Monday, January 11, 2021

Patru tipuri de proteine vegetale pe care trebuie sa le incerci dacă ești vegetarian

 Pentru persoanele care nu consumă carne sau alte produse care conțin proteina de origine animală, sunt potrivit de consumat proteine vegetalecare combinate, vor oferi organismului aceleași beneficii ca și proteinele clasice.

4 tipuri de proteine vegetale


Tipuri de proteine vegetale incluse în dietele sportivilor pe care orice persoana le poate folosi

Proteine din semințe de dovleac

În forma completă, semințele de dovleac sunt relativ bogate în proteine ​​și grăsimi sănătoase. Când este transformată în pulbere, cea mai mare parte a grăsimii este eliminată, ceea ce reduce caloriile.

Un sfert de cană (28 de grame) de porție de pulbere de proteine ​​din semințe de dovleac oferă aproximativ 103 calorii și 18 grame de proteine vegetale, în funcție de marcă. Deoarece are un conținut scăzut de aminoacizi esențiali treonina și lizină, nu este o proteină completă.

Totuși, proteina din semințele de dovleac este foarte hrănitoare, furnizând cantități mari de magneziuzincfier și alte minerale, precum și compuși vegetali benefici.

Puține studii au fost facute asupra beneficiilor pentru sănătate ale proteinei din semințele de dovleac, dar există dovezi ca ar putea avea proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Proteine din mazăre

Pulberea de proteine ​​din mazăre nu este făcută din mazare verde dulce, ci din verișorii săi cu proteine ​​superioare, mazare despicată galbenă.

Un sfert de cana (28 de grame) de porție de proteină din mazăre conține aproximativ 21 de grame de proteine ​​și 100 de calorii, în funcție de marcă. Ca si alte leguminoase, este scazuta in aminoacidul esential metionina.

Cu toate acestea, proteina de mazare este deosebit de bogata in aminoacizii esentiali cu catena ramificata (BCAAs), leucina, izoleucina si valina, care ajuta la alimentarea muschilor care lucreaza si stimuleaza corpul sa faca proteine ​​musculare.

Mai mult, castigurile musculare experimentate cu proteina din mazare au fost similare cu cele ale consumatorilor de proteine ​​din zer (lapte). Studiile la animale si la om sugereaza, de asemenea, ca proteina din mazare poate promova sentimentele de plinatate si scaderea tensiunii arteriale.

Proteine din soia

Praful de proteina ​​din soia este o proteina completa, ceea ce este neobisnuit pentru proteinele ​​vegetale. De asemenea, are un nivel ridicat de BCAA pentru a sprijini forta si cresterea muschilor.

Un sfert de cana (28 de grame) de portie de izolat proteic de soia are aproximativ 95 de calorii si 22 de grame de proteine vegetale, in functie de marca. In plus, contine compusi vegetali benefici, inclusiv unii care iti pot scadea colesterolul.

Proteina de soia a scazut in popularitate in ultimii ani, in parte pentru ca majoritatea soiei este modificata genetic (GM). Cu toate acestea, se pot cumpara cateva marci de proteina de soia non-GM.

Alte motive pentru care proteina de soia nu este la fel de populara includ alergiile la soia si ingrijorarile legate de potentialele efecte negative asupra sanatatii, cum ar fi riscul de cancer de san.

Proteine din semințe de floarea soarelui

Proteina izolata din semintele de floarea soarelui este o optiune relativ noua pentru proteine ​​vegane.

Un sfert de cana (28 de grame) de portie de proteina din semintele de floarea-soarelui are aproximativ 91 de calorii, 13 grame de proteine, in functie de marca si ofera BCAA-uri pentru formarea de muschi.

Ca si alte proteine din seminte, este scazuta in aminoacizii esentiali lizina. Cu toate acestea, este o sursa buna pentru toti ceilalti aminoacizi esentiali. Pentru a imbunatati nivelul lizinei, proteina din semintele de floarea soarelui este uneori combinata cu pulberea de proteina quinoa, care este o proteina completa.

Pana in prezent, nu exista studii care sa compare efectele asupra sanatatii ale proteinei din semintele de floarea soarelui cu alte surse de proteine ​​vegetale izolate la animale sau oameni.

Tuesday, January 5, 2021

ContabilServ ofera servicii de contabilitate profesionale

ContabilServ este o firma de contabilitate din Bucuresti, membra CECCAR, formata dintr-o echipa de profesionisti experti contabili, consultanti fiscali, manageri bine pregatiti cu o experienta de peste 15 ani.

