Saturday, October 29, 2016

Audi A4 și A5 ar putea primi tracțiune spate în viitor, pe o platformă de la Porsche

Presa internaţională a anunţat marţi că Audi va fi nevoită să reducă drastic costurile alocate pentru dezvoltarea tehnologiilor, ca urmare a scandalului Dieselgate, fiind forțată să renunţe la platforma MLB şi să folosească în schimb platforma MSB a colegilor de trust de la Porsche, ceea ce ar însemna că viitoarele Audi A4 şi A5 vor avea tracţiune spate.
Printre măsurile anunţate ar urma să se numere amânarea investiţiilor în concepte, fabrici de baterii pentru maşini electrice, dar şi cele prevăzute pentru construirea unui circuit de teste pentru maşini autonome.
În plus, proiectul care prevedea construirea unui parc tehnologic în Ingolstadt a fost de asemenea amânat pe termen.
Cu toate acestea, veştile proaste nu se opresc aici pentru constructorul de la Ingolstadt. Publicaţia Der Spiegel afirmă că Audi va renunţa inclusiv la platforma MLB, cea pe baza căreia sunt dezvoltate modelele A4, A5, A6, A7 şi A8, dar şi SUV-urile Q5 şi Q7. În locul acesteia, constructorul german ar urma să folosească platforma MSB a colegilor Porsche din cadrul Grupului Volkswagen, dezvoltată pentru modele cu tracţiune spate şi integrală. Cu alte cuvinte, Audi A4 şi Audi A5 ar urma astfel să fie disponibile pentru prima oară cu tracţiune spate.
De asemenea, este posibil ca Audi să renunţe inclusiv la platforma pe care a dezvoltat R8, ceea ce ar însemna fie renunţarea la acest model, fie împrumutarea platformei pe care a fost realizat şi Porsche 911.
Sursa: AdNews

No comments:

Post a Comment