Tuesday, February 12, 2019

Contabilserv: Firma contabilitate Bucuresti

Dezvolta-ti afacerea cu ajutorul unei firme de contabilitate din Bucuresti!

Contabilitatea este considerata a fi o stiinta care face posibila pastrarea unei evidente in cadrul oricarei companii.
Intreaga activitate contabila este esentiala atat pentru utilizatorii interni, cat si pentru utilizatorii externi.

Spre exemplu, utilizatorii interni sunt angajatii. Contabilul este cel care intocmeste statele de plata, pentru ca acestia sa isi primeasca salariile in fiecare luna, la data stabilita.
Utilizatorii externi sunt diversi parteneri ce doresc sa incheie un contract cu o firma. Inainte de asta, ei doresc sa cunoasca toate datele necesare privitoare la situatia firmei, deoarece investind, acestia trebuie sa stie gradul de risc in cazul in care semneaza acel contract.
O buna activitate a contabilului este esentiala, deoarece in acest mod se evita problemele de ordin legislativ. Periodic, in cadrul oricarei institutii exista controale fiscale, pentru a se verifica daca documentele sunt corecte. Orice nerespectare a legii poate duce la aplicarea unor sanctiuni foarte mari.
In cazul firmelor ce au o latura de productie, rolul contabilului este acela de a monitoriza fluxul banilor, pentru a observa care este diferenta dintre costul de productie si costul final.
Pe langa activitatea ce tine de domeniul financiar, contabilul are rolul de a ajuta managerul sa ia cele mai bune decizii, deoarece acesta detine toate datele referitoare structura costurilor si profitabilitatii.
Foarte multe persoane sunt de parere ca rolul unei firme de contabilitate din Bucuresti se rezuma doar la depunerea declaratiilor fiscale la ANAF, insa rolul acesteia este mult mai divers.

Servicii contabilitate Bucuresti

Criterii de alegere a unei firme de contabilitate

Cel mai important criteriu de alegere a unei firme de contabilitate este acreditarea acesteia. Acreditarea eliberata de catre CECCAR denota faptul ca personalul firmei are un nivel superior de cunostinte in domeniul contabilitatii. Putem sa ne uitam si asupra CV-ului contabilului pe care il angajam.
Experienta este foarte importanta in orice domeniu, iar contabilitatea respecta aceleasi principii. Cu cat un contabil are mai multa experienta, cu atat isi desfasoara activitatea intr-un mod mai profesional. Si recomandarile venite din partea clientilor pot fi un aspect important in alegerea unei firme. Recomandarile se regasesc si in portofoliile contabililor.
In functie de tipul de firma, serviciile de contabilitate pot sa varieze. Este bine sa fim informati cu privire la servicii oferite de o firma de contabilitate, pentru a observa daca se regasesc toate cerintele noastre.
Contabilitatea este foarte complexa, insa rolul contabilului este acela de a asigura transparenta in cadrul activitatii sale, oferind informatii accesibile tuturor.
Preturile pot sa diferentieze in functie de gradul de implicare al contabilului in cadrul firmei dumneavoastra. Daca este vorba doar de depunerea documentelor fiscale, pretul va fi mai mic, iar daca se doreste consultanta suplimentara, exista un comision suplimentar.
Ne dorim colaborari de lunga durata cu aceeasi firma de contabilitate. Se poate incheia contract pe o perioada de timp, deoarece schimbarile foarte dese ale contabililor pot provoca anumite erori in documente.
Cand alegem serviciile unei firme de contabilitate, in contract trebuie sa fie precizat faptul ca expertul contabil isi asuma intreaga responsabilitate in ceea ce priveste activitatea sa in cadrul unei companii.
Exista foarte multe cheltuieli in ceea ce priveste personalul firmelor, de aceea, se doreste externalizarea contabilitatii, pentru a se economisi sume de bani destul de semnificative.
In cadrul oricarui control, contabilul va trebui sa asigure asistenta, deoarece acesta este singurul in masura sa raspunda la toate intrebarile legate de domeniul fiscal.

Alte articole pe aceeasi tema:

Când și ce cantitate de proteine este necesară pentru obținerea unor rezultate maxime

Consumul de proteine are numeroase avantaje si variate pentru că are legătura cu buna funcționare a organismului nostru.
Proteina odată ajunsă în organism și consumată în mod regulat întreține totalitatea procedurilor complexe ce au loc în organism cu scopul de a procesa substanțele.
Starea de bine pe care o resimțim la nivelul organismului reprezintă rezultatul a numeroase conexiuni și reacții ce se petrec înăuntrul nostru.
în primul rând trebuie să știm că proteinele pot fi obținute din două surse importante: alimente și suplimente nutritive. Dacă vreți să creșteți masa musculară sau să reduceți din greutatea voastră corporală, practic, nu veți reuși fără proteine. Cu toate acestea, este importantă cantitatea de proteine consumate, dar și ora la care sunt consumate?
În secțiunea “când” trebuie luate proteinele veți afla că nu e atât de important timpul de administrare, ci consumul regulat pe parcursul întregii zile.


