Monday, December 14, 2020

Află care sunt cele mai bune vitamine și minerale pentru întărirea imunității

 Întărirea imunității este un factor esențial pentru oricare dintre noi deoarece sistemul imunitar reprezintă singura modalitate prin care corpul se poate apăra și opune rezistență împotriva virusurilor, bacteriilor, microbilor sau agenților patogeni.

intarirea imunitatii


Deși ne naștem cu o imunitate naturată, aceasta se modifică de-a lungul vieții astfel că vom avea nevoie de aliați eficienți și importanți pentru a face față tutror provocărilor, iar cel mai mare ajutor îl găsim în alimentație și suplimente nutritive.

Află mai departe care sunt aceste suplimente nutritive care te ajută să îți întărești imunitatea

Atunci când vorbim despre creșterea imunității, trebuie să luăm în calcul un stil de viață echilibrat, cu odihnă suficientă, dar suplimentarea dietei este esențială pentru menținerea unui corp sănătos. Dacă nu ai o alimentație bogată în nutrienți, poți alege să iei suplimente nutritive care să contribuie la întărirea imunității.

Vitamina B6

Vitamina B6 joacă un rol important în susținerea sistemului imunitar pentru că poate să crească linia de apărare a organismului atunci când acesta este atacat de microbi, bacterii sau virusuri, prin faptul că oferă sprijin în sinteza anticorpilor.

În plus, această vitamină contribuie la formarea de globule roșii, la creșterea celulelor, la descompunerea proteinelor digestive, glucidelor, aminoacizilor și lipidelor, este un stimulent muscular și are o influență benefică asupra pielii.

Alimentele bogate în vitamina B6 sunt carnea de pui, năutul, peștele precum tonul și somonul, legumele de culoare verde cum este salata, kale și spanacul. Dacă nu consumați aceste produse sau ai un deficit de B6 poți apela la suplimente alimentare.

Vitamina C

Există deja un renume făcut de această vitamină, în privința imunității. Atunci când ne gândim la vitamine pentru imunitate trebuie să știm că vitamina C este unul dintre cei mai mari stimulenți ai sistemului imunitar. Aceasta are capacitatea de a încetini procesele de îmbătrânire și deteriorare celulară.

Este foarte important de știut că organismul nostru nu poate produce și nici depozita vitamina C și de aceea trebuie să aduce un aport zilnic din această vitamină.  Se găsește în cantități ridicate în fructele și legumele proaspete, dar și sub formă de supliment de vitamina C.

Vitamina C protejează organismul împotriva infecțiilor, stimulează sinteza de hormoni, împiedică declanșarea reacțiilor alergice, ajută la regenerarea țesuturilor și stimulează direct sistemul imunitar.

Vitamina D3

Se știe că această vitamină ajută corpul să absoarbă calciul și astfel susține sănătatea sistemului osos. Împreună cu vitaminele C și E, D3 creează un complex de vitamine pentru sistemul imunitar care contribuie la întărirea imunității.

Stimulează activitatea sistemului imunitar, reduce riscul de a face diverse boli ale sezonului rece precum răceală, gripă, infecții ale gâtului, doar că această vitamină se sintetizează în piele sub acțiunea razelor ultraviolete, de unde și numele de vitamina soarelui.

Am mai discutat despre Vitamina D3 într-un alt articol cu mai multe detalii.

Vitamina E

Vitamina E întărește imunitatea, deoarece este un puternic antioxidant și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor, luptând alături de vitamina C pentru combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Acestea ajută la repararea și vindecarea țesuturilor și au un rol important în prevenirea cancerului. Există numeroase alimente bogate în vitamina E, cum ar fi nucile, semințele și spanacul.

Vitamina E are și un puternic caracter emolient, deci te poate ajuta și în obținerea unui păr mătăsos și al unui ten fin.

Zincul

Zincul este bogat în antioxidanți, fiind un microelement ce contribuie la întărirea imunității prin protejarea celulelor împotriva stresului oxidant. Lipsa acestui mineral în organism determină scăderea funcțiilor celulelor imunitare, înregistrându-se o reducere a fagocitozei neutrofilelor și o alterare a activității monocitelor.

