Thursday, September 26, 2019

Zece piese auto cautate de catre soferi pentru ca cedeaza primele

Piesele auto sunt la mare cautare din doua motive: lipsa grijii soferilor fata de masinile lor si acestea se strica prematur sau starea soselelor si lipsa infrastructurii care duc atat la accidente, cat si la daune in timp.
Piesele auto care sunt schimbate cel mai des de catre soferii romani sunt:
In aceasta enumerare nu intra piesele si elementele de revizie periodica, adica acele elemente consumabile precum filtrele sau uleiul pe care orice automobil le consuma chiar si daca este nou sau vechi, impecabil sau accidentat. Vom discuta despre acele piese auto care cedeaza repede sau sunt distruse in urma unui accident auto.

Bara de protectie fata

Deoarece au avut parte de accidente usoare, au franat prea tarziu, iar bara lor originala a crapat sau s-a spart, baara de protectie fata este cel mai cautat element auto, atat ca piesa noua, cat si de la dezmembrari.

Farurile

Tot din acelasi motiv, pentru ca accidentele usoare frontale sunt cele mai populare in Romania, tot ce inseamna parte din fata a masinii are de suferit. Farurile, din pacate, nu se pot indrepta precum o capota, sa zicem, asa ca trebuie inlocuite. Iar farurile pentru orice masina sunt la mare cautare, in special din dezmembrari. Cele mai cautate sunt farurile de BMW, Audi, Volkswagen, Ford si Renault.

Discurile de frana

Pe partea mecanica, discurile de frana sunt cele mai cautate elemente. Nu pentru ca se uzeaza excesiv, deoarece niste discuri bune trebuie sa te tina si 100.000 de kilometri, ci pentru ca discurile se ovalizeaza foarte repede pe soselele din Romania. Adica soferii franeaza des deoarece din diverse motive.

Pivoti/bucsaraie

Din cauza problemelor la infrastructura, creearea de multe gropi in carosabil care duc la spargerea de anvelope, deformarea de jante sau la uzura prematura a tot ce inseamna articulatii la masina. Nu e de mirare ca toti soferii schimba pivoti si bucse pe banda rulanta.

Turbocompresorul

Romanii si-au luat in mare parte automobile diesel rulate in afara dotate cu turbina si aceasta cade destul de repede pe strazile din Romania.
Initial scot fum, maina nu mai trage, dupa care cedeaza de tot si transforma masina intr-una aspirata. Asa ca toti posesorii de diesel sunt in cautar de turbina la un moment dat.

Injectoarele

Fie ca e vorba de motoare pe benzina dotate cu turbo sau pe motorina, injectoarele de pe modelele ultimilor ani incep sa faca figuri. Carburantul de proasta calitate si vitezele mici de deplasare duc in timp la infundarea injectoarelor.
Masina nu mai merge rotund, consuma mult si la final iti aprinde in bord un martor care spune ca ai ramas fara un injector, de obicei ultimul din rampa. Injectoarele, in general noi, sunt la mare cautare in Romania, fiind o piesa devenita si ea consumabila.

Amortizoarele

Daca in strainatate un sofer isi schimba amortizoarele doar daca curg sau daca sunt implicati intr-un accident care le rupe, in tara noastra amortizoarele se schimba destul de des deoarece au de abordat multe... denivelari, gropi, borduri, sine de tramvai, si alte cele.
Tot ce inseamna articulatii si suspensie are de suferit dramatic din cauza starii drumurilor si amortizoarele nu fac exceptie.

Jantele auto

Fie ca doresc sa-si mai faca un set pentru iarna echipat cu anvelope de sezon, fie ca vor sa-si infrumuseteze masina sau pur si simplu cauta o janta la schimb pentru cea sparta intr-o groapa, soferii vor mereu roti pentru masina lor.
Jantele cele mai cautate sunt cele de 15-17 inch, din aliaj, pentru modele ale marcilor Volkswagen, BMW si Dacia. De obicei, cautarea si gasirea unui set de jante se soldeaza si cu achizitionarea unui set de anvelope.

