Tuesday, April 21, 2020

Ce documente se întocmesc în contabilitatea primară?

Dacă ești persoana însărcinată cu contabilitatea primară sau ești interesat de un post în acest domeniu, trebuie să știi care sunt documentele pe care le vei întocmi. Printre acestea se numără:

Notele de intrare-recepție (NIR)

Nota de recepție și constatare de diferențe este numele corect pentru bine cunoscutul NIR și este un document pentru recepția bunurilor aprovizionate și, în același timp, este un document justificativ pentru încărcarea în gestiune.
Documentul cuprinde date privind actele însoțitoare, denumirea materialelor, a ambalajelor și a materialelor refolosibile din dezambalare, codul, cantitățile și valoarea mărfurilor selecționate, procentul și valoarea rabatului comercial.

La ce servește nota de intrare recepție (NIR)?

NIR-ul servește ca:
  • document pentru recepția bunurilor aprovizionate;
  • document justificativ pentru încărcare în gestiune;
  • act de proba în litigiile cu cărăușii și furnizorii, pentru diferențele constatate la recepție;
  • document justificativ de înregistrare în contabilitate.

Registrele de casă

Registrul de casă este un document de înregistrare operativă a încasărilor și plăților în numerar efectuate prin casieria unității, pe baza documentelor justificative, care ajuta la stabilirea soldului de casă de la finalul fiecărei zile.
Registrul de casă este un formular tipizat care trebuie completat în fiecare zi de către companii. Se poate achiziționa de la papetării, dar se poate lista şi din programe de contabilitate primara sau se poate edita şi completa într-un format Word sau Excel.

Statele de salarii

Sunt numite și state de plată și sunt actele de bază care sunt luate în considerare când se calculează salariile angajaților, dar și în plata contribuțiilor și sumelor achitate și înregistrate în contabilitate.

Dispozițiile de plată

Acestea pot servi ca document justificativ de înregistrare în registrul de casă și contabilitate, atunci când au loc plăți în numerar în absența altor documente care să le dovedească, sau ca dispoziție pentru casierie.

Pontajele

Pontajele sunt documente care cuprind numărul de ore lucrate zilnic de fiecare angajat și sunt foarte importante deoarece angajatorul are obligația de a le prezenta inspectorilor de muncă dacă aceștia cer să le vadă.

Deconturile de cheltuieli

În general, acestea se întocmesc pentru cheltuielile pentru care nu se eliberează factură, ci doar bon fiscal. Deconturile de cheltuieli pot avea valoare de document justificativ în registrul de casă și în contabilitate, de act care să ajute la stabilirea diferențelor de primit sau de restituit sau de act pentru decontarea unor deplasări.
Alte documente care intră în sfera contabilității primare sunt facturile emise către clienți, chitanțele și cecurile și dispozițiile de încasare către casierii.

Ce cuprinde fișa postului unui contabil primar?

Fișa postului unui contabil primar cuprinde mai multe sarcini și îndatoriri care țin de situația financiară a instituției. Dacă vei lucra pe un asemenea post, va trebui să:
  • înregistrezi la timp, corect și în mod egal informațiile financiare necesare, folosindu-te de documentele justificative;
  • organizezi documentele, să le îndosariezi și să le arhivezi;
  • ții evidența la zi a tuturor operațiunilor economice care au loc prin casieria instituției;
  • realizezi rapoarte de management și situații, luând în calcul documentele justificative;
  • menții contactul cu reprezentanții administrației publice;
  • predai și să preiei documentele contabile.
Dacă dorești să împărtășești cu noi perspectivele tale și experiența, te așteptăm cu drag în echipa noastră!
În cadrul echipei noastre vei avea parte de provocări noi și de dezvoltare a unei cariere.
Firma de contabilitateContabilserv, oferă servicii de contabilitate in Bucuresti la standarde inalte de calitate, echipa noastra fiind formata din contabili si experti contabili acreditati CECCAR.

Daca iti doresti sa lucrezi cu o firma de contabilitate care sa iti ofere servicii de contabilitateconsultanta fiscala sau servicii de salarizare de calitate, puteti apela la ContabilServ.

