Monday, November 11, 2019

Afla cum poti recupera date de pe un stick de memorie defect

Transferul datelor de pe un dispozitiv pe altul este mai facil ca oricand si nu mai este nevoie de cabluri de transfer ori de alte conexiuni greoaie. Totul se poate derula astazi in doar cateva secunde, la rate de transfer mult mai mari decat ne-am fi imaginat vreodata. 


Si pentru a realiza acest lucru nu trebuie sa ne gandim neaparat la unitati hard-disk externe sau la transferul de date prin rețea. Acestea sunt voluminoase si greu de transportat, iar riscul deteriorarii creste odata ce depunem mai mult efort pentru conexiuni si amplasare in vederea transferului de date.
Insa, avem astazi la indemana dispozitive mult mai mici, cu ajutorul carora transferul datelor a devenit mai simplu ca niciodata. Este vorba despre stick-ul de memorie, pe care le intalnim aproape peste tot: le primim la locul de munca sau ca obiect promotional, oferit de companii catre posibili clienti sau chiar catre propriii angajati.
La fel ca orice alt mediu de stocare si stick-urile USB sunt sensibile si se pot corupe sau mai rau se pot defecta fizic, ceea ce face accesarea datelor imposibila. Recuperarea datelor de pe un stick de memorie defect este posibila in centrele de recuperare date.

DE CE SE DEFECTEAZA UN STICK DE MEMORIE?

1. DEFECTE ALE STICK-URILOR DE MEMORIE

Cu toate acestea, nici stick-urile de memorie nu sunt total ferite de riscuri in ceea ce priveste transferul de date.
Avand in vedere ca acestea sunt introduse in diverse dispozitive, uneori chiar mai multe in aceeasi zi, exista riscul de a fii virusate si compromise datele de pe ele. De aceea, este de preferat ca atunci cand procedam la introducerea stick-ului de memorie intr-un calculator sa efectuam si o scanare de virusi. Abia dupa aceasta etapa vom sti daca dispozitivul nostru este sau nu apt pentru a ne transfera in siguranta datele.
Pe de alta parte, nu trebuie ignorate defectele cauzate de socuri sau temperaturi inalte, desi, din acest punct de vedere, am putea spune ca stick-urile de memorie sunt foarte bine protejate. Sau, in orice caz, sunt mult mai putin supuse riscurilor la caderea pe podea sau a lovirii, asa cum se intampla in cazul hard-disk-urilor externe.

2. ERORI UMANE IN MANEVRARE

De asemenea, avem de-a face si cu erori de natura umana in manevrare, care pot face ca datele noastre de pe un stick de memorie sa fie greu recuperabile.
Astfel, unul dintre cele mai uzuale defecte cauzate de manevrarea umana este introducerea stick-ului invers in slotul special prevazut pe laptop sau pe computer. In fond, introducerea nu prea este posibila, dar fortarea acestuia poate conduce la deteriorarea dispozitivului, cat si a mufei USB din spatele dispozitivului sursa.
O alta greseala pe care o putem face este de a formata stick-ul de memorie in momentul introducerii in calculator. De obicei, acesta ne intreaba daca dorim scanarea de virusi, iar in unele cazuri putem opta pentru o anumita operatiune. Iar de aici si pana la a bifa optiunea de formatare nu este decat un pas.

CUM POTI RECUPERA DATELE DE PE UN STICK DE MEMORIE DEFECT

Chiar si in astfel de cazuri insa, nu trebuie sa abandonam ideea transferului si a recuperarii datelor de pe dispozitiv. Acest lucru nu se prea poate face insa la domiciliu, ci apeland la un service specializat in recuperari de date.
In acest sens, specialistii vor incerca sa iti readuca la viata datele, cu pastrarea integritatii acestora, cat si a dispozitivului pe care sunt stocate.
Sursa: ITpremium

No comments:

Post a Comment