Care este cantitatea de proteine ce trebuie consumată zilnic?

Pe lângă efectul pozitiv asupra creșterii forței și masei musculare, ajută la îmbunătățirea producției de hormoni, la întărirea sistemului imunitar și contribuie la creșterea părului și unghiilor. Indiferent dacă luați proteine din surse de origine animală, vegetală sau din suplimente, o doză optimă pe zi depinde de diferiți factori. Acești factori sunt: vârsta, greutatea, activitatea fizică și obiectivele voastre – vreți să slăbiți sau vreți să creșteți masa musculară.
Doza zilnică de proteine este dată în grame per kilogram greutate corporală g/kg, în timp ce doza minimă de proteine pe zi începe de la 0,8 g pe kilogram de greutate corporală. Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor cantitatea de 0,8 g/kg de proteine este prea mică.
Fie că sunteți alergător de rezistență sau culturist, doza minimă de proteine este insuficientă. Cu cât vă antrenați mai intens, cu atât corpul cere un aport mai mare de proteine.

Doza recomandată de proteine

Persoane sedentare
Menținerea greutății: 1,2 – 1,8 g/kg
Reducerea grăsimii: 1,2 – 1,5 g/kg
în timpul sarcinii: 1,6 – 1,7 g/kg
Persoane active
Menținerea greutății: 1,4 – 2,2g/kg
Creșterea masei musculare: 1,4 – 3,3g/kg sau 2,2 – 3,3g/kg
Reducerea grăsimii: 1,2 – 1,5 g/kg .

Administrarea optimă a proteinelor pentru creșterea masei musculare

Combinația dintre aportul corect de proteine și antrenamentul de rezistență reprezintă calea principală spre succes. Prin urmare, am pregătit un tabel în care este prezentat aportul ideal de proteine în funcție de greutatea corporală.

Greutate corporală

Cea mai mică doză

Cea mai mare doză
45 kg63g150g
57 kg80 g187g
68 kg95 g225g
79 kg111g262g
91 kg127g299g
102 kg143g337g
113 kg158g374g
125 kg175g412g
Din tabelul de mai sus rezultă faptul că sportivii și persoanele adulte active pot reduce la minimum creșterea grăsimii corporale printr-un aport de proteine până la 3,3 g per kilogram greutate corporală.
Studiile arată că dacă lucrați progresiv corpul și țineți o dietă hipercalorică (370-800 kcal în plus), veți pierde mai multă grăsime la un aport de proteine de 3,3, g/kg decât în cazul unui consum de proteine de 1,8 – 2,6 g/kg. Trebuie remarcat faptul că o doză mai mare de proteine nu vă ajută la creșterea masei musculare mai mult decât dacă ați lua o doză mai mică. 
Cu toate acestea, poate să minimalizeze aportul de grăsimi din alimente pe care probabil le veți consuma mai mult pentru a crește în greutate. Trebuie să rețineți faptul că doza zilnică deproteine trebuie să se bazeze pe greutatea voastră corporală și nu din aportul caloric. În schimb, aportul caloric ar trebui stabilit în funcție de greutatea voastră, dar și în funcție de obiectivele voastre.

Doza optimă de proteine în timpul dietei

Sportivii ar trebui să consume între 2,3 și 3,1 g/kg pentru a minimaliza pierderea musculară în timpul regimului alimentar. Aceste recomandări se aplică doar persoanelor relativ suple care încearcă să își definească corpul. Câteva studii care au analizat persoanele obeze, indică faptul că pentru aceste persoane doza de proteine recomandată este de 1,2 -1,5 g/kg greutate corporală pentru a maximiza pierderea grăsimii corporale.
Ce cantitate de proteine trebuie luată într-o singură porție după antrenament?
Între 20 – 25 de grame de proteine de înaltă calitate sunt suficiente pentru a maximiza stimularea formării proteinelor în mușchi.
Însă un studiu recent a ajuns la concluzia că sinteza proteinelor în mușchi este mai mare atunci când se utilizează 40 grame de proteine din zer, după antrenament decât la 20 de grame.

Care este momentul potrivit pentru consumul de proteine?

NU este important alegerea momentului în care trebuie să luăm proteine ci consumul dozei corecte de proteine. Această doză ține de obiectivele voastre sau greutatea voastră corporală actuală. Este esențial să luați proteine în mod regulat, pe parcursul zilei, într-o doză care variază între 20 și 40 g.
Soluția ideală este combinarea proteinei adecvate și timing-ul. Acesta îl putem împărți în 5 faze și anume: dimineața, în timpul zilei, seara, înainte și după antrenament. 