Pentru că un mineral bogat în antioxidanți și pentru că servește organismul ca un antiinflamator, zincul este un aliat puternic, care îți stimulează sistemul imunitar. El ajută și la buna funcționare a enzimelor, contribuie la sinteza proteinelor și la vindecarea rănilor.

Zincul este esențial și pentru menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor, deci te poate ajuta și pe plan estetic. 

Acizi grași Omega 3

Acești nutrienți pe care îi regăsim în pește și ulei de pește contribuie la întărirea sistemului imunitar. Cu ajutorul unui supliment de acizi grași Omega 3, organismul luptă mai ușor împotriva infecțiilor respiratorii și sporește funcțiile celulelor implicate în răspunsurile imune, respectiv limfocitele.

Fierul

Carenta de fier deteriorează imunitatea, de aceea trebuie tratată corect pentru că organismul să se poată apăra în fața agenților patogeni. Acest mineral are un rol important în corp, fiind un nutrient esențial vieții.

Calciul

Cel mai abundent mineral din corpul uman este calciul. Prin urmare, o lipsă a acestui mineral afectează sănătatea întregului organism, în special a oaselor, precum și imunitatea. Calciul întărește corpul, îl face puternic în fața infecțiilor și sporește capacitatea de vindecare.

Thursday, December 10, 2020

Contabilserv: Aspecte importante de care să ții cont atunci când îți alegi un contabil bun

 În momentul în care sunt selectate cele mai bune servicii financiar contabile este necesar să se țină cont de mai multe aspecte importante, care fac ca un contabil să fie ales potrivit.

Aspecte de luat in seama daca vrei sa alegi un contabil bun


Servicii financiar contabile de la un membru CECCAR activ

Este recomandat că înainte de a încheia un contract să se verifice dacă respectivă persoana este mebru CECCAR activ, utilizând numărul de înregistrare al acestuia. De asemenea, se recomandă că orice persoană care apelează la un contabil să solicite ca în contract să se specifice clar faptul că toate serviciile sunt prestate în conform cu legea.

Este important ca persoana angajata sa fie membru CECCAR. Aceasta afirmatie se justifica nu doar prin obligativitatea de a avea un bilant la finalul anului care sa fie vizat de membrii CECCAR autorizati, aceasta fiind o obligativitate care daca nu se respecta atrage cu sine consecinte costisitoare, dar pe langa toate acesta sunt mai multe aspecte care fac de dorit un mebru CECCAR activ.

Un membru CECCAR este obligat sa aiba o buna pregatire profesionala si acest aspect este in prezent luat foarte in serios. Pana nu demult cursurile facute de contabili erau platite, insa prezenta era facultativa.

In prezent, la aceste cursuri prezenta este obligatorie, ceea ce face ca aceste persoane sa fie mai bine pregatite. De asemenea toate cursurile sunt bine realizate si sunt updatate in fiecare zi atat pentru legile din Romania, cat si pentru cele din Europa, ceea ce inseamna ca sunt sanse mai mici ca un membru CECCAR sa nu fie pregatit bine. In plus, responsabilitatea unei astfel de persoane este mai mare decat ce a absolventilor de facultate.

La momentul angajarii contabilului este recomandat ca in contract sa fie specificate toate detaliile, eventual in anexe, care sunt toate serviciile pe care tariful le include, astfel incat sa nu existe discutii despre ceea ce va trebui sau nu sa faca contabilul. Acest contract va avea cu siguranta mai mult de o pagina si este recomandat ca persoana in cauza sa il citeasca cu mare atentie.

Verificarea prestatorului de servicii real

Este important ca o persoana care apeleaza la o firma de contabilitate sa se asigure ca lucreaza cu cine discuta. Se poate intampla ca expertul contabil sa fie partener si sa nu fie el cel care introduce toate actele pentru firme, pentru ca daca ar face el totul nu ar mai avea nevoie de angajati. Insa, atunci cand este sunat si intrebat anumite detalii, daca stie sa raspunda, inseamna ca a verificat si personal actele si stie care este situatia firmei.