KMG Auto: Centru de constatari daune auto

Pentru facilitarea operațiunilor de constatare, KMG LINE AUTO CENTER vă stă la dispoziție cu un CENTRU DE DAUNE AUTO aflat chiar în incinta unității de service auto.
Centru de daune auto KMG Auto

Conform legislației în vigoare, asigurătorii RCA și CASCO sunt obligați să efectueze constatarea daunelor la locul indicat de către clientul păgubit și nu doar în centrele acestora de constatări daune auto.
În situația producerii unui eveniment asigurat prin contractul RCA și/sau CASCO, obligația asigurătorului de a constata daunele produse nu este condiționată de existența unei relații contractuale între asigurator și unitatea service în care persoana păgubită alege să repare vehiculul.
KMG AUTO vă oferă servicii complete de asistență, programare service auto, întocmirea dosarului pentru constatare daune și notificarea asiguratorului RCA pentru autoturismele care vor fi reparate în service-ul nostru.

ASIROM

City Insurance

Groupama

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM:




KMG Line Auto Center a cautat de-a lungul timpului sa evolueze si sa ofere clientilor o gama cat mai completa de servicii specifice unui service auto modern. Am luptat intotdeauna sa multumim clientii in speranta ca ne vor recomanda la randul lor si altor posesori de automobile. MISIUNE INDEPLINITA ! Ne-au recomandat si ne recomanda in continuare cu deosebita placere.
KMG Line Auto Center ofera o gama completa de operatiuni specifice unui service auto, piesele si produsele folosite sunt atent selectionate astfel incat sa putem garanta pentru cea mai buna calitate. De asemenea piesele sunt achizitionate de la producatori cunoscuti de piese auto astfel incat sa aveti intotdeauna garantia competitivitatii preturilor noastre.
Personalul KMG Line Auto Center participa la sesiuni de training si specializare tehnica la intervale regulate de timp pentru a putea tine pasul cu ritmul in care evolueaza tehnologia si sistemele electronice la masinile de ultima generatie.
Utilizam echipamente de diagnoza de inalta clasa care beneficiaza de update-uri regulate ale softurilor, pentru a putea activa la un nivel maxim de acuratete in orice moment, dar si pentru orice marca auto.
Daca sunteti in cautarea unui service auto profesional, KMG Auto va poate pune la dispozitie servicii precum: mecanica autorevizie si electrica autodiagnoza computerizata si vopsitorie si tinichigerie auto.

Ghid cumpărător: Cum să alegi un set LEGO frumos pentru copilul tău

De un lucru trebuie să fiți siguri și anume că joaca cu LEGO îi ajută deja pe micuți să se pregătească pentru un viitor strălucit în condițiile în care se pune accent pe stiințe, tehnologie, matematică și inginerie. Un interes pentru LEGO se traduce direct printr-o carieră promițătoare.

Jocul cu piesele de construcție LEGO este un mod distractiv pentru ca cel mic să-și dezvolte abilitățile de coordonare și motrice, de a reproduce forme și ulterior, creativitatea și imaginația.
Mai mult, copiii pot folosi aceste jocuri în scenariile lor imaginare şi există dovezi că între construcţiile complexe din copilărie şi abilităţile avansate în calcul matematic în perioada adultă există o strânsă legătură.
Jocul de construcție LEGO este cel mai cunoscut joc din lume și cu un standard de calitate înalt.
Încă din 1958, cărămizile LEGO au atins cele mai înalte standarde ale industriei. Acest lucru garantează că sunt consecvente, compatibile și se conectează cu ușurință de fiecare dată.
Aceste jocuri construibile sunt potrivite pentru o plajă mare de vârste și suntem siguri că mulți dintre adulți nu se vor abține să nu construiască și ei ceva.
Pentru a găsi cel mai bun și distractiv, dar și unul dintre cele mai frumoase jocuri LEGO, poți lua în considerare câteva indicații generale legate de acest produs:

