Friday, September 13, 2019

Necesitatea serviciilor de contabilitate efectuate de catre un expert contabil

Prima intrebare ce ne vine in minte atunci cand ne deschidem o afacere este de ce avem nevoie de un expert contabil?
Prin angajarea unui contabil, a unui expert contabil sau chiar o firma de contabilitate puteti controla mai usor propria firma si astfel veti avea o afacere prospera.

Printre primii pasi pe care trebuie sa ii faci atunci cand iti deschizi o firma este angajarea unui contabil. Acest aspect este unul destul de important si demn de luat in seama deoarece nu prea exista posibilitatea sa-ti tii tu singur  contabilitatea firmei pentru ca ar trebui sa te concentrezi pe propria afacere si nu pe indosarierea documentelor contabile sau calcularea de TVA.
Fie ca detii o firma sau doresti sa devii persoana fizica autorizata ai neaparat nevoie de servicii de contabilitate.

Un contabil te poate ajuta de la infiintarea firmei

Pentru ca timpul este o unitate de masura cu o valoare destul de mare atunci cand vine vorba de un business. Un serviciu de calitate realizat de catre un expert contabil Bucuresti are capacitatea de a-ti oferi acest timp pretios deoarece tu ai nevoie sa te concentrezi pe lucrurile care conteaza cu adevarat in afacerea pe care o detii.
firma de contabilitate Bucuresti te poate ajuta in mai multe directii  si anume:
  • Te ajuta la infiintarea societatii comerciale si la operatiuni privind relatia cu Registrul Comertului;
  • Te ajuta sa-ti eliberezi unele documente de care firma ta are nevoie;
  • Iti tine evident cheltuielilor , salariilor si nu numai;
  • Iti asigura un plan financiar;
  • Asigura intocmirea unui bilant lunar;
  • Este acea legatura dintre tine, entitate juridical si institutiile statului;
  • iti ofera expertize contabile si opinii specializate despre afacerea ta;
  • Are puterea de a emite rapoarte financiare.
Deoarece este foarte important sa te poti concentra pe business-ul tau, pe dezvoltare si promovare, stiind ca are cine se ocupa si de partea de contabilitate, vorbim deci despre un expert contabil Bucuresti.

Un contabil poate fi un partener valoros

Un expert contabil te poate sfatui cum sa iti administrezi investitia mai bine astfel incat sa fii mereu in regula din punct de vedere legal dar in acelasi timp sa ai si profit. Partea de contabilitate din cadrul unei firme joaca un rol foarte important si trebuie sa recunoastem ca un expert contabil poate fi un partener valoros si de incredere in firma ta.
Contabilitatea unei firme , de regula, se organizeaza in compartimente diferite  conduse de catre directorul economic, contabilul sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Toate aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.
Insa daca nu doresti sa ai un departament de contabilitate specializat poti apela cu usurinta la o firma de contabilitate care presteaza servicii de contabilitate de calitate.

Ce rol are un contabil sau un expert contabil?

Rolul contabilului, de cele mai multe ori este abordat gresit  sau cel putin limitat la cel de depunere a declaratiilor fiscale. Acestea sunt necesare si obligatorii dar rolul unui contabil este mult mai cuprinzator decat atat.
El este cel care te ajuta sa intelegi exact ce se intampla cu firma ta si sa traduci in profit sau pierdere actiunile pe care le interprinzi. Un contabil te  ajuta sa optimizezi costuri, sa previzionezi fluxul de numerar, sa calculezi marjele de profit sau punctul la care nu obtii nici profit si nici pierdere. Acesta este capabil sa iti ofere informatiile solicitate si te va avertiza atunci cand apar riscuri legale sau financiare.
In concluzie, se poate spune ca nu ai nevoie doar de o persoana cu care sa colaborezi ci si de un partener care sa te ajute sa te dezvolti.
Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitateconsultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.

No comments:

Post a Comment