Friday, January 17, 2020

Ce faci cand hard-disck-ul extern iti cedeaza? La ce riscuri este supus acesta?

RISCURILE LA CARE SUNT SUPUSE DATELE STOCATE PE UN HARD-DISK-UL EXTERN


Considerate până nu demult un lux, având și niște prețuri prohibitive, hard-disk-urile externe au devenit din ce în ce mai populare în zilelele noastre. Astfel, acestea au ajuns astăzi din ce în ce mai accesibile ca preț, ajungând la capacități impresionante de stocare, dimensiuni de 1TB sau 2TB fiind mai mult decât comune. Prin urmare, este oarecum normal ca utilizatorii să își stocheze datele pe acestea, în condițiile în care nevoia de spațiu pe hard-disk-ul calculatorului sau în memoria telefonului a devenit tot mai mare. În plus, evoluția tehnologică a condus la dimensiuni ale fotografiilor si ale filmelor din ce în ce mai mari, ceea ce face ca nevoia de spațiu pentru un fotograf profesionist, spre exemplu, să devină vitală.
Pe de altă parte, hard-disk-urile externe sunt și o soluție de rezervă pentru fisierele noastre pretioase. O astfel de unitate nu trebuie folosita doar ca spatiu suplimentar pentru hard-disk-ul uzual, ci poate fi o buna varianta pentru un backup, astfel incat sa avem tot timpul un duplicat pentru documentele de interes. Ce ne facem insa in momentul in care si aceasta varianta de rezerva devine inoperabila? Ca orice dispozitiv de stocare a datelor, si hard-diskul extern este supus erorilor si defectiunilor de  tot felul. Pricipalul lucru care ne poate afecta fisierele il reprezinta socurile. Unitatile externe se bazeaza practic pe acelasi principiu de functionare ca si hard-disk-urile clasice, adica pe un set de platane suprapuse, pe care sunt stocate datele. Or, este cunoscut ca la cel mai mic soc acestea se pot defecta sau pot da erori.
Un prim pas pentru a vedea daca hard-disck-ul tau extern mai functioneaza il reprezinta conectarea la calculator sau la laptop si a vedea daca acesta este vazut ca dispozitiv de stocare. Mai apoi, se intampla ca fisierele de pe unitate sa fie total invizibile, ceea ce iarasi indica o problema. Nu in ultimul rand, s-ar putea ca unele fisiere sa fie vizibile, dar sa nu poata fi accesate. Ori, daca stim cu siguranta ca fisierele nu au fost copiate intr-un alt director, redenumite sau chiar transferate pe alta unitate, e cazul sa apelam la un specialist.

NU FACETI ASTA ACASA! 

Mai exista suficienti utilizatori care cred ca le stiu pe toate, incercand metode dintre cele mai neconventionale de a recupera datele. Primul pas il reprezinta apelarea la diverse softuri descarcate gratuit de pe internet, care nu intotdeauna dau rezultatele scontate, mai ales daca sunt folosite de neprofesionisti. In fine, sunt si asa-zisi specialisti care pun imediat mana pe surubelnita si se apuca de desfacut unitatea hard-disk, in speranta ca vor rezolva ceva. Din nefericire, acestea nu sunt metode de aplicat pe incercate. Companiile specializate pot efectua astfel de operatiuni de recuperare HDD extern, insa in camere speciale, cu mediu controlat, in conditiile in care, se stie, pana si cel mai mic fir de praf sau impuritati asezate pe platanele hard-diskului pot afecta iremediabuil datele de pe el. Prin urmare, primul nostru sfat este: nu faceti asta acasa, ci apelati l a un specialist!
Itpremium va sta la dispozitie cu oricare nelamuriri. Puteti accesa chat whatsapp direct din site sau ne puteti contacta prin telefon.
Alte articole ce te-ar putea interesa:

CE sunt panourile solare si ce beneficii aduc acestea?

Instalaţiile cu panouri solare (care sunt diferite de panourile fotovoltaice, producătoare de energie electrică) pot asigura un aport de până la 35 – 40% din căldura necesară unei locuinţe pe perioada sezonului rece.

Piaţa panourilor solare din România este în creştere, arată producătorii din domeniu precum Timely.ro. Aceste sisteme cu panouri solare pot asigura atât prepararea apei calde, cât şi un aport de energie în procesul de încălzire a unei locuinţe pe perioada sezonului rece.

Ce sunt panourile solare?