Este importantă vârsta indicată pe cutie

Pentru început alegeți un set LEGO în funcție de vârsta copilului tău pentru că acest detaliu chiar contează, deoarece firma producătoare a modificat mărimea pieselor și complexitatea structurii odată cu creșterea în vârstă.
LEGO Duplo ocupă un loc absolut special în categoria jucăriilor inteligente pentru copii între 1.5 – 5 ani. Efectele lor pozitive asupra imaginației și dexterității celor care le folosesc sunt recunoscute înclusiv de către specialiștii în domeniu.
Propunerea noastră este Parada de ziua lui Mickey și Minnie 10597, un set de dimensiuni medii care se bucură de dublu succes. Pentru fetițe care iubesc filmul animat vă recomandăm Elsa și Olaf la Petrecere 10920 și pentru băieți Laboratorul Super Eroilor 10921.
Deci, un set Lego Duplo format din cărămizi mari și simple poate fi foarte plictisitor pentru un copil de 6-12 ani. Jucăriile pentru copii de acea vârstă au piese mult mai mici, puzzle-ul este mai complex și construcția necesită mai multă răbdare. Verifică etichetele de vârstă inscripționate pe fiecare cutie.
Cafeneaua cu Brioșe a Oliviei 41366 sau Concursul de talente al Andreei 41368 este o idee excelentă pentru fete. Puteți să alegeți un LEGO Disney Princess cum ar fi Aventura pe ocean a Moanei 43170 sau Aventuri din cartea de povești cu Anna și Elsa 43175.
De asemenea puteți alege pentru un cadou noile LEGO Dots.
Pentru băieți puteți încerca un LEGO Star Wars Millenium Falcon sau TIE Interceptor, LEGO City Intervenție cu elicopterul de pompieri 60248 sau LEGO Ninjago Robot de aur 71702 și multe altele.

Ce temă să alegem

În general jocurile LEGO au o temă dintr-un film precum seria Star Wars, personaje celebre ca Spiderman, Iron Man sau Harry Potter, o structură urbană tip LEGO City, o serie de mașini, roboți sau avioane.
Indiferent de tema achiziționată, datorită mărimilor standard de îmbinare, jucăriile construibile pot fi tot timpul unite și îmbinate în diferite feluri, lăsând astfel libertatea fiecărui copil să-și creeze propria poveste.
De asemenea găsiți și cutii cu piese individuale fără temă precum cele din categoria LEGO Classic unde copilul nu are o temă anume și pot contrui de la zero orice dorește fără a avea catalog cu indicații de urmat.

Diverse accesorii

În general jucăriile LEGO conțin o serie de accesorii suplimentare precum nave, corăbii, plăci de constructie de mari dimensiuni (Placă de bază gri 10701 sau Placă de bază albastră 10714), planete, animale, vegetație, mașini sau elicoptere.
Fiecare accesoriu în plus achiziționat va face povestea jucăriilor mult mai atractivă și interesantă, iar copilul va fi atras de jucării, fără să existe riscul ca ele să fie abandonate sau stricate. Odată ce copilul se atașează de jucării și ele sunt o sursă continuă de fascinație, le va proteja mult mai bine.
Pentru a achiziționa seturi LEGO poți accesa diverse magazine online de profil precum Mindtoys. Varietatea de seturi și teme, cât și prețurile adesea reduse sigur te vor ajuta să achiziționezi setul potrivit pentru copilul tău.
Pe Mindtoys gasiti seturi lego la promotii.

Friday, April 3, 2020

De ce toată lumea ar trebui să consume un supliment cu vitamina B12?

Știm la ce te gândești: „Acesta este un alt articol senzațional care va încerca să mă convingă să cumpăr un supliment cu vitamina B12”, corect?
Da... dar numai într-un fel. Da, vrem ca tu să cumperi un supliment de vitamina B12, dar nu este nimic senzațional în acest lucru. Iar dacă alegi să folosești suplimentul de vitamina B12 din acest articol, sau pe oricare altul, este alegerea ta personală.

Cel mai important este să folosești un supliment cu vitamina B12!
Hai să vedem ce este vitamina B12 și de ce este atât de importantă pentru sănătatea noastră.

Ce este vitamina B12?