Parbrizul

Pentru ca suprafata vitrata a vehiculelor din Romania este predispusa la pagube mari, in special din cauza criblurii prezente pe sosele si a pietrelor, parbrizul este schimbat des de catre soferi.

Caseta de directie

Fiecare masina are o caseta de directie a carui scop este sa transforme miscarea volanului in miscarea rotilor. Din pacate, caseta trebuie sa indure si socurile din carosabil, gropi in principal, prin bieletele de directie. Adica orice lovitura se transmite in interiorul casetei. Care, incaseaza ca un boxeur curajos, iar si iar, dar la un moment dat cedeaza. Si incepe sa piarda ulei...
Conform specialistilor din service auto, 7 din 10 automobile au scurgeri la caseta de directie si joc interior.
Daca sunteti in cautarea unui service auto profesional, KMG Auto va poate pune la dispozitie servicii precum: mecanica autorevizie si electrica autodiagnoza computerizata si vopsitorie si tinichigerie auto.
Sursa: KMG Auto

Alte articole care v-ar putea interesa:
Ce trebuie sa faci daca ti-ai cumparat o masina second-hand?
Despre filtrul de particule la diesel - functionare, probleme si regenerare
Ce verificari lunare trebuie sa faca soferii si sunt ignorate uneori?
Metode eficiente pentru promovarea unui service auto

Tuesday, September 24, 2019

Efectele consumului de aminoacizi BCAA asupra organismului

În primul rând trebuie să știți că în componența BCAA intră trei tipuri de aminoacizi esențiali, și anume leucină, izoleucină și valină care diferă de alți aminoacizi pentru că se metabolizează în mușchi și nu în ficat.
Leucina crește sinteza proteinelor, ajută la construirea și regenerarea mușchilor. De asemenea, susține reglarea insulinei și este unul din cei doi aminoacizi care nu pot fi transformați în zahăr.
Izoleucina reglează consumul de glucoză, permițând stocarea energiei în mușchi și nu în celulele de grăsime.
Valina îmbunătățește funcția creierului, reduce oboseala și acționează preventiv împotriva degradării proteinelor.

Prescurtarea de BCAA provine din limba engleză „Branched Chain Amino Acids”, adică aminoacizi cu catenă ramificată.
În corpul nostru se găsesc 20 tipuri de aminoacizi, care formează mii de lanțuri proteice și 9 dintre ei sunt esențiali pentru că organismul nostru.

Iată ce efecte au aminoacizii BCAA asupra organismului

1. Ajută la creșterea sintezei proteinelor și a masei musculare

Sinteza proteinelor stimulează producția de insulină, permițând celulelor musculare să utilizeze zahărul din sânge ca sursă de energie. Producția de insulină promovează de asemenea eliberarea de aminoacizi pentru mușchi.
Aminoacidul leucină are capacitatea de a activa și stimula sinteza proteinelor în mușchi, ceea ce duce la creșterea masei musculare.

2. Ajută la reducerea oboselii după exercițiile fizice

Aminoacizii BCAA vă pot ajuta să reduceți oboseala după terminarea antrenamentelor. Mușchii în timpul exercițiilor utilizează depozitele BCAA, ceea ce duce la scăderea lor în sânge. Atunci când nivelul de BCAA scade, crește volumul triptofanului în creier. Acesta se transformă în serotropină, substanța creierului, despre care se presupune că, contribuie la creșterea oboselii în timpul exercițiilor fizice.

3. Ajută la reducerea durerilor musculare

Aminoacizii BCAA reduc leziunile musculare ce apar ca urmare a antrenamentelor intense si pot contribui la reducerea durerilor musculare. Prin urmare, suplimentarea cu BCAA înainte de antrenament poate accelera perioada de recuperare și regenerare a masei musculare.

4. Ajută la pierdearea grăsimii și reglează nivelul leptinei

Consumul de suplimente pe bază de leucină stimulează efectul hormonului sub numele de leptină care influențează reglarea metabolismului, greutății și a apetitului.
Cu cât grăsimea corporală este mai mare, cu atât și secreția leptinei este mai ridicată, în schimb dacă nivelul de grăsime corporală este mic, atunci și eliminarea leptinei este mai mică.