Contabilserv ofera servicii de contabilitate profesionale


ContabilServ ofera servicii complete de contabilitate, servicii de consultanta fiscalaservicii de salarizare si resurse umane la preturi mici dar la un inalt standard de calitate.

Principala suita software sau soft de contabilitate cu care lucreaza ContabilServ pentru serviciile de contabilitate este suita software furnizată de SagaSoft: Saga C și Saga PS. Au dezvoltat alături de partenerii lor în timp posibilitatea de a importa facturi și chitanțe / încasări din diferite programe de facturare – cum ar fi platforma SmartBill – ușurând astfel munca de echipă realizată în folosul clientului.

“Suntem mandri sa oferim clientilor solutii revolutionare care sa usureze activitatea zilnica – mai ales in departamentul financiar-contabil – solutii care sunt adaptate noilor tehnologii.”

Win Mentor ERP

Conceput pentru a respecta cerințele pieței actuale de servicii de contabilitate , programul cuprinde instrumente integrate pentru stocarea, analiza și raportarea rapidă a informațiilor permițând astfel managerilor accesul rapid la informațiile contabile și de gestiune.

“Suntem mereu alături de partenerii noștri, prin implicare, comunicare, responsabilitate și profesionalism, oferindu-le siguranța afacerii lor prin prestarea unor servicii de calitate de contabilitate și consultanță fiscală.”

Servicii de contabilitate

Pentru o administrare eficienta a afacerii dumneavoastra, firma noastra va pune la dispozitie urmatoarele servicii de contabilitate:

  • infiintari societati comerciale si operatiuni privin relatia cu Registrul Comertului;
  • raportari lunare / trimestriale / semestriale / anuale;
  • asistenta privind completarea documentelor primare/ justificative
  • raport lunar de activitate;
  • servicii complete de evidenta contabila;
  • servicii de resurse umane si salarizare;
  • servicii de consultanta fiscala;
  • expertize contabile si opinii specializate.

Cui ne adresam?

Serviciile oferite de firma de contabilitate Contabilserv, se adreseaza clientilor care desfasoara activitati economice in toate sectoare de activitate, echipa noastra de profesionisti avand o experienta de lucru de peste 10 ani in domeniul prestarii de servicii de contabilitate si evidenta contabila financiara si de gestiune.

Servicii consultanta fiscala

ContabilServ.ro va asigura cu promtitudine si profesionalism si de o calitate ireprosabila toata gama de servicii de evidenta financiar-contabila si de gestiune, servicii de salarizareservicii de consultanta fiscala, servicii de expertiza contabila sau servicii de refacere evidenta contabila.

Serviciile de consultanta fiscala se acorda pe baza de contract de servicii. Pentru detalii privind servicii de contabilitate , va rugam sa ne contactati telefonic sau pe e-mail.

Servicii salarizare si resurse umane

Firma de contabilitate va ofera o gama complete de servicii de salarizare cu scopul obtinerii unei evidente contabile de o calitate ridicata, evidenta contabila care sa vina în ajutorul conducerii societatii la fundamentarea deciziilor de organizare a activitatii pentru o profitabilitate crescuta si pentru evitarea eventualelor probleme in cazul controalelor fiscale.

Externalizarea serviciilor de resurse umane si salarizare au ca scop cresterea eficientei in afacerea dumneavoastra.

Daca aveti nevoie de servicii si consultanta financiar-contabila nu ezitati sa contactati ContabilServ

Ce trebuie să știi despre aminoacizii BCAA

În primul rând trebuie să știm că aminoacizii BCAA sunt aminoacizi esențiali cu catenă ramificată, ce nu pot fi produși de către organism. Acești aminoacizi esențiali ce alcătuiesc BCAA-urile sunt leucina, izoleucina și valina. Combinația dintre aceștia însumează 1/3 din mușchii scheleteci a corpului uman și joacă un rol important în sinteza proteinei.

Ce trebuie sa stii despre aminoacizii BCAA


Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai eficiente suplimente pentru creșterea masei musculare, BCAA-ul aduce un pachet de beneficii pe care nu îl poți ignora.

Cu siguranță ai auzit că acești BCAA susțin creșterea masei musculare pe lângă consumul de proteine.

Diferența între aminoacizii esențiali și cei neesențiali?

Am mai discutat despre aceștia în articole anterioare dar dorim să clarificăm acest aspect și acum.