Vitamina B12 este o vitamină solubilă în apă care este implicată în metabolismul fiecărei celule din corpul nostru. Este esențială pentru producerea energiei, sănătatea creierului și pentru buna funcționare a sistemului nervos. Unele dintre principalele beneficii pentru sănătate ale vitaminei B12 sunt:
  • Vitamina B12 ajută organismul la producerea energiei. Are un rol cheie în transformarea alimentelor ingerate în glucoză. Unele dintre principalele simptome ale deficitului de B12 sunt reprezentate de nivelul scăzut al energiei, probleme de concentrare și slăbiciune musculară.1
  • Vitamina B12 ajută la producerea de globule roșii și la transportul oxigenului la organele vitaleDeficitul de B12 reprezintă un risc de a dezvolta anemie.2
  • Vitamina B12 întărește sănătatea osoasă și reduce riscul de osteoporoză.3
  • Vitamina B12 îmbunătățește starea de spirit și scade riscul de apariție al depresiei.4
  • Vitamina B12 îmbunătățește sănătatea creierului și previne pierderea neuronilor.5 6
Deficitul de B12 a fost asociat cu creșterea riscului apariției pierderilor de memorie și a demenței.
Ca vitamină solubilă în apă, vitamina B12 este stocată în celulele noastre astfel încât deficiența nu poate fi observată imediat. În orice caz, această deficiență poate provoca afecțiuni iremediabile7 la nivel celular, de aceea este important să acordăm o atenție sporită acestui nutrient.

De unde putem lua vitamina B12?

Vitamina B12 este un nutrient produs de bacterii, nu de animale sau plante.
Cu sute de ani în urmă, nimeni nu își făcea griji pentru nivelul de vitamina B12 deoarece îl găseau în mod natural în sol. Oamenii mâncau legume, tuberculi, ierburi și condimente care conțineau bacteriile microscopice producătoare de B12, aprovizionându-se astfel cu o cantitate suficientă de vitamina B12 pentru a fi sănătoși.
În zilele noastre să îți asiguri necesarul de B12 este o poveste diferită. Din cauza metodelor de agricultură industrială, a utilizării intense a pesticidelor, a salubrității excesive și a epuizării nutrienților care se găsesc în solul nostru, este imposibil să ne luăm necesarul de B12 din legumele pe care le consumăm.
Absența vitaminei B12 din dieta vegetariană este unul din motivele pentru care oamenii susțin consumul de produse de origine animală.
Prin deducție logică, o dietă bazată pe produse de origine vegetală nu este sustenabilă deoarece nu poate furniza necesarul optim de vitamina B12 și ne obligă astfel la consumul unui supliment nutritiv.
Dar este o capcană... Ceea ce majoritatea persoanelor nu știu este că, aproape toate animalele pe care noi la consumăm, primesc în hrana lor un supliment de B12. Acest lucru se întamplă deoarece plantele pe care animalele le mănâncă nu mai conțin B12, așa că fermierii sunt nevoiți să le dea un astfel de supliment pentru a le ține sănătoase.
Potrivit experților, 90% din toate suplimentele de vitamina B12 care se fabrică sunt în prezent consumate de animale.8 Așadar, în momentul în care consumăm carne consumăm efectiv o parte din suplimentul de vitamina B12 care i-a fost administrat animalului.
De asemenea, trebuie să avem în vedere faptul că, nu doar vegetarienii sunt predispuși să sufere de deficit de vitamina B12. În realitate, 40% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 și 83 de ani, au un nivel scăzut al vitaminei B12. Alți 9% au o deficiență, iar alți 16% sunt pe punctul de a manifesta o deficiență de vitamina B12.9 
Poate cea mai sănătoasă și mai sigură variantă pentru obținerea vitaminei B12 în zilele noastre este prin folosirea unui supliment de cea mai înaltă calitate.

Cât de multă vitamina B12 ar trebui să consumăm?