5. Formează glutamină și alanină

Un antrenament intens cu greutăți poate cauza un efect catabolic ridicat. Rezervele de glicogen se epuizează rapid, iar ficatul trebuie să sintetizeze glucoza cu ajutorul L-alaninei pentru a produce suficientă energie. Suplimentele pe bază de BCAA vă pot ajuta să vă mențineți nivelul de alanină, pentru a avea parte de o mai bună performanță.
Organismul uman are nevoie de alanină și glutamină în cantități mai mari, în special în timpul exercițiilor fizice. Acest lucru se datorează unei descompuneri crescute a proteinelor în mușchi,ceea ce poate duce la pierderea masei musculare, în cazul în care în organism nu există cantitatea suficientă de aminoacizi.

6. Previne pierderea masei musculare

Organismul uman conține aproximativ 35% din aminoacizi esențiali BCAA care se găsesc în mușchi, din care 40% toți aminoacizii necesari organismului uman. Prin urmare, este important ca BCAA-urile și alți aminoacizi esențiali să fie înlocuiți în timpul pierderii masei musculare și astfel puteți preveni această pierdere.

7. Ajută la creșterea nivelului de energie

BCAA sunt folosiți imediat de către mușchi ca sursă de energie în timpul antrenamentului. Drept urmare, un antrenament mai intens și de durată mai mare va consuma mai mulți BCAA din mușchi. Pentru a-ți menține nivelul acestor aminoacizi pe parcursul antrenamentului este indicat să iei înainte un supliment de BCAA, care va suplimenta aportul de energie pe toată durata acestuia.
Aminoacizii sunt compușii de bază ai proteinelor. Există aproximativ 250 de aminoacizi care răspund diferitelor funcții și doar 20 dintre ei formează proteinele.

Thursday, September 19, 2019

Istoria matasii naturale si cum se obtine aceasta

Acum 5000 de ani o printesa din China, Leizu care avea 14 ani, statea sub un dud si i-ar fi cazut un cocon de matase in ceasca de ceai. De la caldura ceaiului firul lung si stralucitor s-ar fi desfacut de pe gogoasa si astfel i-a venit ideea sa il teasa. Pentru o perioada de 3000 de ani au fost singurii pastratori ai acestui secret.

Printesa Leizu a studiat viata viermelui de matase si la recomandarea sotului ei, imparatul Huang Di a inceput sa instruiasca doamnele de companie in arta cresterii acestor viermi speciali.
Legenda spune ca din acel moment printesa a devenit zeita matasii naturale in mitologia Chinei iar secretul cresterii acestor viermi de matase si a obtinerii firelor a fost atent pazit la Curtea imperiala chineza.

Drumul Matasii

Dupa matase a fost denumita si calea comerciala “Drumul Matasii”, care lega China, Japonia si India de Europa. Pe vremuri matasea era una din cele mai de pret marfuri valorand greutatea sa in aur pur.
Se spune ca in Europa matasea a ajuns in jutul anului 522 e.n. prin doi calugari trimisi de imparatul bizantin Justinian I. Acestia au reusit sa fure din China, ascunse in bastoanele lor de drum, seminte ale arborelui de dud si oua de matase, astfel monopolul Chinei privind matasea „s-a spart”. Productia matasei a inceput apoi in Europa; in Bizant, Italia si Spania.
Desi  nu pare a fi mare lucru, obţinerea firelor de matase de pe gogosile viermilor necesita multa truda. Pentru 10 grame de ouă e nevoie de 30 de metri patrati de spatiu, iar pentru hranirea a 100 de grame de oua de viermi e nevoie de un hectar de livada de duzi. Dintr-un gram de oua se pot obtine aproximativ doua kilograme de gogosi, iar pentru creşterea unui gram de oua de viermi sunt necesare aproximativ 40 de kg de frunze de dud.
Perioada de incubatie a oualor e de doua saptamani. Larvele cresc intr-o luna şi fac gogosi care sunt recoltate in 10 zile. Orice modificare a parametrilor de crestere compromite larvele, care mor.
Fibrele de matase au la baza o substanta proteica numita fibroina. In cazul celei mai raspandite specii, Bombix mori, fibroina este insotita de 30% sericina, specie care se hraneste cu frunze de dud. Intre timp s-au dezvoltat mai multe rase ale aceleiasi specii. Sericicultura, ramura a zootehniei, a permis dezvoltatrea indeletnicirii cresterii viermilor de matase si eficientizarea obtinerii firelor de matase.
In continuare, in zilele noastre, principalii producatori de matase sunt: China, Japonia, India si Brazilia.

