Wednesday, November 4, 2020

Avantajele oferite de pudrele proteice introduse în alimentație

Pudrele proteice sunt un supliment nutritiv popular. Proteina este un macronutrient esențial care ajută la formarea mușchilor, la repararea țesuturilor și la crearea de enzime și hormoni. Folosirea pudrei proteice poate ajuta, de asemenea, la scăderea în greutate și îi poate ajuta pe oameni să-și tonifice mușchii.

Avantajele oferite de pudrele proteice in alimentatie


Există multe tipuri diferite de pudră proteică, inclusiv pulberi pe baza de lactate și pe bază de plante adică proteine vegetale.

În acest articol, discutăm unele dintre beneficiile pentru sănătate ale pulberilor proteice și diferitele tipuri disponibile.

În mod cert, proteina este unul dintre elementele care contribuie la construcția oaselor, mușchilor și pielii. Organismul are nevoie de proteine pentru a produce hormoni, enzime și alte substantțe chimice.

Iată de ce proteinele sunt atât de importante și benefice pentru organism:

Contribuie eficient la managementul greutății

Există diferite tipuri de proteine disponibile pentru utilizare. Consumarea alimentelor bogate în proteine din zer sau proteine vegetale și consumul de suplimente pot ajuta la menținerea unei stări optime de sațietate. Sațietatea tinde să ducă la dimensiuni mai mici ale porțiilor și la gustări mai puțin frecvente, ceea ce poate ajuta o persoană să mențină o greutate optimă sau să piardă în greutate, dacă este necesar.

Un studiu din 2017 a raportat că suplimentarea dietei cu proteine din zer ar putea reduce greutatea corporală și masa totală de grăsime la persoanele supraponderale sau obeze. De asemenea, poate reduce tensiunea arterială, colesterolul total și alți factori de risc pentru boli cardiovasculare.

Are un rol important pentru creșterea musculară

Proteinele sunt esențiale pentru creșterea mușchilor. Mulși sportivi și pasionați de sport consumă shake-uri de proteine, deoarece cred că aceste băuturi îi vor ajuta să se mențină în formă după antrenamentul de forță.

O analiza din 2018 a 49 de studii susține utilizarea suplimentelor proteice în acest scop. Cercetările sugerează că suplimentele proteice îmbunătățesc semnificativ dimensiunea și forța musculară la adulții sănătoși care efectuează antrenamente de rezistență, cum ar fi ridicarea greutăților sau alergatul.

Suplimentarea cu proteine a fost la fel de eficientă la bărbați cât și femei. Cu toate acestea, eficacitatea poate scădea odată cu vârsta, deoarece adulții în vârstă au cerințe proteice mai mari decât cei mai tineri.

Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că, odată ce proteina a depășit 1,6 grame (g) pe kilogram (kg) de greutate corporală, participanții nu au avut beneficii suplimentare.

Asigură recuperarea după efort fizic

Pe lângă faptul că suplimentele cu proteine contribuie la creșterea mușchilor, pot ajuta la repararea mușchilor și țesuturilor deteriorate. Drept urmare, sportivii pot folosi pulbere proteică pentru a accelera recuperarea după durerile musculare după exerciții fizice.

Multe studii raportează că administrarea de suplimente proteice după exerciții poate ajuta recuperarea prin reducerea leziunilor musculare și îmbunătățirea performanței musculare și sinteza proteinelor musculare.

Aportul zilnic recomandat de proteine pentru persoanele cu vârsta de 19 ani și peste este de 46 g pentru femei și 56 g pentru bărbați. Oamenii care consideră ca este dificil să obțină aceste cantități, incluzând, probabil, în aceasta categorie și vegetarienii, pot utiliza suplimente cu proteine. Este posibil ca sportivii, persoanele care merg la sală, adulții în vârstă și persoanele cu o boală cronică să depășească recomandările generale privind aportul de proteine. Cercetările arată că sportivii cu un regim de antrenament intens pot consuma doua ori aportul zilnic recomandat de proteine, variind între 1,4 și 2,0 g per kg de greutate corporală.

În plus, pe lângă toate acestea este necesar și ca proteina să fie de bună calitate.

Puteți apela cu multă încredere și la batoane proteice atunci când nu aveți timp să vă luați aportul necesar de proteine din mâncare sau să preparați um shake proteic.

Sursa: Hardbody

No comments:

Post a Comment