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, doza zilnică recomandată adulților este de 2.4mcg.10 
Cu toate acestea, când vine vorba de suplimentare, majoritatea nutriționiștilor recomandă consumul a 250-500mcg/zi deoarece organismul nostru absoarbe doar o mică cantitate din totalul de vitamina B12 pe care o consumăm.
Conform specialiștilor, organismul nostru absoarbe aproximativ 1.5 mcg de B12, printr-un proces numit „factorul intrinsec”. Pentru a păstra procesul simplu, acesta presupune absorbția de B12 prin intermediul peretelui stomacului. Mai absorbim încă 1-2% din cantitatea suplimentată prin difuzie pasivă. Dacă am consuma 500mcg de supliment de vitamina B12, estimarea cea mai bună ar fi că absorbim 1.5 mcg din supliment prin factorul intrinsec plus un adaos de 5mcg (1%) prin absorbție pasivă. Acestea ar totaliza aproximativ 6.5mcg. Această cantitate de B12 este sigură pentru consumul zilnic, luând în considerare și faptul că este foarte greu să faceți supradoză de acest nutrient.
În orice caz, noi îți recomandăm să testezi anual nivelul vitaminei B12, la fel cum faci și cu ceilalți nutrienți. Dacă folosești 500mcg dintr-un supliment de vitamina B12, iar nivelurile sunt peste cele optime, poți lua în considerare micșorarea dozei la 250mcg.

Ce formă de B12 ar trebui să consumăm?

Există trei forme principale de vitamina B12 recomandate de nutriționiști. Acestea sunt: metilcobalamina,hidroxocobalamina, adenozilcobalamina. Mai există și cianocobalamina, dar aceasta fiind forma sintetică.
Dat fiind faptul că vitamina B12 este greu de absorbit în organism, specialiștii recomandă consumul celor trei forme natural simultan. Astfel, ajutăm organismul să aibă cele mai mari șanse să absoarbă cât de mult posibil din suplimentul de vitamina B12.
Acesta este motivul pentru care echipa Vivo a creat suplimentul B12 sub formă de MHA. Acest lucru înseamnă că acesta conține cantități egale de metilcobalamină, hidroxocobalamină și adenozilcobalamină. În plus, au ales să îl facă sub formă lichidă deoarece studiile au arătat că așa se absoarbe mai rapid.11 Mai mult, forma lichidă permite ajustarea dozajului datorită pipetei gradate.

Alte observații referitoare la B12

Dacă aveți peste 65 de ani, dacă luați medicamente pentru diabet sau medicamente pentru refluxul gastric ori arsuri gastrice, este indicat să aveți grijă la aportul de B12.12
Același lucru se aplică și dacă suferiți de boala Crohn, boala inflamatorie a intestinului, sau dacă aveți un nivel scăzut al acidității stomacului, deoarece aceste condiții pot diminua nivelul absorbției de B12 prin factorul intrinsec.
Dacă vă încadrați într-una din aceste categorii, vă recomandăm să vă testați nivelul de B12 de doua ori pe an.
Sursa: HIGHENERGY

Hardbody: Iata 15 de surse bogate în proteine vegetale

Cu siguranță proteinele de proveniență animală sunt complete, pe când o sursă de proteine vegetale este adesea incompletă dar organismul uman nu are nevoie de toți cei 9 aminoacizi în fiecare porție de mâncare. Avem nevoie de acești aminoacizi în fiecare zi, nu la fiecare masă. Cei nouă aminoacizi pot fi derivați dintr-o singură sursă de hrană, sau o combinație de alimente, care formează împreună o proteină completă.

Cu un număr din ce în ce mai mare de vegetarieni și vegani, calitatea proteinelor vegetale (vs. celor din surse animale) devine un subiect important.
Și cei care sunt vegetarieni au nevoie de o sursă de proteine pentru creșterea masei musculare.
Iată cele 20 de surse bogate în proteine vegetale.

1. Semințe de cânepă

Semințele de cânepă conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali, și sunt, de asemenea, bogate în fibre. Acestea oferă un raport optim de omega-3 și omega-6 acizi grași și sunt, de asemenea, bogate în minerale și antioxidanți. Aceste semințe sunt legate de reducerea inflamației la nivel de sistem și de echilibrul hormonal, printre multe alte beneficii.
100g de semințe de cânepă conțin 30g de proteine.