De asemenea, la telefon este recomandat ca legatura sa se tina cu o singura persoana care cunoaste firma si care este specificul activitatii sale, o persoana care lucreaza luna de luna in firma respectiva si care are deja un mod de comunicare eficient, stie ca urmeaza sa ii ceara clientul si s-a obisnuit cu acesta in urma unei perioade mai lungi de lucru.

MARDAV ACCOUNTING SRL este o firma de contabilitate membra CECCAR formata dintr-o echipa de profesionisti: experti contabili, consultanti fiscali, manageri bine pregatiti si cu o experienta de peste 10 ani.

Principala suită software cu care lucreaza pentru serviciile de contabilitate este suita software furnizată de SagaSoft: Saga C și Saga PS si WinMentor ERP.

Suntem mereu alături de partenerii noștri, prin implicare, comunicare, responsabilitate și profesionalism, oferindu-le siguranța afacerii lor prin prestarea unor servicii de calitate de contabilitate și consultanță fiscală.

De ce să consumi proteine vegetale? Proteine din zer sau pudre vegane?

 Dacă faci sport în mod regulat pudrele proteice reprezintă cea mai rapidă masă pe care ți-o poți prepara sau cel mai rapid mod de a obține o sursa de proteine. Faptul că pudra proteică este vegană înseamnă că proteinele care intră în compoziția acesteia provine din plante (soia, mazăre, orez, alune sau cânepă), mai degrabă decât din produse de origine animală precum carne, lapte și ouă.

De ce sa consumi proteine vegetale


Trebuie să știi de la început că acest articol nu se adresează strict persoanelor care au o dietă vegană. Puteți combina cu ușurință zilnic proteine din zer cu proteine vegetale.

Nu toate pudrele proteice conțin aminoacizii esențiali

Înainte de a achiziționa o pudră proteică asigură-te că aceasta are o sursă completă de aminoacizi adică mai exact cei 9 aminoacizi esențiali.

O pudră proteică vegană obținută doar din mazăre nu va conține toți aminoacizii, dar una realizată din mai multe tipuri de plante poate avea un profil complet al aminoacizilor.

Pudre proteice vegane sau nonvegane (de origine animală)?

Au fost comparate eficacitatea proteicelor de origine animală cu cele vegetale și s-a demonstrat că sunt la fel de eficiente în reducerea grăsimii corporale, creșterea forței musculare și a masei musculare, precum și a rezistenței fizice.

Pudrele proteice pot fi socotite într-o anumită măsură niște suplimente alimentare. Să nu uităm însă faptul că pudrele proteice, deși pot fi benefice dacă alegem unele de bună calitate, nu trebuie să înlocuiască o alimentație echilibrată.

Știm că proteina este un nutrient important pentru persoanele active și nu toate plantele conțin toți aminoacizii esențiali, așa că suplimentele proteice sunt adesea considerate un element cheie pentru obținerea performanțelor în anumite situații.

După antrenament, mușchii noștri sunt într-o stare de degradare a fibrelor musculare, iar o alimentație cu surse complete de proteine, de calitate ridicată, este necesară pentru a stimula procesul de refacere și reconstrucție musculară.

Așadar puteți apela cu ușurință la proteine vegetale pentru că se absorb mult mai rapid în organism. Sunt indicate mai ales seara când metabolismul mai încetinește și digestia este mai greoaie.

Care sunt principalele beneficii ale proteinelor vegane?

Te ajută să slăbești

Probabil cel mai important beneficiu pe care îl au pudrele proteice în ceea ce privește pierderea în greutate, este abilitatea acestora de a reduce apetitul.

Creșterea aportului de proteine cu 30% pe zi scade necesarul de calorii cu peste 400 de calorii. Adică veți consuma mai puține calorii pentru că proteinele sunt sațioase.

Doar o creștere modestă a aportului de proteine de la 10% la 18% a redus cu 50% cantitatea de grăsimi pe care persoanele au recuperat-o după o cură de slăbire.