Panourile solare sunt grupuri de celule solare care funcționează împreună, cu scopul de a converti energia solară în energie termică (panourile solare) sau în energie electrică(panourile fotovoltaice).
Dincolo de rigiditatea detaliilor utilizate în descrierea panourilor solare și a performanțelor ce le însoțesc, trebuie reținut faptul că utilizarea acestora la scară largă înseamnă o contribuție majoră la purificarea mediul înconjurător.
Un beneficiu adus de panourile solare este acela că nu afectează în mod negativ mediul înconjurător: nu emană gaze și nu poluează aerul.
Așadar un panourile solare convertesc energia solară (căldura) în energie termică, transferabilă prin intermediul instalației speciale, în sistemul de încălzire al casei. Practic, rolul acestora este de a prelua căldura soarelui, multiplicând-o și conducând-o în boiler, unde încălzește apa menajeră, sistemul de încălzire al casei sau chiar apa din piscină.

Cum funcționeaza un panou solar?

Sistemele de panouri solare folosesc căldura de la soare pentru a încălzi apa menajeră. Apa caldă se obține prin încălzirea agentului termic (apă, antigel) din interiorul instalației cu ajutorul radiației solare.
Întrucât întreg spectrul radiației solare este utilizat pentru producerea de energie termică, randamentul panourilor solare termice este ridicat, fiind de peste 70% raportat la energia razelor solare incidente.
Sistemele de încălzire a apei folosesc panourile solare, numite colectoare, care se instalează de cele mai multe ori pe acoperișul casei.
Acestea colectează căldura de la soare pe care o folosesc pentru a încălzi înmagazinată în cilindrul de apă.
Un boiler clasic poate fi folosit alături de sistemul de panouri solare pentru a încălzi apa la temperaturi mai ridicate.
În interior, panourile solare au tuburi din cupru, umplute cu agent termic, care circulă, transferând energia termică de la soare către apa menajeră a casei. Ele sunt confecționate dintr-un material extrem de puternic, denumit borosilicat. În interiorul lor, tuburile conțin reflectoare care captează și concentrează lumina solară.
Diferențele de funcționare nu sunt semnificative, în schimb se deosebesc prin materialele din care sunt confecționate, în funcție de colectorul de care dispun și în funcție de sistemul de circulare al apei.
Pentru a afla cate tipuri de panouri solare sunt citiți aticolul următor:

Cate tipuri de panouri solare exista

Funcționează și iarna panourile solare?

Sistemele cu panouri solare funcţionează, însă, şi iarna. La parametri mai reduşi decât în perioada sezonului cald, având în vedere unghiul mai redus sub care razele solare ating suprafaţa pământului, dar şi faptul că zilele sunt mai scurte.
Media insolaţiei în lunile noiembrie – martie este de 1,74 de KWh/mp/zi, din care, utilizând un colector Panosol pot fi captaţi 1,65 KWh/mp/zi. Media de temperatură în lunile noiembrie – martie este de 2,34 de grade Celsius, ceea ce determină o cantitate necesară încălzirii spaţiului de locuit la 22 de grade Celsius de 9 Wh/mp sau 216 Wh/mp/zi. Un metru pătrat de panou solar poate încălzi 7,5 metri cubi de incintă, echivalentul a trei metri pătraţi dintr-o locuinţă.

Beneficiile utilizării de sisteme de panouri solare

Panourile solare pot asigura până la 70 – 80% din necesarul anual de apă caldă menajeră a unei locuințe, reprezentând o economie consistentă pentru fiecare familie.
Funcționând tot anul, panourile solare vidate pot gestiona întregul volum de ACM pe durata sezonului cald, randamentul scăzând iarna.
De asemenea încălzirea locuinței poate fi mai ieftină utilizând panouri solare pentru preîncalzirea apei din circuit.
Pe Timely puteți găsi produse pentru instalații termicesisteme gazsisteme apasanitare sau electrice.

Monday, January 13, 2020

JURNAL BETA FUEL - STEFAN TUDOSE

Programul de antrenament este cel care pregătește motorul pentu cursă, însă nutriția este combustibilul fără de care și cel mai puternic motor devine inutil. Tocmai din acest motiv, unul dintre dezideratele sportivilor de anduranță, fie că sunt cicliști, alergători sau triatloniști, este o strategie de nutriție optimă pentru ziua cursei.