2. Semințe de chia

Semințele de chia sunt o sursă completă de proteine vegetale într-o formă ușor de digerat, și sunt, de asemenea, abundente în fibre și acizi grași omega3. Ele sunt, de asemenea, bogate în minerale, inclusiv calciu, mangan, fosfor, fier și zinc. Semințele Chia conțin, de asemenea, triptofan, care vă poate ajuta să obtineți un somn mai bun.

3. Quinoa

Quinoa, considerată a fi o pseudocereală, este și ea o sursă excelentă de proteine vegetale. De asemenea, este bogată în fibre, cupru, acid folic, magneziu, mangan, fosfor și zinc, precum și o serie de antioxidanți. Quinoa conține și saponine, cărora le sunt atribuite proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii.
100g de quinoa gătită conțin 4,5g de proteine.

4. Hummus de năut și tahini

Humusul de casă, care este în mod tradițional făcut din năut (de asemenea, cunoscut sub numele de fasole Garbanzo), ulei de măsline și usturoi, formează o proteină completă atunci când este cuplat cu nuci sau semințe. Năutul este bogat în fibre, minerale și molibden. Data viitoare când prepari hummus, adaugă câteva semințe de floarea soarelui sau de susan (sau tahini- ulei de susan) în rețeta ta și te vei bucura de o proteină completă, si o inimă sănătoasă.
00g de hummus cu tahini conține 8g de proteine.

5. Orezul brun și fasolea

Combinația dintre o varietate de cereale integrale cu leguminoase formează o proteină completă. Din acest motiv, un castron de orez brun și de fasole este o opțiune foarte bună pentru un complex mare de proteineOrezul brun este o bună alegere, întrucât nu conține gluten. Fasolea oferă o varietate de substanțe nutritive, inclusiv vitamina B1, o varietate de minerale, și molibden, un mineral extrem de util organismului.
100g de orez brun fiert conțin 2,6g de proteine
100g de fasole fiartă conțin 9g de proteine

6. Linte cu orez

Lintea este considerată o sursă foarte bună de proteine vegetale, carbohidrați complecși și fibre. Este o excelentă sursă de minerale, dintre care se disting fosforul, fierul, zincul și magneziul, dar si de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9). Cele mai indicate sortimente de linte pentru alimentație sunt lintea verde și cea roşie, care îşi păstrează cel mai bine forma şi proprietăţile în urma fierberii.
100g de linte fiarta contin 9g de proteine.
100g de orez brun fiert contin 2,6g de proteine

7. Spirulina cu nuci

Spirulina oferă aproape toți aminoacizii esențiali în sine. Aceasta conține, de asemenea, o gamă largă de minerale, împreună cu mai multe vitamine B și un număr de compuși antioxidanți. Oferă organismului clorofila, care este foarte benefică pentru sistemul circulator, împreună cu sistemul digestiv și ficat. Atunci când este cuplată cu nuci, care sunt, de asemenea, bogate în minerale, veți obține o proteină completă.
100g de spirulină conțin 58g de proteine
100g de nuci conțin 15g de proteine vegetale

8. Drojdia de bere inactivă

Drojdia de bere inactivă este adesea folosită în bucătăria vegetariană, mai ales pentru ca are un gust asemănător cascavalului. Mai este numita și ”proteina vegetarienilor”, deoarece este o sursă bogată de proteine complete, având peste 55% proteină de calitatate. Cu un conținut de 18 aminoacizi, fulgii de drojdie intră în categoria proteinelor complexe și pe lângă acestea, conțin și 15 minerale. Unul dintre beneficiile fulgilor de drojdie ar fi conținutul mare de vitamine B (după unele păreri, drojdia de bere inactivă conține și vitamina B12) care ajută la menținerea unui nivel echilibrat de stres, prevenția cancerului de pancreas, asigurând și o piele sănătoasă. Alte elemente aflate din belșug în fulgii de drojdie sunt: magneziul, chromium, cuprul, vanadiumul, molybdenumul și litiumul.
100g de fulgi de drojdie de bere inactivă conțin 44g de proteine

