Monday, January 11, 2021

Patru tipuri de proteine vegetale pe care trebuie sa le incerci dacă ești vegetarian

 Pentru persoanele care nu consumă carne sau alte produse care conțin proteina de origine animală, sunt potrivit de consumat proteine vegetalecare combinate, vor oferi organismului aceleași beneficii ca și proteinele clasice.

4 tipuri de proteine vegetale


Tipuri de proteine vegetale incluse în dietele sportivilor pe care orice persoana le poate folosi

Proteine din semințe de dovleac

În forma completă, semințele de dovleac sunt relativ bogate în proteine ​​și grăsimi sănătoase. Când este transformată în pulbere, cea mai mare parte a grăsimii este eliminată, ceea ce reduce caloriile.

Un sfert de cană (28 de grame) de porție de pulbere de proteine ​​din semințe de dovleac oferă aproximativ 103 calorii și 18 grame de proteine vegetale, în funcție de marcă. Deoarece are un conținut scăzut de aminoacizi esențiali treonina și lizină, nu este o proteină completă.

Totuși, proteina din semințele de dovleac este foarte hrănitoare, furnizând cantități mari de magneziuzincfier și alte minerale, precum și compuși vegetali benefici.

Puține studii au fost facute asupra beneficiilor pentru sănătate ale proteinei din semințele de dovleac, dar există dovezi ca ar putea avea proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Proteine din mazăre

Pulberea de proteine ​​din mazăre nu este făcută din mazare verde dulce, ci din verișorii săi cu proteine ​​superioare, mazare despicată galbenă.

Un sfert de cana (28 de grame) de porție de proteină din mazăre conține aproximativ 21 de grame de proteine ​​și 100 de calorii, în funcție de marcă. Ca si alte leguminoase, este scazuta in aminoacidul esential metionina.

Cu toate acestea, proteina de mazare este deosebit de bogata in aminoacizii esentiali cu catena ramificata (BCAAs), leucina, izoleucina si valina, care ajuta la alimentarea muschilor care lucreaza si stimuleaza corpul sa faca proteine ​​musculare.

Mai mult, castigurile musculare experimentate cu proteina din mazare au fost similare cu cele ale consumatorilor de proteine ​​din zer (lapte). Studiile la animale si la om sugereaza, de asemenea, ca proteina din mazare poate promova sentimentele de plinatate si scaderea tensiunii arteriale.

Proteine din soia

Praful de proteina ​​din soia este o proteina completa, ceea ce este neobisnuit pentru proteinele ​​vegetale. De asemenea, are un nivel ridicat de BCAA pentru a sprijini forta si cresterea muschilor.

Un sfert de cana (28 de grame) de portie de izolat proteic de soia are aproximativ 95 de calorii si 22 de grame de proteine vegetale, in functie de marca. In plus, contine compusi vegetali benefici, inclusiv unii care iti pot scadea colesterolul.

Proteina de soia a scazut in popularitate in ultimii ani, in parte pentru ca majoritatea soiei este modificata genetic (GM). Cu toate acestea, se pot cumpara cateva marci de proteina de soia non-GM.

Alte motive pentru care proteina de soia nu este la fel de populara includ alergiile la soia si ingrijorarile legate de potentialele efecte negative asupra sanatatii, cum ar fi riscul de cancer de san.

Proteine din semințe de floarea soarelui

Proteina izolata din semintele de floarea soarelui este o optiune relativ noua pentru proteine ​​vegane.

Un sfert de cana (28 de grame) de portie de proteina din semintele de floarea-soarelui are aproximativ 91 de calorii, 13 grame de proteine, in functie de marca si ofera BCAA-uri pentru formarea de muschi.

Ca si alte proteine din seminte, este scazuta in aminoacizii esentiali lizina. Cu toate acestea, este o sursa buna pentru toti ceilalti aminoacizi esentiali. Pentru a imbunatati nivelul lizinei, proteina din semintele de floarea soarelui este uneori combinata cu pulberea de proteina quinoa, care este o proteina completa.

Pana in prezent, nu exista studii care sa compare efectele asupra sanatatii ale proteinei din semintele de floarea soarelui cu alte surse de proteine ​​vegetale izolate la animale sau oameni.

No comments:

Post a Comment