficientă pe care o căutați.

 

Firma de contabilitateContabilserv, oferă servicii de contabilitate in Bucuresti la standarde inalte de calitate, echipa noastra fiind formata din contabili si experti contabili acreditati CECCAR.

 

Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitateconsultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.

Iată 4 motive să consumi proteine pentru a pierde în greutate

Termenul de proteine provine din cuvântul grecesc prōteios și înseamnă primar, de bază. Împreună cu grăsimile, carbohidrații și apa, se numără printre macronutrienții de care omul are nevoie pentru buna funcționare a organismului. Proteinele sunt molecule mari, care sunt compuse din combinații de aminoacizi. Ele sunt, cu adevărat, baza corpului uman, pentru că nici o celulă din corp nu se poate descurca fără proteine.

4 motive sa consumi proteine pentru a slabi


Sursele de proteine, în funcție de conținutul de aminoacizi esențiali, pot fi împărțite în trei categorii de bază:

  • Complete – conțin toți aminoacizii esențiali și includ produse animale, cum ar fi carnea, ouăle și produsele lactate.
  • Incomplete – conțin cel puțin un aminoacid, includ predominant proteine vegetale precum mazărea, leguminoasele sau cerealele.
  • Parţial complete – este o combinație de două sau mai multe alimente, care conțin proteine incomplete. Combinându-le, puteți obține o sursă completă de proteine.

Schimbarea alimentaţiei este o parte importantă a acestei transformări și nu ar trebui să aibă loc fără aportul necesar de proteine. Un aport suficient de proteine pentru pierderea în greutate este important din mai multe motive.

Reduce pofta de mâncare

Reglarea nivelului hormonal duce la modificări ale apetitului și aportului caloric. Un aport crescut de proteine va reduce aportul caloric zilnic, potrivit mai multor studii. Creșterea proporției de proteine la 30%, a determinat o scădere a aportului zilnic cu 441 calorii.

Proteinele pot influenţa şi una dintre cele mai mari probleme în menținerea unei diete, au impact asupra poftei de mâncare și a obiceiului de a mânca seara târziu.

Prin creşterea aportului de proteine cu până la 25%, se reduce pofta de mâncare cu 60% și dorința de a avea gustări de seară târzii cu 50%.

Produce hormoni și reglează nivelul hormonal

Mai multe proteine sunt necesare pentru producerea hormonilor, datorită cărora organele și celulele pot comunica între ele. Creierul primește, semnale cu ajutorul hormoniilor, ale căror niveluri variază în funcție de alimentaţie. Un aportul crescut de proteine crește nivelul hormonilor de sațietate – GLP-1, peptida YY și colecistokinină. 

În plus, reduce nivelul hormonului grelin, care este hormonul foamei. Aceste modificări hormonale duc la reducerea semnificativă a senzaţiei de foame, care este un factor important în timpul procesului de pierdere în greutate.

Consumul de proteine favorizează arderea caloriilor

Corpul uman folosește o anumită parte din caloriile primite pentru a digera şi metaboliza alimentele, acest fenomen se numește efectul termic al alimentelor.

Proteinele au un efect termic semnificativ mai mare, decât carbohidrații și grăsimile.

Efectul termic al proteinelor este de până la 20-30%, în timp ce, pentru carbohidrați este doar de 5-10% și pentru grăsimi 0-3%. Aceast lucru înseamnă că 20-30% din caloriile provenite din proteine, sunt arse de procesele metabolice și de procesul de digestie. 

Menține și repară mușchii

În timpul procesului de pierdere în greutate, organismul nu pierde doar depozitele de grăsime, ci se poate confrunta cu reducerea masei musculare. Un alt efect secundar posibil este scăderea frecvenței metabolice, ceea ce înseamnă că, ardeţi mai puține calorii, decât  ardeați înainte de a începe procesul de a pierde în greutate.

Soluția ideală pentru reducerea grăsimii, fără a pierde masă musculară este să aveți un aport de proteine mai mare și să încludeți în planul vostru de antrenament și antrenamentele de forță.

Ce tip de proteine sunt cele mai bune pentru pierderea în greutate?

Pe piață există mai multe tipuri de proteine sub formă de suplimente nutritive. Fiecare este o sursă excelentă pentru a atinge obiectivul de a pierde în greutate, sau pentru a atinge alte obiective. Există diferențe între acestea așa că puteți afla câte tipuri de surse de proteine sunt citind articolul următor:

Surse de proteine din punct de vedere al eficienței lor