Thursday, June 3, 2021

Iata cateva motive importante pentru care trebuie sa apelezi la o firma de contabilitate

 Inca mai sunt administratori de firme si patroni care nu apeleaza la firma de contabilitate dupa ce isi deschid firmele, considerand ca se pot descurca fara acestea. In realitate, serviciile de contabilitate au o importanta cruciala si sunt chiar obligatorii in Romania pentru bilanturi, care trebuie sa fie autentificate de un notar avizat de CECCAR.

Iata cateva motive importante pentru care trebuie sa apelezi la o firma de contabilitate

De astfel, exista mai multe motive pentru care se recomanda externalizarea serviciilor de contabilitate. In aceasta idee, urmatoarele sunt cele mai importante:

Contabilii cu experienta relevanta stiu sa gestioneze orice situatie nou aparuta in firma

Cu ajutorul contabililor pot fi gestionate toate situatiile nou aparute. Atunci cand trebuie sa fie depuse anumite declaratii, pentru impozit sau pentru angajati, contabilul poate face acest lucru online, rapid si eficient, iar clientul nu mai este nevoit sa faca drumuri pana la ANAF in acest scop.

De asemenea, daca este necesar sa se faca anumite rectificari in documente, un profesionist priceput, care a urmat cursuri de contabilitate specifice,  va sti cu siguranta sa faca asta rapid si eficient, pe cand o persoana neavizata, cel mai probabil, nu se va putea descurca.

Antreprenorii primesc asistenta si servicii de contabilitate si in cazul vizitelor de la ANAF

In momentul in care ANAF isi anunta vizita, contabilul este cel care se asigura ca firma este in regula si ca nu au aparut probleme. Cu ajutorul contabililor avizati este mult mai usor acum ca amenzile sa fie evitate cu succes.

In plus, cele mai multe firme care ofera contabilitate pun la dispozitia clientului inclusiv asistenta in cadrul vizitei de la ANAF si trimit un reprezentant pentru a lamuri fiecare problema pe care functionarii statului o pot identifica in documente.

Colaborarea cu contabili profesionisti are ca rezultat toate documentele la zi

Un alt aspect la fel de important este faptul ca apeland la servicii de contabilitate, toate documentele sunt la zi. Contabilitatea implica si realizarea registrelor de casa sau a registrului inventar. Atunci cand administratorul alege sa se ocupe singur de acest lucru, este foarte posibil sa amane cu mult aceste registre, ceea ce inseamna ca inainte de bilant va descoperi ca nu are toata situatia contabila la zi si ca este pe ultima suta de metri.

Colaborand cu un contabil lucrurile sunt mult mai simple si mai usoare intrucat acesta va procesa documentele imediat ce le primeste, iar bilantul va fi gata la termen, fara probleme.

Antreprenorul primeste sfaturi si consiliere de la specialisti

Pe langa faptul ca un contabil profesionist intocmeste documente, acesta poate oferi si sfaturi in legatura cu diverse situatii cu care se poate confrunta administratorul. Un client nu a platit de mult facturile? Administratorul nu stie ce masura sa ia? Un alt client a intrat in insolventa? A fost emisa o factura gresita? Propria companie este pe cale sa intre in insolventa?

Pentru toate aceste situatii contabilul poate oferi sfaturi si sugestii, astfel incat fiecare situatie sa fie corespunzator gestionata. De asemenea, un alt aspect foarte important este ca in anumite situatii, contabilul stie ce documente sa emita pentru a le trimite organelor care le solicita, in vederea falimentului, a insolventei sau in alte situatii.

Toate aceste motive sunt esentiale si sustin colaborarea cu un contabil autorizat, care are experienta in domeniu si care stie de fiecare data ce anume are de facut.

Datorita faptului ca legislatia fiscala este extrem de schimbatoare este necesar sa se apeleze la servicii de contabilitate, implicit angajarea unui contabil specialist. Acesta trebuie sa asigure o buna functionare a companiei si sa supravegheze atent orice tranzactie.

Astfel se vor primi atentionari in cazul unei posibile erori sau in cazul in care vreo lege importanta din domeniul financiar-contabil este incalcata.

Daca intentionati sa va deschideti o noua afacere nu trebuie sa tratati cu indiferenta serviciile de infiintare firma, deoarece acestea sunt foarte importante, mai ales la inceput de drum.

 

Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitateconsultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.

No comments:

Post a Comment