Despre tesatura din matase

Tesatura de matase este moale si rezistenta, are un luciu minunat si este izolatoare atat importiva frigului cat si impotriva caldurii. Matasea poate prelua umiditate pana la maxim 40% din greutatea sa fara sa o simti ca este uda sau fara sa-si piarda calitatile izolatoare. Aceasta nu se sifoneaza usor.
Structura si proprietatile tesaturilor din matase nu permit fixarea si dezvoltarea acarienilor (fiind ideala pentru confectionarea lenjeriilor de pat, pijamalelor si camasilor pentru persoane ce sufera de alergii), nu creaza alergii la nivelul pielii.
Tesaturile din mataseau conductibilitate electrica si termica scazuta. Asta inseamna ca articolele de imbracaminte sau lenjerie din matase naturala creaza un anumit confort la purtare care nu se compara nici pe departe cu tesaturile din alte fibre naturale. Calitatile acestea o fac sa fie cea mai portivita in fabricarea de saluri, fulare, articole de imbracaminte.
Matasea naturala fiind o fibra de proteina (fibroina) este apropiata compozitiei pielii omului si datorita luciului natural (este cea mai lucioasa dintre firbele naturale), tesaturile din matase sunt suportate foarte bine pe piele in general si in special de persoanele cu alergii, eczeme sau neurodermite.
Retineti, doar in tesaturi din 100% matase naturala va veti simti confortabil.
In trecut Romania a fost al doilea cel mai mare exportator de matase naturala din Europa si al saselea din lume.

Pijamale Misstero

Daca va doriti sa aveti un somn confortabil puteti comanda pijamale din matase naturala sau camasi de pe Misstero.
Cu materiale fine si de calitate, matase si imprimeuri pastelate, colectia MISSTERO vine in intampinarea femeilor si barbatilor care vor sa stea in casa cu clasa si stil. Concepute pentru interior si exterior, pijamalele MISSTERO sunt completate de halate de catifea sau matase unicate si in editie limitata.
Sursa: Adnews

Tuesday, September 17, 2019

Iata cum pot slabi eficient fetele cu ajutorul exercitiilor

Fiecare dintre doamnele si domnișoarele pentru care aspectul fizic contează își face măcar o dată în viață promisiunea de a slăbi sau de a pierde cât mai repede grăsimea acumulată de-a lungul perioadelor de excese alimentare.
E clar însă că numai cele bine orientate aleg soluția slăbirii prin exercițiu fizic și prin dietă corectă și echilibrată. Celelalte răstoarnă internetul cu josul în sus căutând diete minune care garantează pierderea în greutate rapid.