În ceea ce privește nivelul energetic, acesta este direct influențat de aportul de carbohidrați din geluri sau alte tipuri de băuturi energizante. În medie, un sportiv amator are capacitatea de a asimila aproximativ 50-75 de grame de carbohidrați într-o oră. Cantitatea depinde mai puțin de masă corporală și mai mult de capacitatea de digestie și absorbție, rată efortului și obișnuința corpului cu nutriția, câștigată prin antrenamente. Pentru că, da, și stomacul poate fi antrenat.
După ce în ultimii doi ani am folosit cu succes rețete bazate pe gelurile SiS atât în antrenamente cât și în concursuri, la sfârșitul sezonului 2019 mi-am propus să testez un nou protocol de nutriție, bazat pe Beta Fuel, produs nou, care teoretic mi-ar fi permis să cresc cantitatea de carbohidrați/ ora de efort, fără riscuri digestive.

Obiective

În prima etapă a testului, constând în antrenamente scurte/medii ca durată și cu intensități variate, am căutat să identific dacă organismul meu suportă Beta Fuel și dacă da, până unde pot crește aportul caloric.

Ce este Beta Fuel?

Beta Fuel este o pudră energizantă cu ph neutru, isotonică, solubilă în apă, care conține 80 de grame de carbohidrați în 84 de grame de produs reprezentat de conținutul unui plic. SiS recomandă dizolvarea în 0,5 litri de apă.
Ceea ce Beta Fuel are special este însă rețeta de carbohidrați, mai exact: maltodextrină și fructoză în raport 2:1. Dacă matlodextrina este un carbohidrat cu o rată ridicată de toleranță digestivă, motiv pentru care se regăsește spre exemplu și în gelurile SiS, fructoza e un carbohidrat a cărui absorbție  poate avea loc în paralel cu cea a maltodextrinei, datorită unor transportori diferiți la nivelul peretelui intestinal, ceea ce duce la creșterea ratei generale de absorbție. Practic poți ingera maltodextrina și fruztoza în același timp, iar sistemul tău digestiv le va asimila în paralel.
Singura problema este că fructoza e cunoscută pentru o toleranță digestivă scăzută, fapt care a transformat-o pentru mult timp într-un “no go” pentru atleții de anduranță. Ceea de SiS a reușit să facă în Beta Fuel este microincapsularea fructozei astfel încât procesul de absorbție să se desfășoare fără riscuri de blocaj gastrointestinal. Mai pe scurt: Beta Fuel conține mai mulți carbohidrați, evitând balonarea și problemele de digestie în cursă. În plus, aportul energetic este net superior!

Testarea empirică propriu-zisă

Ceea ce o să citiți mai jos sunt notele mele post antrenament și constatările pe o perioadă de aproape o lună de zile de efort alimentat cu Beta Fuel.

21 octombrie

Efort: 1h bicicletă, race pace cu câteva reprize de intervale scurte all out.
Nutriție: ½  plic Beta Fuel, dizolvat în 0,5l de apă. Consum mediu: 40g carbo/ oră.
Observații: Primul contact excelent, nu am primit niciun semnal neprietenos de la stomac. După antrenament m-am simțit ok. Cred că pot crește cantitatea. Prima dată când o băutură cu aromă citrică nu mă deranjează deloc.

23 octombrie

Efort: 1h 30min bicicletă, race pace cu intervale în zonele 3 și 4.                                    
Nutriție: 1 plic de Beta Fuel în 0,5 l de apă.
Observații: În afară de gustul mai concentrat al băuturii, nu am simțit vreo diferența față de dată trecută. Am terminat antrenamentul cu o oarecare rezervă de energie. Zero probleme digestive.

26 octombrie

Efort: 1h 38min bicicletă de anduranță în zona 2 de efort, cu patru intervale de forță a câte cinci minute.
Nutriție: 1 plic beta fuel orange (80g carbo) diluat în 500 ml de apă, ½ baton SiS mini bar red berry.
Observații: Tot mai bine, 106g de carbo în total. Ușor de asimilat.

28 octombrie

Efort: 1h bicicletă, race pace cu câteva reprize de intervale scurte all out.
Nutriție: 1 plic Beta Fuel, dizolvat în 0,5l de apă.
Observații: Consum mediu: 80g carbo/ oră. Nivel energetic ridicat. Din nou: zero probleme digestive.

30 octombrie

Effort: 1h30 min bicicletă, race pace cu intervale în zonele 3 și 4.                               
Nutriție: 1 plic de Beta Fuel în 0,5 l de apă, un baton SiS Red Berry.
Obervații: 106 grame de carbo în 1,5h. Totul funcționează bine. 