Așadar aminoacizii esențiali nu poti fi produși de organism și trebuie să îi obții din alimente complete sau din suplimente nutritive. Aminoacizii neesențiali poti fi produși de către corp din vitamine și alți aminoacizi. Și să clarificăm că neesențial nu înseamnă neimportant. Există câțiva aminoacizi neesențiali cum ar fi glutamina care sunt foarte importanți în procesul de refacere a țesutului muscular.

Ce sunt BCAA-urile?

Aminoacizii sunt cărămizile din care sunt formate proteinele. Când consumi alimente care conțin proteine, ele sunt digerate prin intermediul stomacului și intestinelor. În acest proces, proteinele sunt descompuse în aminoacizi individuali și lanțuri scurte de aminoacizi. Acești aminoacizi sunt suficienți de mici încât pot fi absorbiâi în fluxul sangvin.

Așadar odată ce aminoacizii sunt absorbiți în fluxul sangvin ei ajung în tot corpul. Aminoacizii sunt implicați în repararea musculară, funcționarea creierului și chiar pentru creșterea părului.

Cum te pot ajuta aminaocizii BCAA?

Aminoacizii esențiali BCCA au un beneficiu important pentru sportivi deoarece în primă faza catabolică aceștia sunt metabolizați în mușchii scheletici și nu în ficat, fiind folosiți mai mult pentru creșterea în masă musculară și nu în producerea de energie.

Astfel, BCAA-ul poate îndeplini două scopuri în timpul antrenamentului din sala de fitness: poate fi folosit de către mușchi pe post de combustibil iar când antrenamentul se termină începe să repare țesutul muscular distrus. De aceea mulți antrenori și experți în suplimente recomandă luarea acestor aminoacizi înainte, în timpul și după antrenament.

În general, cu cât de antrenezi mai intens și mai mult cu atât vei consuma mai mult BCAA pe post de combustibil. Aici poți vedea de ce este bine să iei BCAA înaintea antrenamentului dacă vrei să ai o sesiune intensă și de lungă durată. Nu o să simți o doză de BCAA la fel de intens ca și una pre-workout însă o să își facă efectul și o să te ajute să crești în masă mai repede.

Creșterea în masă musculară cu BCAA

BCAA-ul și-a crescut pe reputația pe baza faptului că ajută la creșterea masei musculare. Dar cum face asta?

După cum bine ști, țesutul muscular este făcut din proteine. Iar proteinele sunt făcute din aminoacizi ce sunt strâns legați împreună. Mușchii cresc prin alinierea mai multor aminoacizi împreună pentru a face crea mai multe proteine. Acest proces este cunoscut sub numele de sinteza proteinelor musculare.

Chiar dacă cei trei aminoacizi esențiali ce compun BCAA-ul se află și ei în șirul de aminoacizi, rolul lor nu este de a fi doar niște cărămiduțe. De exemplu leucina ajută la creșterea masei musculare dar se comportă și precum cheia ce pornește mașina. Aceasta stimulează și insulina.

Și mai este un mod prin care BCAA-ul influențează creșterea masei. Există un hormon cu care suntem cu toții familiari, și anume cortizolul – hormonul stresului. În timpul antrenamentului, nivelul de cortizol din corp crește. Cortizolul încurajează descompunerea proteinelor musculare (pierderea țesutului muscular) și se „ia la harță” cu testosteronul.

Un alt mod prin care aminoacizii cu catenă ramificată îmbunătățesc creșterea masei musculare este mărirea nivelului de hormon de creștere.

BCAA-ul ajută și la slăbit

BCAA sunt foarte eficienți când trebuie să ajute atleții sau persoanele obișnuite să ardă grăsime și să păstreze masa musculară. Principalul beneficiu pe care îl poți obține din consumarea aminoacizilor cu catenă ramificată este un nivel de energie ridicat în timpul antrenamentelor, chiar dacă te afli la o dietă strictă.

Și, la fel ca și majoritatea aminoacizilor, BCAA au un efect de reducere a apetitului, lucru ce poate fi de mare ajutor dacă iubești ciocolata.

Ce cantitate de BCAA trebuie să iau?

Între 5 și 10 grame reprezintă cantitatea tipică. Sigur, aceasta poate varia, în funcție de tipul de antrenament, durata de refacere etc. Evident, suplimentarea înainte și în timpul antrenamentului cu BCAA va crește randamentul, iar suplimentarea post-antrenament va accelera refacerea musculară.

Dacă ești serios și vrei să investești ceva energie și timp pentru a crește rapid în masă musculară, poți lua BCAA și dimineața împreună cu puțină proteină. Astfel vei încetini procesul metabolic de distrugere a masei musculare ce apare în timpul nopții când ești al dietă.