1. Verifica luminile
Mergi de jur imprejurul masinii si verifica functionarea tuturor luminilor: faruri, stopuri, lumini de parcare, lumini de frana si urgenta. Inlocuieste becurile sparte sau arse. Asigura-te ca toate sunt curate. In cazul in care conduci un vehicul mai vechi cu farurile de faza sigilate, te-ai putea folosi de lampile cu halogen pentru imbunatatirea vizibilitatii si condusului in siguranta.
2. Verifica anvelopele si franele
Vremea nefavorabila asociata cu conditiile de drum din Romania sau alte pericole intalnite in trafic necesita un sistem de oprire bun. Asta inseamna frane si anvelope bune. Expertii ne spun ca in cazul in care anvelopele au un grad de uzura ridicat sau sunt mai vechi de 5 ani, acestea trebuie sa fie inlocuite. De asemenea, trebuie sa verifici presiunea pneurilor pentru a te asigura ca ai aderenta pe sosea.
3. Verifica sistemul de incalzire
Condusul fara un sistem de incalzire cu siguranta nu este prea confortabil atunci cand temperaturile sunt mai scazute. Ce este insa si mai important are legatura cu instalatia de dezaburire: ventilatorul cu aer cald de la parbriz si instalatia de la luneta.
4. Inlocuieste lamele stergatoarelor
Scopul lamelor este de a curata complet parbrizul. Stergatoarele crapate, uzate nu vor face fata precipitatiilor caracteristice lunilor de toamna. Verifica lama de cauciuc a stergatorului pentru a te asigura ca este flexibila si functioneaza.
5. Schimba filtrul de aer si ulei
Daca uleiul este murdar sau a trecut perioada maxima de uzanta ar trebui sa-l inlocuiesti. De asemenea, verifica filtrul de aer pentru a te asigura ca este suficient de curat pentru a functiona corespunzator. In cazul in care nu se vede lumina cand il tii in sus la un bec de 60 de wati este timpul sa il inlocuiesti.
6. Verifica bateria
Pentru a porni motorul pe vreme rece ai nevoie de o baterie complet incarcata. In cazul acesta ar trebui sa ai bateria verificata de un tehnician auto care o si poate inlocui. Daca vezi semne de coroziune pe bornele bateriei sau terminatiile cablurilor sau daca identifici o conexiune slaba inseamna ca bateria masinii tale are nevoie de atentie.
7. Verifica sub capota
O simpla ridicare a capotei te ajuta sa identifici semnele de uzura sau elementele care necesita inlocuire. Uita-te dupa scurgeri, fisuri, verifica partea interioara a curelelor de transmisie. Daca ai obersevat un zgomot la motor, mergi la un mecanic autorizat pentru a inspecta cu atentie motorul si a demara reparatiile necesare
8. Verifica nivelul lichidelor
Aceasta verificare include lichidul impreuna cu uleiurile de transmisie, frana. servodirectie si nu in ultimul rand calitatea antigelului. Asigura-te ca toate sunt peste nivelul minim necesar si umple din nou daca este cazul.
9. Curata in permanenta masina
Desi acest sfat este valabil pentru orice anotimp, in caz de vreme rece sau precipitatii abundente este si mai important sa ai masina curata. Asta pentru ca fiecare masina are sub capota un grilaj de scurgere pentru a elimina apa de ploaie, iar in cazul in care masina nu este spalata exista riscul sa se depuna praf, frunze, mizerie.
Vremea instabilă, variațiile de temperatură și ploile definesc acest anotimp în care te poți confrunta cu probleme, cea mai des întâlnită fiind acvaplanarea
Mergi la un service autorizat. O verificare temeinică a mașinii îți va arăta dacă există probleme, piese ce trebuie înlocuite sau alte semne de uzură. Mergi din timp la service, nu aștepta să apară problemele.
Daca sunteti in cautarea unui service auto profesional, KMG Auto va poate pune la dispozitie servicii precum: mecanica auto, revizie si electrica auto, diagnoza computerizata si vopsitorie si tinichigerie auto.
Sursa: KMG Auto
Alte articole care v-ar putea interesa:
No comments:
Post a Comment