9. Semințe de floarea-soarelui, susan, in, dovleac

Aceste semințe sunt bogate atât în proteine, cât și în vitaminele E, B1, B6, acid folic, minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, dar și typtofan și fitosteroli.
100g de semințe de floarea-soarelui, crude, conțin 21g de proteine vegetale
100g de semințe de susan conțin 20g de proteine
100g de semințe de in conțin 18g de proteine
100g de semințe de dovleac, crude, conțin 24g de proteine

10. Nuci, alune, caju, fistic, alune de pădure

S-a demonstrat că nucile și alunele conțin din abundență atât proteine vegetale, cât și grăsimi sănătoase (chiar și Omega-3), fiind, de altfel, și o sursă bogată de vitamine și minerale. Nucile românești sunt și sursă de polifenoli (antioxidanți) alimentari.
100g de nuci românești, crude, conțin 21g de proteine
100g de migdale crude conțin 22g de proteine
100g de caju crud conțin 18g de proteine
100g de alune de pădure crude conțin 25g de proteine
100g de fistic crud conțin 25g de proteine

11. Soia

Produsele alimentare derivate din soia, cum ar fi tofu, edamame și tempeh, oferă proteine complete, grăsimi sănătoase și fibre. Fitosterolii, lecitina, acizii grași Omega-3 și alte substanțe din compoziția semințelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar. Soia are efecte benefice și în ceea ce privește funcționarea tractului digestiv, ușurând procesele digestive și de asimilare. Consumarea produselor pe baza de soia duce și la un mai bun reglaj în ceea ce privește ciclurile menstruale. Este contraindicată în dietele celor ce suferă de hipotiroidie, a femeilor însărcinate și copiilor în vârstă de sub 3 ani. Trebuie alese, de preferință, produse derivate din soia din cultura organică, obținute prin fermentare.
100g tofu bio conțin 14g de proteine vegetale

12. Hrișca

Hrișca este bogată în vitaminele E, B1 si B2, dar și în proteine complete, carbohidrați, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu și fier. Deși nu face parte din clasa cerealelor (este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba și stevia creață), hrișca este net superioara grâului, de exemplu, prin elementele nutritive care protejează organismul de factorii externi și îl fortifică mai ales în sezonul rece și la începutul primăverii.
100g de hrișcă boabe conțin 13g de proteine vegetale

13. Amarant

Un motiv pentru care ar trebui să introduci amarantul în dieta ta este conținutul său nutritiv remarcabil. Este mai bogat în minerale, precum calciu, fier, fosfor și carotenoide decât majoritatea legumelor. Este, de altfel, o sursă de proteine complete.
100g de amarant conțin 15g de proteine vegetale

14. Mazăre verde și uscată

Mazărea este bogată în proteine, minerale, vitamine și fibre esențiale pentru organism. Este o sursă esențială de vitamina K, care activează calciul din organism care este mai rapid asimilat de oase. Mazărea este și o sursă importantă de acid folic și vitamina B6, substanțe importante pentru combaterea osteoporozei și arterosclerozei. Mazărea conține și numeroase vitamine din complexul B: tiamina (B1), riboflavina (B2) și niacina (B3). Aceste vitamine ajută la reglarea nivelului de lipide, carbohidrați și proteine din organism. Pentru a obține un profil complet de aminoacizi esențiali, se recomandă a fi consumată cu orez brun integral.
100g de mazăre uscată conțin 24g de proteine
100g de mazăre verde conțin 3g de proteine

15. Fulgii integrali de ovăz

Ovăzul este o sursă bună de elemente nutritive precum vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan și magneziu. De asemenea, ovăzul este o sursă bună de antioxidanțifibre și de proteine. Una dintre componentele găsite în fulgii de ovăz – beta-glucanul – este o fibră solubilă despre care se consideră că are efecte benefice asupra nivelului de colesterol din sânge. Ovăzul este și o sursă importantă de vitamina B1, esențială pentru producerea de energie.
100g de fulgi integrali de ovăz conțin 13g de proteine
Pe lângă proteinele vegetale obținute din surse naturale puteți apela si la suplimente nutritive bogate în proteine vegetale.