Evident, pentru acelea care au ales prima opțiune, am găsit de cuviință să aduc în atenție câteva principii care stau la baza alcătuirii unui program de antrenament viabil și eficace, care să vă ajute să slăbiți și să vă tonifiați musculatura și să pierdeți țesutul adipos.
Stabilirea programului de antrenament este cu adevărat o provocare, mai ales pentru cineva lipsit de experiență, pe de o parte pentru că antrenamentul, alături de regimul alimentar, va conduce sau nu la rezultatele pe care vi le-ati propus, iar pe de altă parte pentru că un program de antrenament ineficient este primul pas spre lipsa de motivație și eventuale accidentări.
În lipsa unei persoane calificate, care să vă asigure consiliere, ar trebui să țineți cont de alcătuirea unui plan de antrenament de câteva aspect pe care, în mod constant, orice antrenament ar trebui să le includă.
Dincolo de aspectele de principiu, în timp, fiecare dintre voi își va consolida propriul sistem de  antrenament, aș putea spune unic, în totalitatea lui și individualizat în funcție de scopul propus, condiția fizică la acel moment, timpul alocat și disponibilitatea psihică a fiecăreia.
Întotdeauna, atunci când vreți să slăbiți, este bine să puneți accent pe exercițiile aerobice (care presupun un consum mare de oxigen), cum ar fi alergarea, pedalatul pe bicicleta staționară sau eliptică, steper etc., însă nu trebuie să excludeți din program exercițiile cu greutăți.
Nu uitați că un program de antrenament alcătuit pentru o săptămână nu trebuie să cuprindă mai mult de 3-4 ședințe de exercițiu aerobic. Dacă veți exagera și vă veți suprasolicita, gândind că dacă alergați mai mult, veți slăbi mai mult, vă înșelați. Deficitul caloric va fi unul prea mare, iar ulterior tentația de a mânca, de multe ori în afara regimului, este greu de stăpânit. Așadar, moderația este cheia reușintei.
Totuși dacă doriți să slăbiți într-un timp mai scurt pentru că aveți anumite motive, ceea ce nu recomadăm pentru că se creează dezechilibre în organism puteți să vă potoliți foamea cu batoane proteice intre mese.
Dacă greutatea corporală pe care o aveți este destul de mare, începeți cu ședințe de exercițiu aerobic de 10-15 minute și evitați pentru o perioadă să alergați pe bandă sau în aer liber pentru a vă proteja articulațiile.

Dacă aveți probleme cu articulațiile, pe High Energy găsiți GLC2000, un produs ideal pentru sănătatea articulațiilor voastre.

În ceea ce privește ordinea de efectuare a exercițiilor, așezați exercițiul aerobic, pe cât posibil, după exercițiile cu greutăți, pentru că altfel nu veți mai avea suficientă energie și pentru antrenamentul anaerob. Cu toate acestea, înainte de a începe antrenamentul cu greutăți este necesar să acordați 10 minute pentru încălzire.
Doamnele se confruntă adesea cu problema legată de creșterea exagerată a mușchilor și implicit atenuarea feminității, însă este doar un mit (despre asta vom vorbi în alt articol). Ca urmare, vă recomand să efectuați exerciții cu greutăți mici/medii, cu serii a 15-20 de repetări și fiți sigure că musculatura doar se va tonifia.
Aveți în vedere ca, la stabilirea antrenamentului cu greutăți, să cuplați 2-3 grupe musculare apropiate (piept și abdomen, nu umeri și gambe), și să efectuați câte 2 exerciții a 3-4 serii de câte 15-20 de repetări pe serie pentru fiecare grupă musculară. Lucrați fiecare grupă musculară doar o dată pe săptămână.
Vă sfătuiesc să nu exagerați lucrând o grupă de mușchi cu sute de repetări de mai multe ori pe săptămână în speranța că țesutul adipos va dispărea; grăsimea se ”arde” uniform de pe tot corpul, însă în anumite părți ale corpului stratul este mai gros și se reduce mai greu.
Nu uitați să vă hidratați corespunzător cu apă și/sau produse pentru energizare și hidratare. De asemenea puteți folosi băuturi de refacere.
Pentru arderea grăsimilor într-un timp mai scurt și eficient puteți folosi L-CarnitinaGrenade Killa KetonesGrenade Thermo Detonator sau Grenade Thermo Detonator Stim Free.

Nu uitați să vă odihniți!

Zilele de pauză sunt foarte importante; atunci când vă creionați programul, includeți și trei zile de pauză pe săptămână în care să încercați să vă odihniți cât mai bine.
Spor la treabă!

Pentru un antrenament de calitate pe HighEnergy puteti gasi de asemenea si pudre proteicebatoane proteice, aminoacizi (BCAACreatinaGlutamina sau Argininagainereclatite proteiceproteine din albus de oubauturi de refaceregeluri energizante izotonicebatoane energizante sau pentru slabit si arderea grasimilor