Sunt ușor de digerat

Pudrele vegane sunt ușor de digerat și conduc la mai puține dificultăți gastrice decât cele pe bază de proteine din zer de exemplu. În plus, nu conțin lactoză, iar intoleranța sau sensibilitatea la lactoză reprezintă o problemă din ce în ce mai des întâlnită. De aceea, aceste proteine vegetale sunt indicate și persoanelor cu intoleranță sau sensibilitate la lactoză.

Reprezintă o sursă bună de fibre

Aceste tipuri de pudre proteice au și un conținut mediu spre ridicat de fibre ce contribuie la un tranzit intestinal bune, reduce colesterolul și majută la menținerea unei greutăți optime.

Febrele conferă o senzație de sațietate, ceea ce ne face să mâncăm mai puțin, motiv pentru care includerea în alimentație a pudrelor proteice poate fi benefică atunci când vrem să slăbim.

Au un profil nutrițional bogat

Consumul adecvat de vitamine și minerale este esențial pentru sănătate pentru că acestea ajută organismul să funcționeze eficient, stimulând sistemul imunitar.

Deși alimentele integrale ar trebui să reprezinte sursa principală de micronutrienți, consumarea unui supliment alimentar care să contribuie la asigurarea dozei optime de vitamine și minerale poate fi utilă atunci când nu reușim să consumăm zilnic suficiente fructe și legume.

Așadar aceste proteine vegetale au un profil nutrițional bogat în vitamine și minerale.

Contribuie la creșterea masei musculare

Mulți sportivi sau atleți consumă pudre proteice în perioadele de antrenament pentru a-și îmbunătății forma fizică, performanța.

Pentru a vă defini la maxim trebuie să reduceți grăsimile și carbohidrații din alimentația voastră. Acest fapt poate induce o reacție de distrugere a proteinelor pentru a fi utilizate ca sursă energetică. Culturiștii care țin o dietă restrictivă trebuie să crească consumul la 3,5 grame pentru fiecare kilogram de greutate corporală.

Au beneficii numeroase pentru sănătate

În funcție de sursa vegetală, pudrele proteice vegane au diverse beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

– Pudra proteică din mazăre are o cantitate ridicată de arginină care contribuie la scăderea tensiunii sangvine, fiind benefică în cazul hipertensiunii.

– Pudra proteică din soia poate contribui la reducerea colesterolului nesănătos și a riscului de afecțiuni cardiace, dar și a simptomelor menopauzei.

– Proteinele din orezul brun ajută la combaterea stresului hepatic oxidativ care poate conduce la afecțiuni hepatice cronice și se produce când există un dezechilibru între agenții oxidanți și antioxidanți. Aceste proteine protejează ficatul de daunele produse de agenții oxidanți.

– Proteinele din cânepă pot fi un aliat în tratamentul afecțiunilor cardiace. Cânepa este bogată în acid linoleic

Proteinele animale au dezavanjatul de a veni la pachet cu alți nutrienți care pot prezenta risc pentru sănătate dacă sunt consumați în cantități mari.

Grăsimile saturate sunt primii nutrienți care se asociază cu sursele animale de proteine. Carnea, lactatele, chiar și ouăle, conțin cantități mari de grăsimi saturate, daca nu sunt alese atent.

De aceea, se recomandă alegerea variantelor de carne slabă, a peștelui și a lactatelor degresate pentru asigurarea aportului de aminoacizi esențiali.

Dacă luăm în discuție sursele de proteine vegetale, acestea furnizează nutrienți benefici, cum sunt fibrele, grăsimile nesaturate, anumite izoflavone (soia). Tocmai de aceea, valoarea lor nutrițională este mai apreciată decât cea a proteinelor animale, chiar dacă nu furnizează în mod ideal toți aminoacizii esențiali.

În concluzie proteinele din zer au o calitate superioară proteinelor de origine vegetală atât din punct de vedere al conținutului în aminoacizi esențiali. O alimentație echilibrată și sănătoasă poate conține ambele surse de proteine în cantități aproximativ egale pentru adulți.

Pentru a nu fi expuși riscului de boli cronice metabolice asociate cu un consum mare de alimente de origine animală, pentru aportul de proteine trebuie alese alimentele sărace în grăsimi saturate sau alți nutrienti cu efecte negative asupra sănătății.