2 noiembrie

Efort: 2h cu patru intervale de forță a câte cinci minute. Nutriție: 2 plicuri de beta fuel orange, diluate în 0.5l de apă.
Observații: fără probleme în absorbție. M-am simțit bine și am putut apasă pedala până la sfârșit.

4 noiembrie

Efort: 1h bicicletă, cu intervale scurte all-out.
Nutriție: 1 plic de Beta Fuel dizolvat în 0,5l de apă și un baton SiS mini bar Chocolate Fudge.
Observații: mixul de lichid și solid funcționează bine. 106g în 1h.

6 noiembrie

Efort: 1h 45min în zona 2, cu intervale în zonele 3 și 4 totalizând 40 de minute.
Nutriție: 2 plicuri de Beta Fuel și un baton SiS red berry. 186g de carbo în total.
Observații: Probabil că batonul a fost în plus. Nivelul energetic ridicat până la sfârșitul sesiunii.

9 noiembrie

Efort: 2.5h bicicletă în zona 2, cu 3 intervale de 10 minute în zona 3 superioară.
Nutriție: 2 plicuri de Beta Fuel și două batoane SiS Chocolate Fudge. Consum total: 212g de carbo.
Observații: toleranță bună în condițiile în care efortul nu a fost atât de intens că în sesiunea anterioară.

11 noiembrie

Efort: 1h 15min bicicletă zona 2 cu 15 intervale all out de 30 de secunde.
Nutriție: 1 plic Beta Fuel și un baton SiS Chocolate Fudge.
Observații: fiind un antrenament cu segmente în regim anaerob, am început cu Beta Fuel

încă din încălzire.

13 noiembrie

Efort: 1h 45min în zona 2, cu intervale în zonele 3 și 4 totalizând 40 de minute.
Nutriție: 2 plicuri de Beta Fuel și 1/2 baton SiS red Berry. 175g de carbo în total.
Observații: De dată asta batonul a fost la fix. Unul întreg ar fi fost totuși, prea mult.

16 noiembrie

Efort: 2.5h Bicicletă în zona 2, cu 4 intervale de 10 minute în zona 3 superioară.
Nutriție: 3 plicuri de Beta Fuel. Consum total: 240g de carbo.
Observații: Parcă am simțit nevoia de ceva solid, însă că nivel energetic am fost ok până la capăt.
Concluzii: În total am avut 12 antrenamente alimentate cu Beta Fuel în mix cu batoane solide, care în cazul meu și-au dovedit eficiența. Am reușit să cresc aportul de carbohidrați la aproximativ 100 de grame pe oră, fără să am nicio problema de digestie sau absorbție. Nici în timpul antrenamentelor și nici după. Am descoperit că am toleranță la aromele citrice, deși înainte nici măcar nu se putea pune problema de așa ceva. Nivelul energetic a fost optim, fară ca vreunul din antrenmente să mă lase fără baterii. Rețeta de nutriție este întotdeauna una personală, așa că ar trebui să încerci pornind de la ceea ce știi că poți tolera și să crești progresiv cantitatea până acolo unde simți că nutriția are efectul optim.
Foarte interesant: deși aparent e mai scump decât gelurile, în realitate, calculând costul pe gram de carbohidrat, Beta Fuel este de fapt mai ieftin.
În următoarea perioada intenționez să folosesc aceeași rețetă de nutriție în antrenamente mai lungi și în brick-uri, unde bicicleta este urmată imediat de alergare.
Notă: în mod obișnuit nu folosesc nutriție în cantități de cursă la fiecare antrenament, însă acum am urmărit niște obiective precise. Despre cum ar trebui să arate nutriția de antrenament, dar și despre următoarea etapă de testare a Beta Fuel, dățile viitoare.
Sursa: Ștefan Tudose, atlet din echipa Science in Sport Romania

Articole care v-ar putea interesa:

Șase beneficii esențiale ale utilizării leucinei

Fetele pot slăbi eficient cu ajutorul exercițiilor la sală

Iată 6 mituri frecvente despre fitnessul feminin

Ce efecte au aminoacizii BCAA asupra organismului

Monday, January 6, 2020

Zece piese auto care ingheata cand vine iarna cu temperaturi scazute

Atunci cand in termometre se inregistreaza mai multe zile consecutive cu temperaturi negative, anumite piese auto ingheata la propriu. Care sunt aceste piese?