1. Dimineața după trezire

Cercetările arată că organismul este sensibil la efectul aminoacizilor în proteine la 24 de ore după antrenament. Proteinele din zer de bună calitate care se absorb ușor pot fi un start excelent pentru începutul zilei și un mic dejun ideal pentru mușchi, dacă mai serviți și o masă bogată în proteine, ca de exemplu omleta. Cu toate acestea, dacă vreți să înlocuiți micul dejun cu proteine atunci mai bine alegeți cazeina cu absorbție treptată.  

2. În timpul zilei

Pentru a reuși să consumați cantitatea necesară de proteine în cursul zilei, este indicat să înlocuiți gustările dintre mese cu shake-uri proteice sau batoane proteice ori alte snackuri. Completarea rezervei proteice poate fi făcută și sub forma băuturilor proteice sau a unor surse naturale de proteine.

3. Seara, înainte de culcare 

Un shake proteic înainte de culcare poate fi foarte eficient pentru arderea grăsimilor, dar e la fel de eficient și pentru creșterea forței și masei musculare. În cazul acesta, alegerea ideală este cazeina, cunoscută și sub denumirea de proteină de noapte, care se absoarbe încet și astfel în timp ce dormiți oferă mușchilor voștri aportul continuu de proteine.

4. Proteine înainte de antrenament

Băutura proteică consumată înainte de antrenament are același efect ca după antrenament. Proteinele ușor absorbabile vă pot ajuta la refacerea fibrei musculare chiar și în timpul antrenamentelor. Dacă vă hotărâți să apelați la proteine înainte de antrenament, atunci ideal ar fi să luați proteine din zer whey.
Cu toate acestea, nu este foarte plăcut ca în timpul antrenamentelor să aveți proteine în stomac. Ca urmare, o alternativă adecvată ar fi ca înainte de antrenament să consumați aminoacizi esențiali BCAA (leucină, izoleucină, valină). Suplimentul BCAA sub formă lichidă trebuie consumat cu 15 minute înainte de antrenament , iar sub formă de pastile cu 30-40 de minute înainte de antrenament.

5. Proteine după antrenament

Antrenamentul de rezistență stimulează sinteza mușchilor, dar în același timp crește și riscul accidentării aparatului muscular. Consumul de proteine imediat după antrenament, vă ajută la menținerea echilibrului între degradarea și creșterea masei musculare. Leucina are capacitatea de a stimula celulele care răspund pentru creșterea masei musculare. Prin urmare, vă recomandăm ca după antrenament să utilizați proteine din zer care se absorb rapid.
Pentru cei vegetarieni sau vegani există varianta de suplimente cu proteine vegetale.

Friday, February 1, 2019

Panourile solare: ce sunt si ce beneficii aduc acestea?

Instalaţiile cu panouri solare (care sunt diferite de panourile fotovoltaice, producătoare de energie electrică) pot asigura un aport de până la 35 – 40% din căldura necesară unei locuinţe pe perioada sezonului rece.
Piaţa panourilor solare din România este în creştere, arată producătorii din domeniu precum Timely.ro. Aceste sisteme cu panouri solare pot asigura atât prepararea apei calde, cât şi un aport de energie în procesul de încălzire a unei locuinţe pe perioada sezonului rece.

Ce sunt panourile solare?

Panourile solare sunt grupuri de celule solare care funcționează împreună, cu scopul de a converti energia solară în energie termică (panourile solare) sau în energie electrică(panourile fotovoltaice).
Dincolo de rigiditatea detaliilor utilizate în descrierea panourilor solare și a performanțelor ce le însoțesc, trebuie reținut faptul că utilizarea acestora la scară largă înseamnă o contribuție majoră la purificarea mediul înconjurător.
Un beneficiu adus de panourile solare este acela că nu afectează în mod negativ mediul înconjurător: nu emană gaze și nu poluează aerul.
Așadar un panourile solare convertesc energia solară (căldura) în energie termică, transferabilă prin intermediul instalației speciale, în sistemul de încălzire al casei. Practic, rolul acestora este de a prelua căldura soarelui, multiplicând-o și conducând-o în boiler, unde încălzește apa menajeră, sistemul de încălzire al casei sau chiar apa din piscină.

Cum funcționeaza un panou solar?

