Wednesday, April 24, 2019

Cat de importante sunt serviciile de contabilitate de calitate

Contabilitatea este baza oricarei activitati financiare de succes, pe care orice antreprenor ar trebui sa o inteleaga.
Un antreprenor trebuie sa aiba grija ca principiile sale sa fie puse in aplicare intr-un mod corect, cat mai profesionsit, fara erori de calcul sau evidenta. In caz contrar, acestea pot duce la falimentul afacerii sale!
De aceea, serviciile de contabilitate vin in ajutorul nostru traducandu-ne limbajul cifrelor si tinand evidenta exacta a tuturor cheltuielilor sau veniturilor unei firme, insotite de explicatiile aferente.

Iata care este rolul serviciilor de contabilitate

  1. Aceste servicii de contabilitate monitorizeaza toate tranzactiile din cadrul unei companii, indiferent ca e vorba de plati online sau in numerar. Verificand fiecare plata, vei fi instiintat la timp de posibilele intarzieri ale unei rate sau ale oricarei alte tranzactii. In felul acesta vei putea preveni anumite situatii de criza sau dezechilibre de buget.
  2. In cazul serviciilor de contabilitate de gestiune, rolul acestora este acela de a oferi informatii pentru analizele efectuate de persoanele cu putere de decizie din interiorul companiei.Asemenea analize, bazate pe acuratetea datelor contabile furnizate, contribuie la planificarea, organizarea si controlul activitatii organizatiei. In felul acesta, afacerea respectiva continua sa existe si sa se dezvolte.
  3. De asemenea serviciile de contabilitate financiara ofera informatii pretioase, la propriu si la figurat, despre:
    – bilantul firmei (pozitia financiara);
    – contul de profit si pierdere (care se traduce prin performanta sau esec);
    – modificarile pozitiei financiare etc.
    Astfel de date sunt oferite inclusiv persoanelor din afara afacerii, cum ar fi colaboratori, contribuind la formarea unei imagini de ansamblu asupra relatiilor comerciale si a perspectivei acestora.
  4. Corectitudinea serviciilor de contabilitate te poate feri de orice tip de probleme legislative, in cazul controalelor fiscale!
  5. In concluzie, serviciile de contabilitate vegheaza la prosperitatea business-ului tau si il pun in functiune zi de zi, verificand permanent fluxul banilor care intra si ies din firma, organizand si efectuand platile necesare etc. Iar cu cat serviciile la care apelezi sunt mai optime, practice si eficiente, cu atat mai bine!
Daca te aflii la inceput de drum ca antreprenor si ai nevoie de servicii de contabilitateservicii consultanta fiscalaservicii de salarizare sau consultanta infiintare firma puteti apela la o firma de contabilitate precum Contabil Serv.
Puteti citi de asemenea si:

Firma de contabilitate sau departament de contabilitate

De ce este bine sa alegeti o firma de contabilitate

Cum alegem contabilul potrivit?

Mentine-ti afacerea organizata cu o firma de contabilitate din Bucuresti!

No comments:

Post a Comment