Incuietoarele

Nu mai sunt multi cei care deschid broasca usii cu cheia, acum avand mai toata lumea telecomanda. Dar chiar si cand dai de telecomanda, nu se face miscarea mecanica menita sa deblocheze usa. Mai ales daca, inainte de ger, a fost vreo zi ploioasa care a lasat sa curga apa direct pe mecanismul de blocare. In asemenea cazuri in care nu putem deschide usa ca este incuietoarea inghetata trebuie sa folosim acele spray-uri si sa lovim usor in portiera ca sa miscam piesele interne.

Chederul

Poate cea mai populara piesa auto care ingheata este chederul. Evident, de la portiere, ca atunci cand vrem sa intram in masina dupa o noapte geroasa tragem tare si usa nu cedeaza. Solutia care poate evita inghetarea chederelor de portiera este ungerea acestora cu un silicon. Ele vor ingheta, dar se vor deschide usor.

Etrier frana

O alta eroare des intalnita este sa lasi frana de mana trasa peste noapte, in lunile de iarna. O sa te trezesti ca dimineata etrierele spate sunt blocate, adica lipite de discuri, desi ai lasat frana. Placutele raman lipite de disc si mecanismul cu arc care le elibereaza este si el inghetat. Singura solutie buna este prevenirea. Dar daca e prea tardiv si avem frana spate blocata, numai apa foarte calda aruncata peste etrier ne scoate din bucluc.

Geamul

Atunci cand temperaturile sunt foarte mici, umezeala ingheata si blocheaza ferm geamul in rama pe care culiseaza. Asadar, toata sarcina pe care o da motorasul macaralei cand apesi butonul forteaza in piesele de plastic care se pot rupe. Ideal este sa parchezi masina intr-o parcare subterana cu temperaturi pozitive si sa astepti sa se deblocheze.

Haionul

Te duci la cumparaturi sa cumperi bradul de Craciun si cand vrei sa-l bagi, nu ai unde, ca portbagajul nu se deschide. Sau, se deschide, dar ramane blocata incuietoarea si nu se mai inchide... Aici, ca si la portiere, trebuie sa folosim spray-urile specializate pe asa ceva, ca sa dizolvam gheata, dar si sa ne asiguram din timp ca mecanismele sunt bine unse cu vaselina.

Capota motor

Daca vrei sa adaugi lichid de parbriz sau sa faci ceva sub capota iarna, s-ar putea sa ai surpriza sa nu o poti deschide. Capota s-ar deschide ea, insa mecanismul de blocare ingheata foarte des. Aici trebuie sa aplicam aceeasi solutie, sa lasam masina la caldura.

Jantele

Desi au scos prezoanele la vulcanizare, din cauza frigului janta "s-a sudat" de butuc si a fost nevoie de multe lovituri agresive pentru a o debloca. Poate parea o joaca, dar apa inghetata, chiar si daca este de grosimea unor microni, are o putere uriasa de lipire.

Oglinzile laterale

Oglinzile laterale, cam ca orice altceva care se misca la masina, risca sa inghete. Trebuie sa ne asiguram ca nu exista gheata pe oglinzi daca vrem sa le reglam, sau sa dam drumul la incalzirea lor pana sunt curate, dupa care sa le reglam.

Planetarele

Planetarele auto pot ingheta si ele si se poate rupe burduful acesteia.

Ecranele LCD

Un element auto care nu pateste nimic daca ingheata este ecranul LCD. Nu conteaza ca este de la afisajul de bord, de la computerul de bord, de la navigatie sau de la alt display. Este un ecran cu cristale lichide care ingheata, evident. O sa te trezesti ca informatia aratata se misca greu sau deloc sau ca si-a pierdut din intensitate, dar atata tot. Nu inseamna ca se strica ceva. Si, oricum, dupa ce se incalzeste habitaclul, o sa-si revina la starea initiala. Acum, nu te gandi ca ingheata bocna ca un turture, ci doar isi pierde din vascozitate, dar destul incat sa nu-si mai faca treaba.
Daca sunteti in cautarea unui service auto profesional, KMG Auto va poate pune la dispozitie servicii precum: mecanica autorevizie si electrica autodiagnoza computerizata si vopsitorie si tinichigerie auto.

Alte articole care te-ar putea interesa:

Iata cinci motive pentru care vibreaza volanul masinii tale

Zece piese auto cautate de catre soferi pentru ca cedeaza primele

Despre filtrul de particule la diesel - functionare, probleme si regenerare

Despre filtrul de particule la diesel - functionare, probleme si regenerare
Ce verificari lunare trebuie sa faca soferii si sunt ignorate uneori?