Sistemele de panouri solare folosesc căldura de la soare pentru a încălzi apa menajeră. Apa caldă se obține prin încălzirea agentului termic (apă, antigel) din interiorul instalației cu ajutorul radiației solare.
Întrucât întreg spectrul radiației solare este utilizat pentru producerea de energie termică, randamentul panourilor solare termice este ridicat, fiind de peste 70% raportat la energia razelor solare incidente.
Sistemele de încălzire a apei folosesc panourile solare, numite colectoare, care se instalează de cele mai multe ori pe acoperișul casei.
Acestea colectează căldura de la soare pe care o folosesc pentru a încălzi înmagazinată în cilindrul de apă.
Un boiler clasic poate fi folosit alături de sistemul de panouri solare pentru a încălzi apa la temperaturi mai ridicate.
În interior, panourile solare au tuburi din cupru, umplute cu agent termic, care circulă, transferând energia termică de la soare către apa menajeră a casei. Ele sunt confecționate dintr-un material extrem de puternic, denumit borosilicat. În interiorul lor, tuburile conțin reflectoare care captează și concentrează lumina solară.
Diferențele de funcționare nu sunt semnificative, în schimb se deosebesc prin materialele din care sunt confecționate, în funcție de colectorul de care dispun și în funcție de sistemul de circulare al apei.
Pentru a afla cate tipuri de panouri solare sunt citiți aticolul următor:

Cate tipuri de panouri solare exista

Funcționează și iarna panourile solare?

Sistemele cu panouri solare funcţionează, însă, şi iarna. La parametri mai reduşi decât în perioada sezonului cald, având în vedere unghiul mai redus sub care razele solare ating suprafaţa pământului, dar şi faptul că zilele sunt mai scurte.
Media insolaţiei în lunile noiembrie – martie este de 1,74 de KWh/mp/zi, din care, utilizând un colector Panosol pot fi captaţi 1,65 KWh/mp/zi. Media de temperatură în lunile noiembrie – martie este de 2,34 de grade Celsius, ceea ce determină o cantitate necesară încălzirii spaţiului de locuit la 22 de grade Celsius de 9 Wh/mp sau 216 Wh/mp/zi. Un metru pătrat de panou solar poate încălzi 7,5 metri cubi de incintă, echivalentul a trei metri pătraţi dintr-o locuinţă.

Beneficiile utilizării de sisteme de panouri solare

Panourile solare pot asigura până la 70 – 80% din necesarul anual de apă caldă menajeră a unei locuințe, reprezentând o economie consistentă pentru fiecare familie.
Funcționând tot anul, panourile solare vidate pot gestiona întregul volum de ACM pe durata sezonului cald, randamentul scăzând iarna.
De asemenea încălzirea locuinței poate fi mai ieftină utilizând panouri solare pentru preîncalzirea apei din circuit.
Pe Timely puteți găsi produse pentru instalații termicesisteme gazsisteme apasanitare sau electrice.
Sursa: ADNEWS

Servicii consultanta fiscala

Firma de contabilitate ContabilServ.ro va asigura cu promtitudine si profesionalism si de o calitate ireprosabila toata gama de servicii de evidenta financiar-contabila si de gestiune, servicii de salarizareservicii de consultanta fiscala, servicii de expertiza contabila sau servicii de refacere evidenta contabila.

Gama noastra de servicii din domeniul fiscal este variata precum:

  • consultanta fiscala privind TVA (sfera de aplicare, cote de TVA, baza de impozitare, exigibilitatea TVA, persoane impozabile, operatiuni scutite, regimul deducerilor, obligatii, regimuri speciale);
  • consultanta fiscala privind legislatia fiscala in vigoare pentru fiecare domeniu de activitate;
  • servicii consultanta fiscala privind impozitarea veniturilor persoanelor juridice si fizice rezidente (sfere de cuprindere, categorii de venituri impozabile, cote de impozit, baza de calcul, obligatii ale contribuabililor, venituri supuse impozitului final cu retinere la sursa, termene de plata, aspecte fiscale international);
  • consultanta fiscala privind impozitarea veniturilor persoanelor juridice si fizice nerezidente;
  • consultanta fiscala privind contributiile sociale aferente veniturilor din salarii;
  • consultanta fiscala privind impozitele si taxele AFM;
  • informari periodice privind modificarile legislatiei aplicabile in domeniul fiscal;
  • consultanta fiscala privind deductibilitatea tuturor tipurilor de cheltuieli;
  • identificarea oportunitatilor fiscale si folosirea acestora;
  • consultanta fiscala privind taxele vamale (regim vamal, clasificarea marfurilor, regimuri suspensive si regimuri vamale economice, datoria vamala, bunuri scutite de la plata datoriei vamale);
  • aspecte privind procedura fiscala (creditori fiscali, debitori, domiciliu fiscal, inregistrarea fiscala a platitorului de impozite, taxe si contributii, contestatii, inspectia fiscala, contribuabili inactivi, termene de prescriptie, executarea silita).
  • asistenta pe perioada controalelor fiscale;
  • rapoarte si opinii specializate.
Serviciile de consultanta fiscala se acorda pe baza de contract de prestari servicii. Pentru detalii privind servicii de contabilitate, va rugam sa ne contactati telefonic sau pe e-mail firma contabilitate Bucuresti, ContabilSev.